Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Εγκαινιάστηκε στη Σαλαμίνα το Κέντρο Πολιτισμού ‘’Μητροπολίτης Ιγνάτιος’’

Το εν λόγω έργο χρηματοδοτήθηκε από ιδίους πόρους της Περιφέρειας Αττικής με ποσόν που ξεπερνά τα 500.000 ευρώ

|> Στα εγκαίνια ενός εμβληματικού έργου, του Κέντρου Πολιτισμού «Μητροπολίτης Ιγνάτιος» (πρώην Κέντρο Νεότητας), παρευρέθηκε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης. Το έργο με τίτλο «Συντήρηση-Αναβάθμιση και Βελτίωση Κέντρου Νεότητας Σαλαμίνας» χρηματοδοτήθηκε από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής, και αφορά στην συντήρηση, αναβάθμιση και βελτίωση του υπάρχοντος κτηρίου του Κέντρου Νεότητας στη Σαλαμίνα.

Να σημειωθεί ότι η αρχική προγραμματική ύψους 460 χιλιάδων ευρώ η οποία έγινε κατά την περίοδο της προηγούμενης διοίκησης ήταν ελλιπής. Μετά από ενέργειες της σημερινής διοίκησης, ολοκληρώθηκε και το έργο δημοπρατήθηκε από το δήμο με προϋπολογισμό που ξεπερνούσε τις 500 χιλιάδες ευρώ.

Τον κ. Πατούλη, υποδέχθηκε στην καινούρια αίθουσα του Κέντρου Πολιτισμού «Μητροπολίτης Ιγνάτιος», ο δήμαρχος Σαλαμίνας Γ. Παναγόπουλος και ο πρόεδρος του Φορέα Άθλησης, Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας του Δήμου Θ. Αλαΐσκος, ενώ τον συνόδευαν ο αντιπεριφερειάρχης Νήσων Στ. Βοϊδονικόλας και η πρώην αντιπεριφερειάρχης και υποψήφια δήμαρχος Σαλαμίνας Βάσω Θεοδωρακοπούλου-Μπόγρη.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης, οι υποψήφιοι βουλευτές ΝΔ στην Β’ Πειραιά Γ. Βρεττάκος και Μ. Λιβανός, ο δήμαρχος Νίκαιας Αγ. Ι. Ρέντη Γ. Ιωακειμίδης, ο περιφερειακός σύμβουλος Αττικής Π. Χατζηπέρος, ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Νήσων με την ‘’Παράταξη Νέα Αρχή για την Αττική’’ Σπ. Σπυρίδων, ο διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών Πειραιά και Νήσων της Περιφέρειας Αττικής Στ. Παγωτέλης, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, κ.α. .

Ο περιφερειάρχης χαιρετίζοντας την υλοποίηση του έργου, επεσήμανε ότι συμβάλει στην περαιτέρω ανάδειξη του ιστορικού και πολιτιστικού πλούτου του νησιού, διατηρώντας ζωντανή την τοπική ιστορία, αλλά και δημιουργώντας έναν ισχυρό πόλο εκπαιδευτικού χαρακτήρα. Είπε:

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

«Μέσα από την αξιοποίηση πόρων και χρηματοδοτικών εργαλείων της Περιφέρειας Αττικής, συνεχίζουμε να στηρίζουμε δράσεις και πρωτοβουλίες που στόχο έχουν την ανάδειξη της ιστορίας και του πολιτισμού μας. Χαίρομαι που σήμερα είμαστε στην ευχάριστη θέση να εγκαινιάσουμε αυτό τον εμβληματικό χώρο. Το επόμενο διάστημα θα είμαστε και πάλι στη Σαλαμίνα για να εγκαινιάσουμε και άλλα σημαντικά έργα που έχουν χρηματοδοτηθεί από την Περιφέρεια Αττικής. Δράσεις σαν αυτή, ενισχύουν του Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων και παράλληλα αποκομίζουν σημαντικά οφέλη για την τοπική κοινωνία».

Παράλληλα, ο περιφερειάρχης Αττικής αναφέρθηκε στην έμπρακτη ευρύτερη στήριξη της Περιφέρειας Αττικής προς το Δήμο Σαλαμίνας, όπως αυτή αποτυπώνεται στην διάθεση πόρων που αγγίζουν το 1 εκ. ευρώ, μέσω των χρηματοδοτικών εργαλείων της Περιφέρειας, για έργα τα οποία αφορούν σε πλήθος παρεμβάσεων στις υποδομές, αλλά και στις ολοκληρωμένες στρατηγικές όπως η νέα ΟΧΕ Νήσων για την περίοδο 2021-2027.

Το έργο

Για την υλοποίηση του έργου είχε υπογραφεί προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Ν.Π.Δ.Δ. Άθλησης Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας Δήμου Σαλαμίνας – (Α.ΚΟΙ.ΠΟ.Π). Σκοπός του έργου είναι η αναβάθμιση του Κέντρου Νεότητας Σαλαμίνας, στην Ακτή Καραϊσκάκη, στην οποία βρίσκεται η εγκατάσταση, ώστε να αποτελέσει έναν χώρο εκδηλώσεων και θεαμάτων, με δυνατότητα λειτουργίας όλες τις εποχές του χρόνου.

Να σημειωθεί ότι η χρηματοδότηση από πόρους της Περιφέρειας Αττικής αξιοποιήθηκε για την επισκευή των επιχρισμάτων εσωτερικά και εξωτερικά, την αντικατάσταση της μόνωσης της οροφής, την αντικατάσταση εσωτερικών θυρών, τα χωρίσματα τσιμεντοσανίδων, την αντικατάσταση όλων των εξωτερικών κουφωμάτων με νέα αλουμινίου, τους χρωματισμούς εσωτερικά και εξωτερικά, την αποκατάσταση των δαπέδων, το αποχετευτικό σύστημα, τις ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες, το δίκτυο άρδευσης, τις εργασίες πρασίνου στο περιβάλλοντα χώρο, τις εργασίες πιστοποίησης της παιδικής χαράς, κ.α. Στον ίδιο χώρο θα φιλοξενηθεί και η αίθουσα εικονικής πραγματικότητας για την ανάδειξη της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: