Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Δράσεις αλληλεγγύης υπέρ των αδύναμων οικονομικά συμπολιτών

Συνεχίζονται οι φιλανθρωπικές δράσεις από παράγοντες της πειραϊκής κοινωνίας και από το0ν δήμο Πειραιά, με την ευκαιρία των ημερών του Πάσχα.

Σε μία ακόμη σημαντική προσφορά προς το φιλανθρωπικό έργο της Μητρόπολης Πειραιώς προχώρησε η ΠΑΕ Ολυμπιακός και ο πρόεδρος της Βαγγέλης Μαρινάκης.
Σε συνάντηση που είχε με τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη κ. Σεραφείμ στον ΙΝ Αγίου Νικολάου, ο κ. Μαρινάκης προσέφερε το ποσόν των 10.000 ευρώ, για ενίσχυση του φιλανθρωπικού έργου της Μητρόπολης.

Εν τω μεταξύ, μετά από πρωτοβουλία του προέδρου της Ε΄ δημοτικής κοινότητας Ιωάννη Βοϊδονικόλα, διανεμήθηκαν εν όψει του Πάσχα, δωροεπιταγές, βασικά είδη διατροφής και είδη ρουχισμού σε αδύναμες οικονομικά οικογένειες της δημοτικής κοινότητας.

Οι χορηγίες αυτές έγιναν σε συνεργασία με τους Εθελοντές του Κόσμου, που έχουν έδρα στην Ε΄ δημοτική κοινότητα, καθώς και με αλυσίδες super market.

Επίσης, διανεμήθηκαν από τον δήμος Πειραιά διατακτικές επιταγές σε οικονομικά αδύναμους δημότες και κατοίκους του Πειραιά, για την αγορά βασικών ειδών διατροφής.

Συνολικά επωφελήθηκαν 1.150 άτομα στα οποία δόθηκαν οι διατακτικές, από τη διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών του δήμου, με βάση τον αριθμό μελών τής κάθε οικογένειας και με εισοδηματικά κριτήρια.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: