Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Επίσημη συνάντηση δημάρχου Πειραιά με το νεοσύστατο Δημοτικό Συμβούλιο Νέων

Το ΔΣΝ στοχεύει στην ενεργοποίηση των νέων και την ανίχνευση και χαρτογράφηση τοπικών προβλημάτων της νεολαίας

|> Τον δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη και αιρετούς του Δήμου Πειραιά είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Νέων (ΔΣΝ), το οποίο συνεδρίασε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου  Πειραιά.

Τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Νέων του Δήμου Πειραιά μετέφεραν στη συνεδρίασή τους τον παλμό της γειτονιάς τους, του σχολείου τους, του Πανεπιστημίου τους.

Αντάλλαξαν απόψεις με τον δήμαρχο, ο οποίος αναφέρθηκε συνοπτικά στη λειτουργία του δήμου,  με τον πρόεδρο του ΟΠΑΝ Ιωσήφ Βουράκη, καθώς το ΔΣΝ αποτελεί μια πρωτοβουλία του ΟΠΑΝ, όπως και με τους αντιδημάρχους  Αθηνά Γλύκα-Χαρβαλάκου, Γρηγόρη Καψοκόλη και Παναγιώτη Ρέππα.

Το ΔΣΝ αποτελεί το όργανο διαβούλευσης της νεολαίας του δήμου και συνιστά μηχανισμό δομημένου διαλόγου μεταξύ των νέων της περιοχής και των αρχών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που μέσω της  λειτουργίας του,  αναδεικνύει ζητήματα που αφορούν τους νέους της περιοχής και συμβάλλει στη διαμόρφωση τοπικής νεανικής ατζέντας.

Επίσης στοχεύει στην ενεργοποίηση των νέων και την ανίχνευση, καταγραφή και χαρτογράφηση τοπικών προβλημάτων της νεολαίας.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Δ Η Λ Ω Σ Ε Ι Σ

 • Δήμαρχος Πειραιά:

«Σήμερα έζησα μια ευχάριστη εμπειρία με τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Νέων του Δήμου  Πειραιά. Είναι μια όμορφη πρωτοβουλία γεμάτη νιάτα, καθώς οι ηλικίες των παιδιών είναι από 16 έως 30 ετών από όλες τις Δημοτικές Κοινότητες  του Πειραιά. Μίλησα μαζί τους, τους εξήγησα συνοπτικά τη λειτουργία του δήμου και είμαι πρόθυμος να είμαι κοντά τους γιατί πραγματικά θέλουμε νέους, δραστήριους ανθρώπους με φρέσκα μυαλά,  ιδέες  και νέα ματιά στα κοινά της πόλης μας. Να συγχαρώ τον πρόεδρο του Ο.Π.Α.Ν. Ιωσήφ Βουράκη, τον συντονιστή του Δ.Σ.Ν. Παναγιώτη Μπεντενιώτη και όλους όσοι συνέβαλαν για να συσταθεί το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων. Οι νέοι αποτελούν το μέλλον της χώρας και κατ΄ επέκταση της πόλης μας, οφείλουμε να τους στηρίζουμε, να είμαστε δίπλα τους και να λαμβάνουμε υπόψη τις απόψεις τους».

 • Πρόεδρος ΟΠΑΝ:

«Σήμερα τα παιδιά ζήτησαν να γνωρίσουν  τον δήμαρχο και τους αιρετούς, προκειμένου να συζητήσουν μαζί τους διάφορα ζητήματα και προβληματισμούς. Χαίρομαι που αυτή η πρωτοβουλία που είχαμε ως Ο.Π.Α.Ν. για τη δημιουργία του Δημοτικού Συμβουλίου Νέων αποκτά ‘’σάρκα και οστά’’. Βασικό μας μέλημα είναι να ακούσουμε τους νέους και να τους δώσουμε τον λόγο και καθημερινά λαμβάνουμε από τα παιδιά προτάσεις,  ιδέες και παρατηρήσεις. Θεωρώ ότι η συνεργασία μας είναι πάρα πολύ καλή και στο μέλλον θα είναι ακόμη  καλύτερη».

 • Πρόεδρος ΔΣΝ:

«Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Δήμαρχο Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη, τον Ο.Π.Α.Ν. και όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πειραιά που μας στηρίζουν.  Σήμερα, ουσιαστικά γίνεται μια πρώτη γνωριμία του δημάρχου με τα  μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Νέων, όπου θα  συζητηθούν και θα αναλυθούν  με τον κ. Μώραλη διάφορα ζητήματα που μας απασχολούν».

Το ΔΣΝ αποτελούν:

Πρόεδρος: Κουρμελές Γεώργιος

Αντιπρόεδρος Α: Κοτσάνης Φώτης

Αντιπρόεδρος Β: Βλαχάκου Έλενα

Γραμματέας: Μισέντου Μαρία

Υπεύθυνος Οικονομικών: Μπαχατούρης Θεόδωρος

Μέλη: Γαβαλάς Σπύρος

Γατσούλη Εύη

Σαραντάκου Βέρα

Αγγελόπουλος Βασίλης

Γλύκα Μαρία

Αλή Νατάσα

Αναπληρωματικοί: Προβελεγγιάδης Αθανάσιος

Παπαδόπουλος Γεώργιος

Βάτσιος Ιωάννης

Επιτροπή Εξωστρέφειας και Δημοσίων Σχέσεων

 • Γεωργιάκου Ευγενία
 • Χατζίκος Αναστάσιος
 • Αυγέρης Θεόδωρος
 • Μόφορης Δημήτριος
 • Κοκορίκος Ορέστης

Επιτροπή Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος

 • Παπαγεωργίου Άννα
 • Βαζίνης Κωνσταντίνος
 • Σιδεράτου Ιουλία
 • Αργυρός Ανδρέας
 • Προβελεγγιάδης Αθανάσιος

Απάντηση