Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Δυναμική η παρουσία της Περιφέρειας στη Διεθνή Έκθεση ‘’TuttoFood’’ στο Μιλάνο

ΑΤΤΙΚΗ στις 24/06/2023

Συμμετείχαν 7 αττικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην παραγωγή και επεξεργασία ποιοτικών αγροδιατροφικών 

|> Στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών ‘’TuttoFood 2023’’, που πραγματοποιήθηκε στο Μιλάνο, συμμετείχε η Περιφέρεια, στο πλαίσιο του στρατηγικού στόχου τής συνεχούς προβολής και προώθησης του αγροδιατροφικού κεφαλαίου της Αττικής.

Η TuttoFood, αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες εκθέσεις επαγγελματιών του κλάδου τροφίμων και ποτών στην Ιταλία και προσελκύει σημαντικούς διεθνείς αγοραστές, καθώς αποτελεί παγκόσμιο σημείο αναφοράς για τους παραγωγούς και τους διανομείς ποιοτικών προϊόντων από ολόκληρη την αλυσίδα εφοδιασμού τροφίμων και ποτών, εστιάζοντας στις αναδυόμενες τάσεις των καταναλωτών και στα νέα τμήματα της αγοράς. Για εφέτος, η Έκθεση συγκέντρωσε περισσότερες από 2.500 επιχειρήσεις από 46 χώρες.

Στο περίπτερο της Περιφέρειας Αττικής φιλοξενήθηκαν επτά επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην παραγωγή και επεξεργασία ποιοτικών αγροδιατροφικών προϊόντων, με επιδότηση της συμμετοχής τους κατά 80%.

Ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, αναφερόμενος στις συνεχείς πρωτοβουλίες και δράσεις που υλοποιεί η Περιφέρεια Αττικής για την ανάπτυξη και προβολή των επιχειρήσεων και των προϊόντων της αττικής γης,  υπογράμμισε ότι, «ο κλάδος των τροφίμων και ποτών αποτελεί ένα σημαντικό πυλώνα στην αναπτυξιακή επανεκκίνηση της Αττικής», επισημαίνοντας χαρακτηριστικά:

«Η Περιφέρεια Αττικής με σχέδιο και συγκεκριμένες πρωτοβουλίες συμβάλλει στην εξωστρέφεια της χώρας. Η παρουσία της Περιφέρειας Αττικής στις μεγάλες διεθνείς εκθέσεις είναι το όχημα μέσω του οποίου τα προϊόντα των ελληνικών προορισμών γίνονται περισσότερο γνωστά στις διεθνείς αγορές για την ταυτότητα και την ποιότητά τους. Για το 2023 συνεχίζουμε να χρηματοδοτούμε με ποσοστό 80% τη συμμετοχή των παραγωγών της Αττικής σε εκθέσεις Τροφίμων και Ποτών σε μια προσπάθεια να στηρίξουμε τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις για να προωθήσουν τα προϊόντα τους. Επιπλέον, ένα σημαντικό κομμάτι του προϋπολογισμού της Περιφέρειας διατίθεται για τη δυναμική παρουσία των προϊόντων της Αττικής γης σε μεγάλα εκθεσιακά γεγονότα».

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Στο περίπτερο της Περιφέρειας…

Στο περίπτερο της Περιφέρειας, προετοιμάστηκαν κεράσματα για τους επισκέπτες της έκθεσης, με βάση τα προϊόντα των εκθετών που συμμετείχαν. Την παρασκευή  των εδεσμάτων επιμελήθηκε ο executive chef Αθανάσιος Καραΐνδρος, μέλος του δ.σ. της Λέσχης Αρχιμαγείρων ‘’Ακρόπολις’’, με την οποία η Περιφέρεια Αττικής έχει συνυπογράψει μνημόνιο συνεργασίας.

Παράλληλα, στο περιθώριο της έκθεσης, η Περιφέρεια Αττικής οργάνωσε επιχειρηματικό δείπνο σε κεντρικό εστιατόριο του Μιλάνου. Σκοπός του επιχειρηματικού δείπνου ήταν η παρουσίαση του πρωτογενή και δευτερογενή τομέα της Αττικής καθώς και των προϊόντων των εκθετών της Περιφέρειας σε στοχευμένους παράγοντες της αγοράς του Μιλάνου.

Μετά το πέρας των παρουσιάσεων, ακολούθησε το δείπνο και η προσφορά δώρων σε όλους τους καλεσμένους, με προϊόντα των επιχειρήσεων της Αττικής που συμμετείχαν στην έκθεση, με χρήσιμες πληροφορίες για τις επιχειρήσεις τους.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν ο γενικός σύμβουλος Β’ του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Πρεσβείας της Ελλάδος στη Ρώμη  Π. Ζάραγκας, ο επιστημονικός συνεργάτης του γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων του Προξενείου της Ελλάδος στο Μιλάνο Γρ. Ταβουλάρης, εκπρόσωποι της ‘’Great Exhibitions’’, των εκθετών, καθώς και καλεσμένοι εκπροσώπων εισαγωγικών εταιρειών-εισαγωγέων/διανομών, επαγγελματιών HORECA, σεφ και διαμορφωτών γνώμης κ.ά.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, στο περίπτερο της Περιφέρειας, ήταν συνεχής η παρουσία της εντεταλμένης περιφερειακής συμβούλου της δ/νσης Αγροτικής και Κτηνιατρικής Πολιτικής  Δήμητρας Αγγελάκη (φωτό), καθώς και των στελεχών του τμήματος Αγροτικής Πολιτικής και Προβολής, της διεύθυνσης Αγροτικής και Κτηνιατρικής Πολιτικής, της προϊσταμένης Β. Σταυρουλάκη και της Μ. Κωνσταντοπούλου.

Οι επιχειρήσεις, που συμμετείχαν

  • RAKS ΠΕΤΡΑΚΗΣ ΑΕ/ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΤΡΟΦΙΜΑ
  • NOVAFOOD/ ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΙ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΑΤΑ ΑΥΤΗΣ, ΜΕΡΜΕΛΑΔΕΣ
  • HOLY GINGER /ΜΗ ΑΛΚΟΟΛΟΥΧΑ ΠΟΤΑ
  • ELVIDA FOODS SA / ΚΡΕΑΤΟΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ
  • STELVIA HELLAS/ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ-ΒΟΤΑΝΑ-ΑΦΕΨΗΜΑΤΑ
  • NATURALS/ ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΖΑΧΑΡΩΔΗ ΠΡΟΪΟΝΤΑ
  • DEAR GREECE/ ΜΠΙΣΚΟΤΑ & ΣΥΝΑΦΗ ΕΙΔΗ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ

Απάντηση