Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

‘’Μαρινάκειον Μέλαθρον’’ στη μνήμη του Μιλτιάδη Μαρινάκη

Εγκαινιάστηκε το πρωί από τον Αρχιεπίσκοπο – Προσφορά του Βαγγέλη Μαρινάκη στην Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς

|> Τα εγκαίνια του ‘’Μαρινάκειου Μέλαθρου’’, όπου θα στεγαστεί το νέο διοικητικό κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, τελέστηκαν το πρωί, από τον αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο, παρουσία του μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ.

|> Τα εγκαίνια του ‘’Μαρινάκειου Μέλαθρου’’, όπου θα στεγαστεί το νέο διοικητικό κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, τελέστηκαν το πρωί, από τον αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο, παρουσία του μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ.

Το επί της οδού Φίλωνος 45 νεοκλασικό κτήριο του 19ου αιώνα, συνολικής επιφάνειας 1.500 τμ, ανακαινίσθηκε από τον εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, στη μνήμη του πατέρα του, Μιλτιάδη, ο οποίος διατέλεσε βουλευτής και δημοτικός σύμβουλος Πειραιά.

Κατά την τελετή των εγκαινίων πραγματοποιήθηκαν τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Μιλτιάδη Μαρινάκη.

Τον Βαγγέλη Μαρινάκη, εκπροσώπησε η σύζυγός του Αθανασία Μαρινάκη, η οποία στον χαιρετισμό της, μεταξύ άλλων, τόνισε:

«Η οικογένειά μου και ιδιαίτερα ο σύζυγός μου Βαγγέλης Μαρινάκης, είμαστε βαθιά συγκινημένοι διότι μας δόθηκε η ευκαιρία να είμαστε αρωγοί και συμπαραστάτες στο μεγάλο αυτό ιεραποστολικό, πνευματικό και κοινωνικό έργο, που επιτελείται με σεβασμό στον άνθρωπο προς Δόξα Κυρίου. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τη δαπάνη της ολικής ανακαίνισης και διαρρύθμισης των χώρων, προκειμένου να μεταφερθούν άμεσα όλες οι υπηρεσίες της Ιεράς Μητρόπολης Πειραιώς, στο νέο αυτό κτήριο που βρισκόμαστε και εγκαινιάζουμε σήμερα. Η απόφασή σας Σεβασμιώτατε να ονομάσετε το νέο Μητροπολιτικό Μέγαρο ‘’Μαρινάκειον Μέλαθρον’’ στη μνήμη του αείμνηστου Μαρινάκη Μιλτιάδη τιμώντας και αναγνωρίζοντας την προσφορά του και την αγάπη του στην πόλη μας, αποτελεί για την οικογένειά μας μία μεγάλη τιμή».

Ο αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος μίλησε για τις νέες εγκαταστάσεις της Μητρόπολης και συνεχάρη τον κ. Σεραφείμ για τους κόπους του, ενώ ευχήθηκε «αυτός ο χώρος να είναι ο χώρος που μεριμνά για όλα τα επιμέρους προβλήματα του λαού είτε στη διοίκηση είτε στην ποιμαντική». Σε άλλο σημείο του λόγου του, αναφέρθηκε στις κρίσεις που βιώνουμε για να τονίσει ότι: «Οι κρίσεις, μικρές ή μεγάλες, περνάνε, εύκολα ή δύσκολα, περνάνε, αυτό που μένει είναι η παρακμή της κρίσης. Και αυτό είναι το πρόβλημα της σημερινής εποχής».

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Από την πλευρά του ο μητροπολίτης κ. Σεραφείμ, επεσήμανε ότι «στο κέντρο της πόλης υπάρχει πλέον ένα διοικητικό κέντρο της Μητροπόλεως, μια ανοικτή αγκαλιά για τους Πειραιώτες και τις Πειραιώτισσες για να τους διακονεί και να συμβάλλει στην λειτουργία της ζωής τους πνευματικά, οντολογικά και υπαρξιακά». Αναφερόμενος στον  Βαγγέλη Μαρινάκη, τόνισε: «Μαζί με τη σύζυγό του ανέλαβε εξ ολοκλήρου την ανακαίνιση και τη διαρρύθμιση του κτηρίου και αφιέρωσε το έργο στον αείμνηστο Μιλτιάδη Μαρινάκη, ο οποίος τον ενέπνευσε με την αγάπη για τη ρωμιοσύνη, τη λεβεντιά και τη δύναμη της ναυτοσύνης».

Στα εγκαίνια παρευρέθηκε και ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, ο οποίος στον χαιρετισμό του, είπε:

«Σήμερα είναι μια πολύ σημαντική μέρα για την πόλη μας. Παρουσία του αρχιεπισκόπου, μητροπολιτών, εκπροσώπων της πολιτικής ηγεσίας, δημοτικών συμβούλων και πολιτών, εγκαινιάστηκε το ‘’Μαρινάκειον Μέλαθρον’’. Μια συνεργασία της Ιεράς Μητρόπολης Πειραιά με τον Βαγγέλη Μαρινάκη με όλες τις ιδιότητές του: του πρώτου σε σταυρούς δημοτικού συμβούλου, του προέδρου του Ολυμπιακού, ενός από τους μεγαλύτερους εφοπλιστές, αλλά πάνω από όλα ενός πραγματικού Πειραιώτη, ο οποίος σε κάθε του πρωτοβουλία, αποδεικνύει πόσο πολύ αγαπάει και τιμά τον Πειραιά. Χαίρομαι καθώς βλέπουμε θετικά αποτελέσματα όταν η Εκκλησία και οι ιδιώτες συνεργάζονται σε μια χώρα που έχει περάσει πολλών μορφών κρίσεις. Αυτή η διαρκής συνεργασία κατέληξε στη δημιουργία αυτού του χώρου, του διοικητηρίου της Μητρόπολης, το οποίο είναι αφιερωμένο στη μνήμη του αείμνηστου πατέρα του Βαγγέλη Μαρινάκη, Μιλτιάδη Μαρινάκη.  Πρόκειται για ένα άρτιο και πανέμορφο κτήριο και ως δήμαρχος της πόλης είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος όταν υλοποιούνται τέτοιες συνέργειες με θετικά  αποτελέσματα. Εύχομαι πρωτοβουλίες σαν κι αυτή, να αποτελέσουν παράδειγμα προς μίμηση».

Στην τελετή των εγκαινίων πλαισίωσε μουσικά η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Πειραιά, παρέστησαν υπουργοί, βουλευτές, ιεράρχες, εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, συλλόγων και φορέων κ.ά.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: