Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Δωρεά της ΤΕΧΑΝ υπερσύγχρονου υπερηχοτομογράφου στον ‘’Ευαγγελισμό’’ 

ΥΓΕΙΑ στις 13/02/2023

Επίσης, παραδόθηκε υγειονομικό και ιατροφαρμακευτικό εξοπλισμό για τις κλινικές του νοσοκομείου

|> Η ΑΒΕΕ ‘’ΤΕΧΑΝ- Συστήματα Περιβαλλοντικής Εναλλακτικής Διαχείρισης’’, στο πλαίσιο των πολυδιάστατων ενεργειών Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που υλοποιεί, με κορωνίδα την μεγάλη δωρεά τού 1.000.000 ευρώ σε 4 διαφορετικούς πυλώνες (περιβάλλον, υγεία, παιδεία, τοπικές κοινωνίες) που είναι σε εξέλιξη και με υψηλό αίσθημα ανταπόδοσης απέναντι στην κοινωνία, ολοκλήρωσε μια εξαιρετικής σημασίας δωρεά στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ).

Συγκεκριμένα, παραδόθηκε ένας Υπερηχοτομογράφος της εταιρείας General Electric Healthcare για την κάλυψη των αναγκών της Νέας Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου ‘’Ευαγγελισμός’’, απαραίτητο μηχάνημα πρώτης γραμμής για εν γένει διαγνωστικές εξετάσεις πρόληψης, αλλά και για επείγοντα περιστατικά, πολυτραυματίες κ.ά..

Επιπρόσθετα, η συγκεκριμένη δωρεά ολοκληρώθηκε με την παράδοση υγειονομικού και ιατροφαρμακευτικού εξοπλισμού για τις κλινικές του νοσοκομείου.

Η προσφορά αυτή πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια της μεγάλης χορηγίας στο ΕΣΥ, η οποία έχει ξεκινήσει από τον Ιούνιο του 2022. Με αφορμή την εξάπλωση του Covid-19 και τις αυξημένες ανάγκες περίθαλψης των ασθενών, η εταιρεία TEXAN προχώρησε σε δωρεά 10 πακέτων ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού για την ενίσχυση της Νέας Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του ‘’Ευαγγελισμού’’.

Η δωρεά περιλάμβανε συσκευές, υλικά και αναλώσιμα, καθώς και ένα λειτουργικό υπολογιστικό σύστημα από το Πανεπιστήμιο Cambridge, το οποίο διαθέτει ένα καινοτόμο λογισμικό που έρχεται πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Το λογισμικό ICM+ που αναπτύχθηκε από τον δρ Peter Smielewski και τον καθ. Marek Czosnyka, παρέχει παρακολούθηση, ανάλυση και αποθήκευση πολλαπλών δεδομένων ασθενών σε πραγματικό χρόνο σε περιβάλλοντα μονάδων εντατικής θεραπείας. Διαθέτει προχωρημένες δυνατότητες ταυτόχρονης επεξεργασίας και ανάλυσης των συλλεγόμενων στοιχείων των ασθενών και αποτελεί ένα ιδιαίτερα καταξιωμένο εργαλείο κλινικής έρευνας αιχμής, που δύναται να συμβάλλει στην διάσωση ανθρωπίνων ζωών.

Η καθηγήτρια Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και διευθύντρια της Α’ Κλινικής Εντατικής Θεραπείας του ‘’Ευαγγελισμού’’, Αναστασία Κοτανίδου, απευθυνόμενη στον πρόεδρο της ΤΕΧΑΝ Απόστολο Μούργο, τόνισε:

«Σας εκφράζουμε τις θερμές ευχαριστίες μας για τη σημαντική δωρεά σας για την κάλυψη βασικών αναγκών του νοσοκομείου μας. Σε ένδειξη εκτιμήσεως έναντι της αξιόλογης και αξιέπαινης πράξης σας και προσβλέποντας στην εθελοντική σας αρωγή μελλοντικά ευχόμαστε ολόψυχα υγεία και ευημερία σε εσάς και την οικογένειά σας. Αυτές οι πράξεις συμπαράστασης και αλληλοβοήθειας θεωρούμε ότι στις σημερινές εποχές θα πρέπει να αναδεικνύονται ώστε να γνωρίζουν όλοι ποιοι στηρίζουν με τις πράξεις τους το μέλλον της χώρας μας. Τέλος σας ενημερώνουμε ότι θα αναδείξουμε αυτή την χειρονομία σας ενημερώνοντας όλο το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου μας».

Ο διοικητής του ‘’Ευαγγελισμού’’, Αναστάσιος Γρηγορόπουλος, δήλωσε για τη δωρεά:

«Σήμερα με την παράδοση του Υπερηχοτομογράφου τύπου laptop model VERSANA ACTIVE του κατασκευαστικού οίκου GE HELTHCARE, καθώς και των κάδων ανακύκλωσης σε χώρους του Νοσοκομείου, ολοκληρώθηκε η δωρεά της Εταιρείας ‘’TEXAN Συστήματα Περιβαλλοντικής Εναλλακτικής Διαχείρισης ΑΒΕΕ’’. Ευχαριστούμε θερμά τον Πρόεδρο της Εταιρείας για την τόσο σημαντική και πολύτιμη προσφορά του στο Νοσοκομείο, με την οποία αναδεικνύεται για άλλη μια φορά η έμπρακτη και αδιάλειπτη υποστήριξη στο ιατρικό προσωπικό και τους ασθενείς του Νοσοκομείου».

Κατά την παράδοση του Υπερηχοτομογράφου, ο πρόεδρος της ΤΕΧΑΝ ΑΒΕΕ κ. Μούργος, σημείωσε:

«Ανταποκριθήκαμε με αμεσότητα και αποφασιστικότητα στο ευγενικό αίτημα που λάβαμε από το Γ.Ν.Α. ‘’Ευαγγελισμός’’, καθώς είναι φανερό ότι η υγεία αποτελεί έναν από τους τομείς που έχουν ιδιαίτερα αυξημένες ανάγκες & οφείλουμε να τη στηρίζουμε και να τη θωρακίζουμε με κάθε τρόπο. Σε μια εποχή που το δημόσιο σύστημα υγείας δέχεται συνεχείς πιέσεις και υπάρχουν σημαντικές ανάγκες στα νοσηλευτικά ιδρύματα, ο Όμιλος ΤΕΧΑΝ αποδεικνύει έμπρακτα ότι βρίσκεται δίπλα στην κοινωνία και τους συνανθρώπους μας».

Στο πλαίσιο της δωρεάς, η εταιρεία ΤΕΧΑΝ τοποθέτησε σε καίρια σημεία του ‘’Ευαγγελισμού’’ 10 ειδικούς κάδους ανακύκλωσης, σε συνεργασία με το Εθνικό Συλλογικό Σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης Συσκευασιών ‘’Ανταποδοτική Ανακύκλωση’’ για διαλογή στην πηγή και ανταποδοτικό κίνητρο για τις συσκευασίες που ανακυκλώνονται.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: