Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Σε… περιορισμό από την Δευτέρα ανεμβολίαστοι άνω των 60 ετών!

ΚΟΙΝΩΝΙΑ,ΥΓΕΙΑ στις 11/12/2021

Εάν δεν έχουν κάνει την αναμνηστική δόση του εμβολίου θα θεωρούνται ανεμβολίαστοι και δεν θα ισχύουν τα πιστοποιητικά εμβολιασμού

|> Ως ανεμβολίαστοι θα θεωρούνται από την Δευτέρα 13/12, όσοι άνω των 60 δεν έχουν κάνει την αναμνηστική δόση και έχουν κλείσει επτάμηνο από την δεύτερη δόση και από τις 16 Ιανουαρίου θα πέφτει η καμπάνα του διοικητικού προστίμου των 100 ευρώ κάθε μήνα.

Επίσης παύουν να ισχύουν τα πιστοποιητικά εμβολιασμού, των άνω των 60, που σημαίνει ότι δεν θα έχουν πρόσβαση σε κλειστούς χώρους και θα υφίστανται τους αντίστοιχους περιορισμούς των ανεμβολίαστων και την υποχρέωση για rapid test.

Σημειώνεται ότι ο νόμος δίνει την δυνατότητα στον υπουργό Υγείας να επεκτείνει το μέτρο και για όσους θα γίνουν 60 ετών από την 1η Ιανουαρίου του 2022 και μετά. Και θα συσταθούν ειδικές επιτροπές, όπως έγινε και όταν θεσπίστηκε η υποχρεωτικότητα για τους υγειονομικούς, προκειμένου να εξετάσουν αιτήσεις, οι οποίες δικαιολογούν αυτά τα άτομα να μην εμβολιαστούν για υγειονομικούς λόγους.

Όσον αφορά τους κάτω των 60 ετών το πιστοποιητικό εμβολιασμού ισχύει για ένα χρόνο. Όμως έχει ανοίξει η συζήτηση σε ευρωπαϊκό επίπεδο για να μειωθεί ο χρόνος στους 9 μήνες, που σημαίνει ότι αν στους 9 μήνες δεν γίνει η αναμνηστική δόση, το πιστοποιητικό εμβολιασμού θα λήγει αυτόματα σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: