Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Εγκρίθηκε η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το λιμάνι του Πόρου

Μετά 3½ χρόνια αναμονής

Ομόφωνα πέρασε από το περιφερειακό συμβούλιο, η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που εισηγήθηκε ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος, αρμόδιος για τις ΜΠΕ, Αθανάσιος Αναγνωστόπουλος, με τίτλο «Ανακατασκευή Δυτικού Παραλιακού Κρηπιδώματος Λιμένα Πόρου».

Ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Νήσων Παναγιώτης Χατζηπέρος και ο δήμαρχος Πόρου Ιωάννης Δημητριάδης στην παρέμβασή τους αναφέρθηκαν τόσο στο αμαρτωλό παρελθόν του συγκεκριμένου τμήματος, όσο και στην σημασία που έχει αυτό το τμήμα του λιμανιού για τον Πόρο και τους Ποριώτες.

Ο αντιπεριφερειάρχης μεταξύ των άλλων αναφέρθηκε και στην δυσφήμιση διεθνώς και την ανυπολόγιστη οικονομική ζημιά που έχει υποστεί το πανέμορφο και φιλόξενο λιμάνι του Πόρου όπως και στην απώλεια της Έκθεσης Σκαφών εξαιτίας αυτής της βλάβης. Ευχήθηκε δε να επανέλθει η Έκθεση Σκαφών σύντομα.

Κατά την ίδια συνεδρίαση εγκρίθηκε και η σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της περιφέρειας Αττικής και του δήμου Αγκιστρίου για το έργο «Διαμόρφωση κοινόχρηστων χώρων οικισμού Μετόχι», που εισηγήθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Νήσων.

Απάντηση