Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Εγκαινιάστηκε το Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας

O δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης εγκαινίασε το Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας των Παιδικών Χωριών SOS, το οποίο λειτουργεί για πρώτη φορά στον Πειραιά και σε χώρο που παραχώρησε ο δήμος Πειραιά στην οδό Ζωσιμαδών 11, στον 1ο όροφο της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πειραιά (ΚΟΔΕΠ).

Σημειπώνεται ότι το Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας θα βοηθάει περισσότερες από 200 οικογένειες της πόλης, προσφέροντάς τους ψυχολογική, συμβουλευτική, μαθησιακή υποστήριξη, καθώς επίσης και υλική βοήθεια, κυρίως τρόφιμα και σχολικά είδη.

Στα εγκαίνια παρευρέθηκαν ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης, ο πρόεδρος των Παιδικών Χωριών SOS Αναστάσιος Βρεττός, ο γενικός διευθυντής των Παιδικών Χωριών SOS Γιώργος Πρωτόπαπας. Από το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» ο διοικητικός διευθυντής Γιάννης Ζερβάκης, η συντονίστρια Δωρεών Κοινωνικής Πρόνοιας Ιωάννα Κιοσσέ και πλήθος κόσμου.

pireas paidia sos

Ο δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης στον χαιρετισμό του τόνισε:

«Ως οικοδεσπότης καλωσορίζω τους εκπροσώπους των Παιδικών Χωριών SOS και του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος». Είναι χαρά μας που είναι εδώ και ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά κ. Γιώργος Γαβρίλης.
Είναι σημαντικό για εμάς στον Πειραιά και μας δίνει ιδιαίτερη χαρά που εγκαινιάζουμε σήμερα αυτήν τη δομή, η οποία έλειπε από την πόλη μας, ενώ υπήρχε και υπάρχει και σε άλλες πόλεις με μεγάλη επιτυχία.
Είναι σημαντικό για τον Πειραιά να υπάρχουν ειδικοί επιστήμονες των Παιδικών Χωριών SOS για να υποστηρίζουν τις οικογένειες των Πειραιωτών. Ειδικά την περίοδο που ζούμε τα προβλήματα είναι πολύ αυξημένα και πολλαπλασιάζονται. Είναι αναγκαίες αυτές οι δομές, όχι μόνο σε μεγάλες πόλεις σαν τον Πειραιά, που θεωρώ ότι είναι αυτονόητο να υπήρχαν εδώ και χρόνια, αλλά και σε μικρότερες.
Είναι αλήθεια ότι η προηγούμενη Δημοτική Αρχή πήρε την απόφαση και οφείλω να πω ότι έτσι ξεκίνησε την πρωτοβουλία και η δική μας Δημοτική Αρχή την ολοκλήρωσε. Και όταν υπάρχει μια συνέχεια μεταξύ δύο Δημοτικών Αρχών στη σωστή κατεύθυνση, είναι ό,τι καλύτερο τελικά για τους δημότες.
Θα ήθελα να συγχαρώ όσους θα εργαστούν εδώ, τους επιστήμονες των Παιδικών Χωριών SOS και να τους ευχηθώ καλή επιτυχία. Να συγχαρώ το ίδρυμα «Σταύρος
Νιάρχος» για τις πολλαπλές πρωτοβουλίες στη χώρα και φυσικά τη συγκεκριμένη την οποία υποστηρίζει. Μακάρι να έχει τη δυνατότητα – τη διάθεση είναι σίγουρο ότι έχει – να αυξηθούν αυτές οι πρωτοβουλίες.
Θα είμαστε παρόντες ως Δήμος να υποστηρίξουμε με όσον το δυνατόν περισσότερες συνέργειες αυτή την κοινωνική δράση, με το Παντοπωλείο ή με άλλες δομές που υπάρχουν στην πόλη και να δημιουργήσουμε και νέες.
Εύχομαι να νιώσετε σαν το σπίτι σας. Είναι σε ένα χώρο που νομίζω ότι υπάρχουν οι προδιαγραφές και υπάρχει μια σημειολογία ότι εδώ στεγάζεται η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου, η οποία θα έχει μια στενή συνεργασία με τους ανθρώπους που θα εργαστούν εδώ.
Και εγώ ως Δήμαρχος αλλά και οι συνεργάτες μου θα είμαστε παρόντες για όποια νέα πρωτοβουλία προς την κατεύθυνση αυτή μπορεί να υπάρξει. Είναι η εποχή των συνεργείων στη χώρα. Αν δεν υπάρξουν συνέργειες δεν θα μπορούμε να προοδεύσουμε. Είμαι πολύ χαρούμενος που εγκαινιάζω σήμερα το Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας. Να είστε καλά».

Η πρόεδρος της ΚΟΔΕΠ  Κορίνα Λαουλάκου, είπε:

«Είναι πολύ μεγάλη η χαρά μου. Ειλικρινά αυτό που λέω είναι εντελώς αυθόρμητο. Χαίρομαι πολύ. Από την πρώτη στιγμή προσπαθήσαμε να βρούμε χώρο να παραχωρήσουμε στα Παιδικά Χωριά SOS. Όταν τέθηκε το ζήτημα να παραχωρηθεί κάποιος χώρος στην ΚΟ.Δ.Ε.Π., δεν το σκεφτήκαμε καθόλου.
Προσπαθήσαμε και συμπτύξαμε τις δικές μας υπηρεσίες στους υπόλοιπους ορόφους ώστε να παραχωρηθεί αυτός ο όροφος στα Παιδικά Χωριά SOS, γιατί είναι πολύ σημαντικό το έργο που κάνουν. Θεωρώ ότι ο σκοπός μας έχει πολλές ομοιότητες. Προσπαθούμε και οι δύο φορείς να προσφέρουμε. Θα γίνουν συνέργειες και έτσι το αποτέλεσμα θα είναι καλύτερο, ειδικά για τα παιδιά».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: