Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Πρόγραμμα βιωματικής άσκησης για Πειραιώτες ηλικίας άνω των 60 χρόνων, από τον ΟΠΑΝ

ΥΓΕΙΑ στις 23/07/2017

Από τις 4 Σεπτεμβρίου

|> Ένα καινοτόμο πρόγραμμα βιωματικής άσκησης,  με σκοπό την πρόληψη πτώσεων και την αντιμετώπιση προβλημάτων ισορροπίας για άτομα της τρίτης ηλικίας διοργανώνει ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού Νεολαίας (ΟΠΑΝ) του Δήμου Πειραιά.

Το πρόγραμμα προσφέρεται δωρεάν, αρχίζει τη Δευτέρα 4/9, θα διεξάγεται μία φορά την εβδομάδα στο κλειστό γυμναστήριο “Π. Σαλπέας” (Ακτή Ξαβερίου, Πειραιάς) και  θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με τον Χαράλαμπο Σκορδή,  φυσικοθεραπευτή MSc, NDT, EfS, CFP.

Η πρόεδρος του ΟΠΑΝ Σταυρούλα Αντωνάκου, δήλωσε: «Το δωρεάν πρόγραμμα βιωματικής άσκησης που διοργανώνει ο ΟΠΑΝ, είναι μια ιδιαιτέρως χρήσιμη δραστηριότητα, καθώς θα βοηθήσει άτομα της τρίτης ηλικίας που αντιμετωπίζουν προβλήματα με την ισορροπία τους και θα τους δώσει τη δυνατότητα να βελτιώσουν την καθημερινότητα τους. Στον Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας, θέλουμε να υλοποιούμε δράσεις για όλους. Όταν μάλιστα αυτές,  στηρίζουν άτομα της τρίτης ηλικίας νιώθουμε χαρούμενοι, καθώς συμβάλλουμε στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής τους».

Δηλώσεις συμμετοχής στα γραφεία του ΟΠΑΝ (Καραγεώργη Σερβίας 6, πλαζ Βοτσαλάκια, Καστέλα Πειραιά, κτίριο Δημοτικού Κολυμβητηρίου, 210.4136355), από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 09:00 – 14:00. Λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.

>>> Διάρκεια προγράμματος: 8 εβδομάδες. Διάρκεια συνεδρίας: 60΄λεπτών. Επιπλέον παροχές: έντυπο πρόγραμμα ολιγόλεπτων ασκήσεων για το σπίτι. Προϋποθέσεις: Δημότες Πειραιά και ηλικία άνω των 60 ετών.

Απάντηση