Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Δύσκολες μέρες για τα ιδιωτικά νοσοκομεία και μαύρες οι προοπτικές

ΥΓΕΙΑ στις 23/04/2015

Πηγή: nextdeal.gr

Οικονομικές θύελλες και μαύρα σύννεφα στο λογιστήρια των ιδιωτικών νοσοκομείων και κλινικών από την έλλειψη ρευστότητας στην αγορά με άγνωστες συνέπειες για προσωπικό και νοσηλευόμενους ασθενείς. Τα ποσά που οφείλονται από διάφορους τρίτους (ασφαλιστικές εταιρίες, ΕΟΠΠΥ, ιδιώτες) στενεύουν απελπιστικά τη λειτουργία των φορέων Ιδιωτικής Υγείας που αποτελούσε συμπληρωματική λύση στα προβλήματα Δημόσιας Υγείας.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η δυσμενής συγκυρία οδήγησε σε άτυπη ένωση τρία από τα μεγαλύτερα ιδιωτικά νοσοκομεία για κοινή δράση και αντιμετώπιση των προβλημάτων στις σχέσεις με τις πληρωμές από τους δημόσιους φορείς, φαρμακευτικές εταιρίες και άλλες συναφείς συνεργασίες στους τομείς εξοπλισμού, υπηρεσιών εστίασης και καθαριότητας.

«Αδειάζουν όροφοι και κρεβάτια» επεσήμανε σημαντικό στέλεχος, λόγω αδυναμίας πληρωμής παρά την υπερφόρτωση των εξωτερικών ιατρείων. Προβλήματα και στις σχέσεις με τις ασφαλιστικές εταιρίες υπάρχουν με πρώτο δείγμα την αύξηση διαιτησιών στις διεκδικήσεις. Επιπλέον, άρχισαν και αναβολές ή μειωμένες αποδοχές σε κάποια νοσοκομεία.

Όλα τα παραπάνω οδηγούν σε επανεξέταση των συμβάσεων και αναθεώρηση πολλών απόψεων του παρελθόντος. Υψηλόβαθμο στέλεχος της ασφαλιστικής αγοράς πρότεινε να τονισθεί από πλευράς Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών η μεγάλη προσφορά του κλάδου Ιδιωτικής Ασφάλισης στην επιβίωση των νοσοκομείων ιδιωτικής υγείας όπου σήμερα αποτελούν ελπίδα για όλους.

Το www.nextdeal.gr γνωρίζει την πολύτιμη συνέργεια του κλάδου Ιδιωτικής Ασφάλισης στα πολυποίκιλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες και παροτρύνει τους ασφαλιστές να πολλαπλασιάσουν με κάθε τρόπο την επικοινωνία και ενημέρωση για τα οφέλη του θεσμού, τώρα, σήμερα, συνεχώς. Παράλληλα, τα ιδιωτικά νοσοκομεία και ιατροί, να κατανοήσουν την ανάγκη μείωσης του κόστους και των διευκολύνσεων.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: