Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Όχι κρεβάτια στις ΜΕΘ του ΕΣΥ για τους αρνητές εμβολιασμού

ΚΟΙΝΩΝΙΑ,ΥΓΕΙΑ στις 21/10/2021

Εγείρεται θέμα για να προηγούνται στις Εντατικές όσοι εμβολιασμένοι νοσούν και όχι να καταλαμβάνονται από ανεμβολίαστους – (Ακραίο;)

Τ/Π |> Πριν δύο μέρες έπαθε εγκεφαλικό και διακομίστηκε σε μεγάλο νοσοκομείο της Αθήνας. Οι γιατροί έκριναν πως ήταν απαραίτητη η νοσηλεία του σε ΜΕΘ, αλλά κρεβάτι δεν βρισκόταν, λόγω κορωνοϊού. Σήμερα το μεσημέρι ο άνθρωπος κατέληξε…

Μία επιστολή φίλου του Τ/Π, αφ’ ενός έκανε γνωστή αυτή την είδηση και αφ’ ετέρου ανέδειξε ένα μέγιστο κοινωνικό θέμα, το οποίο ίσως να έχει περάσει απαρατήρητο…

Συγκεκριμένα, υποστηρίζεται ότι στις ΜΕΘ θα πρέπει να νοσηλεύονται πρωτίστως όσοι έχουν υποστεί… άθελά τους βλάβη της υγείας τους και δευτερευόντως όσοι αδιαφόρησαν για τον ιό και εμμέσως… ρισκάρισαν οι ίδιοι να αρρωστήσουν! Δηλαδή, οι αρνητές του εμβολιασμού που προσβάλλονται από Covid-19, να νοσηλεύονται σε ιδιωτικές ΜΕΘ και όχι να καταλαμβάνουν κρεβάτια, τα οποία έχουν ανάγκη άλλοι που άθελά τους έχουν προσβληθεί.

Μεταξύ άλλων στην επιστολή αναφέρεται:

«Κρίθηκε απαραίτητη η νοσηλεία του σε ΜΕΘ, αλλά κρεβάτι δεν βρέθηκε διότι υπάρχουν διασωληνωμένοι λόγω κορωνοϊού. Όσοι εξ αυτών είναι ανεμβολίαστοι, μήπως θα έπρεπε να νοσηλεύονται σε ιδιωτικά θεραπευτήρια; Ζητώ συγγνώμη για την ίσως ακραία, και για κάποιους, απάνθρωπη θέση μου, αλλά πλέον δεν υπάρχει δικαιολογία όπως “δεν πρόφτασα να εμβολιαστώ” ή “ήθελα λίγο να το σκεφτώ” ή οποιαδήποτε άλλη δικαιολογία, γιατί όταν αυτά ακούγονται από ηλικίες που θα έπρεπε να είχαν κάνει και την δεύτερη δόση, τουλάχιστον 6 μήνες πριν, αυτό πρέπει να μας προβληματίζει.

Δεν θέλω να πεθαίνει κανείς, αλλά όταν κάποιοι υποστηρίζοντας τις απόψεις τους, κόντρα σε όλη την επιστημονική παγκόσμια κοινότητα, παραμένουν ανεμβολίαστοι , όταν θα νοσούν από κορωνοϊό, θα πρέπει να επιβάλλεται η διακομιδή τους σε ιδιωτικά θεραπευτήρια, πληρώνοντας από μόνοι τους τα νοσήλια, προκειμένου να επιτρέψουν στους εμβολιασμένους συνανθρώπους τους να νοσηλευτούν εφόσον πάσχουν και από άλλες παθήσεις.

Για την ιστορία, ο άνθρωπος που αναφέρω στην αρχή της επιστολής μου, πέθανε μετά από δυο ημέρες, όπως είχαν προβλέψει οι γιατροί εφόσον δεν υπήρχε ΜΕΘ. Αντιλαμβάνεσθε το δράμα που έζησε η οικογένειά του όταν γνώριζαν ότι ο άνθρωπός τους μπορούσε να σωθεί, εάν εισαγόταν για νοσηλεία σε ΜΕΘ, που του στέρησαν οι αρνητές του εμβολιασμού. Να μην το ζει κανείς…».

Όποια αντίδραση και αν εκφραστεί για τα παραπάνω, το γεγονός είναι ένα: Ένας συνάνθρωπος χάθηκε άδικα, διότι δεν υπήρχε κρεβάτι σε ΜΕΘ, επειδή οι κλίνες είναι κατειλημμένες -κυρίως- από ασθενείς που δεν θέλησαν να εμβολιαστούν κατά του κορωνοϊού. Αν και γνώριζαν…

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: