Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Προσπάθεια για πιο ασφαλή οδοστρώματα στην Αττική

ΑΤΤΙΚΗ στις 17/08/2022

Ειδικό συνεργείο άμεσης επέμβασης από την Περιφέρεια για περισυλλογή και διαχείριση επικίνδυνων υλικών που διαρρέουν στο οδόστρωμα

|> Στην σύσταση ειδικού συνεργείου για την περισυλλογή και την διαχείριση επικίνδυνων υλικών που διαρρέονται στο οδόστρωμα, από βλάβες οχημάτων ή τροχαία ατυχήματα, προχωρά η Περιφέρεια Αττικής, με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος και την προάσπιση της οδικής ασφάλειας.

Το ειδικό συνεργείο με τον κατάλληλο εξοπλισμό θα επεμβαίνει άμεσα, όπου σημειώνονται τέτοιου είδους περιστατικά με διαρροές (πχ. ανατροπή βυτιοφόρου, θραύση δεξαμενής καυσίμου κ.ά.) και στη συνέχεια θα προχωρά σε περιβαλλοντική διαχείριση και επεξεργασία των υλικών αυτών.

Όπως προκύπτει από τα αρχεία της διεύθυνσης Διαχείρισης Μητροπολιτικών Υποδομών της Περιφέρειας Αττικής, τέτοια περιστατικά συμβαίνουν καθημερινά στο οδικό δίκτυο, με αποτέλεσμα την διαρροή επικίνδυνων υλικών στο οδόστρωμα όπως λιπαντικά και πετρέλαιο. Τα υλικά αυτά, εκτός του ότι είναι επικίνδυνα για την οδική ασφάλεια, έχουν παράλληλα σημαντικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις, καθώς μέσω του συστήματος απορροής ομβρίων υδάτων, μπορεί να φτάσουν μέχρι τον υδροφόρο ορίζοντα και την τροφική αλυσίδα.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης αναφερόμενος σχετικά επισημαίνει:

«Η οδική ασφάλεια και η προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα. Με την εφαρμογή στοχευμένων δράσεων και υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι στους χρήστες του οδικού δικτύου και την προστασία του περιβάλλοντος, δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για ασφαλείς μετακινήσεις σε όλη την Αττική μας».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: