Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Ελλείψεις και προβλήματα διαπιστώθηκαν στην υπερχρεωμένη Σαλαμίνα

Έργα της ΕΥΔΑΠ στη Σαλαμίνα (λεωφόρο Φανερωμένης) επιθεώρησε σήμερα ο αντιπεριφερειάρχης Νήσων Παναγιώτης Χατζηπέρος. Η επιθεώρηση έγινε με αφορμή την επανέναρξη των σχετικών έργων και όπως έγινε γνωστό ο κ. Χατζηπέρος διαπίστωσε ότι οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις δεν είναι επαρκείς από πλευράς σήμανσης! Έτσι έδωσε οδηγίες για την βελτίωση τους, προκειμένου να αποφευχθεί η ταλαιπωρία των κατοίκων και των καταστηματαρχών στον πιο εμπορικό δρόμο της Σαλαμίνας.

Επίσης, ο αντιπεριφερειάρχης έθεσε και το ζήτημα των βλαβών του δικτύου ύδρευσης που δημιουργεί τεράστια προβλήματα απωλειών νερού με αποτέλεσμα να υπόκειται επιπλέον οικονομική αιμορραγία ο υπερχρεωμένος δήμος Σαλαμίνας.

Σημειώνεται ότι η Περιφερειακή Αρχή έχει δεσμευτεί να συνδράμει τον δήμο οικονομικά και τεχνικά. Ήδη έχει συνταχθεί σχετική εισήγηση η οποία θα παρουσιαστεί στο προσεχές Περιφερειακό Συμβούλιο σχετικά με την εν μέρει αποκατάσταση βλαβών στο δίκτυο ύδρευσης της Σαλαμίνας στο τμήμα Σατερλί – Κανάκια.
Ο αντιπεριφερειάρχης, συνοδευόμενος από τον εντεταλμένο Περιφερειακό Σύμβουλο για τον αθλητισμό Σπυρίδωνα Πάντζα επιθεώρησε τις αθλητικές εγκαταστάσεις της Σαλαμίνας, όπου διαπιστώθηκαν σοβαρά προβλήματα και ελλείψεις. Έγινε καταγραφή των απαιτούμενων παρεμβάσεων προκειμένου οι αθλητικές εγκαταστάσεις να καταστούν εκ νέου ασφαλείς και λειτουργικές για την αθλούμενη νεολαία.
Εν τω μεταξύ, σε σύσκεψη στο Δημαρχείο, με τη συμμετοχή της δημάρχου, των αντιδημάρχων, των τεχνικών υπηρεσιών και υπηρεσιακών παραγόντων, ελήφθησαν αποφάσεις για φλέγοντα ζητήματα του νησιού.

Ο αντιπεριφερειάρχης δεσμεύτηκε να μεριμνήσει για τον δανεισμό ενός απορριμματοφόρου οχήματος από τον δήμο Αθηναίων προς τον δήμο Σαλαμίνας. Συνέστησε επίσης να γίνεται έγκαιρη ενημέρωση των κατοίκων για την βελτίωση της καθημερινότητάς τους, όσον αφορά στα έργα, στις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, στην λειτουργία των παιδικών σταθμών κ.ά.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: