Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Σε μόνιμη βάση οι έλεγχοι στο λιμάνι Πειραιά, για κορωνοϊό

Υγεια στις 18/08/2020

Δομή ιατρών / νοσηλευτών της Περιφέρειας θα… περιμένουν όσους ταξιδιώτες επιστρέφουν

|> Από σήμερα, θα λειτουργεί σε μόνιμη βάση δομή Ειδικών Ιατρών και Νοσηλευτών ΠΕ στο Λιμάνι του Πειραιά, (Πύλη Ε1), κατόπιν εντολής του περιφερειάρχη Αττικής και πρόεδρου του ΙΣΑ  Γιώργου Πατούλη.

Ειδικότερα, εξειδικευμένα κλιμάκια Ιατρών και Νοσηλευτών αρχίζοντας από σήμερα, θα διενεργούν από τις 10 το πρωί και μετά, σε εθελοντική βάση, τυχαιοποιημένους δειγματοληπτικούς έλεγχους ρινοφαρυγγικού δείγματος με την τεχνική PCR, σε ταξιδιώτες με ύποπτα συμπτώματα για λοίμωξη από κορωνοϊό, όπως πυρετός ή βήχας, με έμφαση σε αυτούς που επιστρέφουν από προορισμούς που κρίνονται ότι έχουν υψηλή επικινδυνότητα.

Διαφήμιση για την υποστήριξη της σελίδας

Τα αποτελέσματα θα αξιολογούνται από το Κέντρο Επιχειρήσεων της Περιφέρειας Αττικής – ΙΣΑ στο πλαίσιο της στρατηγικής εκτίμησης της πορείας της πανδημίας της λοίμωξης Covid-19.

Σε δηλώσεις του ο κ. Πατούλης επισημαίνει: «Τα κλιμάκιά μας θα πραγματοποιήσουν όσους ελέγχους χρειάζεται προκειμένου να διαμορφώσουμε μία ικανοποιητική εικόνα και αναλόγως να προσαρμόσουμε τις δράσεις μας το επόμενο διάστημα. Θα συνεχίσουμε να επαγρυπνούμε για την ασφάλεια του κοινωνικού συνόλου και ειδικά των πιο ευάλωτων συμπολιτών μας. Στόχος μας η χώρα μας να παραμείνει ασφαλής».

Απάντηση