Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Εκστρατεία ενημέρωσης για τον σακχαρώδη διαβήτη στον Πόρο και τον Γαλατά

ΥΓΕΙΑ στις 22/10/2015

Σάββατο-Κυριακή

Στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής και προληπτικής ιατρικής και οδοντιατρικής ειδικά στα σχολεία και για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, η Περιφερειακή Ενότητα Νήσων και ο αντιπεριφερειάρχης Παναγιώτης Χατζηπέρος, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη Πειραιώς (ΣΑΣΔΠ)) και Νήσων, θα μεταβούν στον Πόρο και στον Γαλατά

Συγκεκριμένα, ο Σύλλογος Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη Πειραιώς και Νήσων μαζί με ειδικούς διαβητολόγους θα επισκεφτούν το Σάββατο 24/10 τον Πόρο, όπου θα πραγματοποιήσουν το πρωί, στην πλατεία Ηρώων, δωρεάν εξετάσεις στους κατοίκους. Στις 6 το απόγευμα της ίδιας μέρας, στο κτίριο «Συγγρού»,  θα ακολουθήσει εκπαιδευτικό σεμινάριο για ενημέρωση των κατοίκων και θα δοθούν απαντήσεις σε τυχόν ερωτήματα τους.

Το ίδιο κλιμάκιο θα μεταβεί την Κυριακή 25 Οκτωβρίου στον Γαλατά Τροιζηνίας για τον ίδιο σκοπό.

Ο αντιπεριφερειάρχης Νήσων δήλωσε ότι “ο σακχαρώδης διαβήτης είναι ένας ύπουλος εχθρός για την υγεία μας. και η ενημέρωση και η πρόληψη αποτελούν το αρχικό αντίδοτο“.

Η Π.Ε. Νήσων προγραμματίζει ανάλογες επισκέψεις και στα υπόλοιπα νησιά του Αργοσαρωνικού και τα Κύθηρα.

Τέλος, σημειώνεται ότι η εν λόγω δράση πργματοποιείται κατόπιν της ευγενικής προσφοράς της Hellenic Seaways και του ταξιδιωτικού πράκτορα Μαρίνου Χατζηπέρου και στην οργάνωση της επιστημονικής εκδήλωσης συμμετέχουν επίσης ο δήμος Πόρου και ο δήμος Τροιζηνίας-Μεθάνων.

 

 

 

 

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: