Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Η Δημοτική Αστυνομία του Πειραιά εν δράσει, σε πεζόδρομους και διαβάσεις ΑμεΑ

Καλή… αρχή!

Η Δημοτική Αστυνομία επιτέλους “ανακάλυψε” ότι υπάρχουν πεζόδρομοι και διαβάσεις ΑμεΑ, στη διάθεση του κάθε αυθαίρετου και σήμερα έκανε εξόρμηση για τα… αυτονόητα! Μάλιστα, η έκπληξη από αυτή τη δράση της Δημοτικής Αστυνομίας ήταν τόση που μέχρι και φωτογραφίες τραβήχτηκαν για το… μεγάλο γεγονός!

Εδώ φτάσαμε! Να θεωρείται άθλος η βασική υποχρέωση για τ λειτουργία μιας δημοτικής υπηρεσίας… Ευτυχώς που έγινε μία αρχή και ας ευχηθούμε ότι η Δημοτική Αστυνομία -παρά την έλλειψη στελεχών- θα συνεχίζει να ενδιαφέρεται για τέτοιου είδους “καραμπινάτες” παραβιάσεις.

Όμως παραβάσεις και μάλιστα “ανθυγιεινές”, γίνονται από τους οδηγούς μοτοσυκλετών, οι οποίες όμως περνούν εντελώς απαρατήρητες, κυρίως από την αστυνομία. Τόσο μάλιστα, που όπου νά ΄ναι θα θεωρούνται παραβάτες όσοι πεζοί παρεμποδίζουν την κυκλοφορία μοτοσυκλετών σε πεζόδρομους και πεζοδρόμια, που είναι η τελευταία μόδα!

Για την σημερινή εξόρμηση της Δημοτικής Αστυνομίας, το γραφείου Τύπου του δήμου Πειραιά σε ανακοίνωσή, αναφέρει:

Η Δημοτική Αστυνομία, πραγματοποίησε επιχείρηση στον πλέον εμπορικό πεζόδρομο της πόλης,  τη Σωτήρος Διός,  ο οποίος πρόσφατα ανακαινίστηκε από τη Δημοτική Αρχή, καθώς παρανόμως σταθμευμένα οχήματα παρεμπόδιζαν την πρόσβαση των Ατόμων με Αναπηρία σε ράμπες ΑμεΑ και στους χώρους  φορτοεκφόρτωσης στους κάθετους δρόμους.

Το κλιμάκιο της Δημοτικής Αστυνομίας,  το οποίο αφαίρεσε πινακίδες και βεβαίωσε κλήσεις για παράνομη στάθμευση στους κάθετους δρόμους της Σωτήρος Διός, συνοδευόταν από τον αντιδήμαρχο Δημοτικής Αστυνομίας Προσόδων και Εμπορίου Γιάννη Μελά.

Ο αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας, Προσόδων και Εμπορίου Γιάννης Μελάς, δήλωσε:

Ο πεζόδρομος της Σωτήρος Διός, ο πλέον εμπορικός δρόμος της πόλης μας, μετά και την πρόσφατη ανάπλαση είναι χρέος όλων μας να τον προφυλάξουμε και να διευκολύνουμε το σύνολο των εμπορικών δραστηριοτήτων, τη διέλευση των πεζών και κυρίως των Ατόμων με Αναπηρία. Για το λόγο αυτό, προβλέφθηκαν στο σχεδιασμό της Δημοτικής Αρχής ράμπες ΑμεΑ και χώροι φορτοεκφόρτωσης. Οι δημότες και οι επισκέπτες της πόλης, οφείλουν να επιδείξουν τον απαραίτητο σεβασμό για την εύρυθμη λειτουργία του πεζόδρομου της οδού Σωτήρος αλλά και όλης της πόλης. Η λειτουργική και η αισθητική αναβάθμιση της Σωτήρος Διός είναι στόχος υψηλής προτεραιότητας του Δημάρχου Πειραιά και όλοι οι εμπλεκόμενοι Αντιδήμαρχοι καθώς και  οι υπηρεσίες του Δήμου μας,  καθημερινά εργάζονται προς αυτή την κατεύθυνση“.

 

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: