Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Εθελοντική αιμοδοσία οργανώνεται την Πέμπτη από ΕΔΟΕΑΠ και ΠΣΑΤ

ΥΓΕΙΑ στις 17/02/2015

Ο Ενιαίος Δημοσιογραφικός Οργανισμός Επικουρικής Ασφάλισης & Περίθαλψης (ΕΔΟΕΑΠ), σε συνεργασία με τη διοίκηση του Πανελληνίου Συλλόγου Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ) και με την υποστήριξη του Γενικού Νομαρχιακoύ Νοσοκομείου Αθηνών «Η Ελπίς», οργανώνει εθελοντική αιμοδοσία στο κτίριο της οδού Σισίνη 18 και Ηριδανού (Α’ όροφος Αίθουσα Δημ. Ρούσσου), την Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου (10.00′-14.00′).

Ο ΕΔΟΕΑΠ συμμετέχει ενεργά στην ενίσχυση του θεσμού της εθελοντικής αιμοδοσίας, καθώς η ανάγκη για αίμα αυξάνεται καθημερινά.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Οργανισμός, ανταποκρίθηκε άμεσα στην πρόσκληση του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας και εντάχθηκε στο Εθνικό Μητρώο Αιμοδοτών.

Το Μητρώο (Ε.Μ.Α.) δημιουργήθηκε έχοντας σαν πρωταρχικό μέλημα τη διαμόρφωση στοχευμένης πολιτικής για την κάλυψη των αναγκών σε αίμα, την οργάνωση και ηλεκτρονικοποίηση του Εθνικού Συστήματος Αιμοδοσίας μέσω της καταγραφής των φορέων που δραστηριοποιούνται στο πεδίο της αιμοδοσίας και με κεντρικό στόχο: την ασφάλεια του αίματος.

H εθελοντική αιμοδοσία είναι πράξη αγάπης και απόδειξη κοινωνικής ευαισθησίας προς τους συνανθρώπους μας. Η αιμοδοσία είναι μια απλή διαδικασία και δεν διαρκεί, παρά μόνο 8 -10 λεπτά.

Σε περίπτωση που κάποιος υποψήφιος αιμοδότης δεν μπορεί να δώσει αίμα κατά την ημέρα που έχει οριστεί η αιμοδοσία, έχει τη δυνατότητα να επισκέπτεται το Κέντρο Αιμοδοσίας του Γ.Ν.Ν.Α. ΕΛΠΙΣ (Δημητσάνης 7, Αμπελόκηποι ) από Δευτέρα έως Παρασκευή 08.30-15.30, για να προσφέρει αίμα υπέρ της Τράπεζας Αίματος του ΕΔΟΕΑΠ.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: