Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Ενημέρωση από Δρίτσα στους δημάρχους νήσων για τα όρια ηλικίας των πλοίων

Προωθείται ρύθμιση

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρής Δρίτσας και ο γ.γ. του υπουργείου Γιάννης Θεοτοκάς, ενημέρωσαν σήμερα τους δημάρχους Πόρου Γιάννη Δημητριάδη, Σπετσών Παναγιώτη Λυράκη και Ύδρας Γιώργο Κουκουδάκη, σχετικά με τις σε εξέλιξη ρυθμίσεων για τα πλοία που συμπληρώνουν, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία,  το όριο ηλικίας.

Ήδη από μηνών, με πρωτοβουλία του υπουργείου, έχει αποσταλεί Σχέδιο Προεδρικού  Διατάγματος στο Συμβούλιο της Επικρατείας και στην αρμόδια διεύθυνση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με το οποίο αντιμετωπίζεται το θέμα οριστικά. Οι απαντήσεις  αναμένονται εντός του Νοεμβρίου. Έως την ολοκλήρωση της διαδικασίας υπογραφής του σχεδίου Π.Δ., το υπουργείο προωθεί νομοθετική ρύθμιση με βάση την οποία θα ρυθμιστούν ζητήματα μεταβατικού χαρακτήρα.

Με αίτημα των δημάρχων, κατά τη διάρκεια της συζήτησης εκλήθη να συμμετάσχει σε αυτή ο εκπρόσωπος της εταιρείας Hellenic Seaways Π. Τσάγγαρης, ο οποίος ενημερώθηκε για όλα τα παραπάνω. Μετά το πέρας της συνάντησης, ο υπουργός έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Θέλουμε παντού πλοία αξιόπλοα και ασφαλή. Είμαι βέβαιος, ότι σε αυτό συνηγορούν οι πάντες. Αυτό είμαστε αποφασισμένοι να διασφαλίσουμε με τις νομοθετικές και τις υπηρεσιακές παρεμβάσεις μας. Τα νησιά του Αργοσαρωνικού, δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην έχουν την καθημερινή ακτοπλοϊκή σύνδεση όλο το χρόνο. Πιστεύουμε, ότι η λύση που δρομολογήσαμε καλύπτει με τον καλύτερο τρόπο όλες τις απαιτήσεις και επομένως, το Υπουργείο αναμένει την κατάθεση πρότασης τακτικών ημερήσιων δρομολογίων άμεσα, έστω και αν αυτή έχει μεταβατικό χαρακτήρα, έως την οριστική ρύθμιση του θέματος. Με την ευκαιρία αυτή, θέλω να ευχαριστήσω τους τρεις Δημάρχους για την εποικοδομητική συνεργασία τους που είχε ουσιαστικό περιεχόμενο».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: