Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Επίσκεψη κρεοπωλών στον Γαβρίλη για τα “ελληνοποιημένα” αρνιά

Συνάντηση με το δ.σ. του Συνδέσμου Καταστηματαρχών Παραδοσιακών Κρεοπωλών Ν. Πειραιά & Νήσων Αιγαίου «Ο Άγιος Γεώργιος» είχε, εν όψει των εορτών του Πάσχα, ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης στο γραφείο του, στην Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά, με την συμμετοχή υπηρεσιακών παραγόντων από τις διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής και Ανάπτυξης – Τμήμα Εμπορίου.

Στην διάρκεια της συνάντησης το δ.σ. του Συνδέσμου ενημέρωσε για τα προβλήματα επιβίωσης που αντιμετωπίζει ο κλάδος, κάνοντας λόγο για ύπαρξη αθέμιτου ανταγωνισμού από μεγάλες «αλυσίδες» εμπορίας τροφίμων αλλά και από την διάθεση στην αγορά κρεάτων, που εμφανίζονται ως ελληνικά. Αναφέρθηκαν στην άριστη συνεργασία με τους κτηνιάτρους της Περιφέρειας και ζήτησαν την εντατικοποίηση των ελέγχων για την πάταξη των φαινομένων παραπλάνησης του καταναλωτή, δίνοντας ιδιαίτερο βάρος στην αναγραφή της χώρας προέλευσης των κρεάτων.

Ο αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Γαβρίλης ευχαρίστησε για την ενημέρωση, τάχθηκε στο πλευρό του Συνδέσμου στα παραπάνω θέματα και ζήτησε από το δ.σ. να ενημερώσει- και σε συνεργασία με τις υπηρεσίες της Π.Ε Πειραιά, εάν χρειαστεί- τα μέλη του για μια σειρά θεμάτων, που άπτονται της νομοθεσίας.

Υπηρεσιακοί παράγοντες αναφερόμενοι στο θέμα των «ελληνοποιήσεων» επεσήμαναν ότι κομβικό σημείο είναι η σωστή λειτουργία των σφαγείων, ώστε κάθε σφάγιο να συνοδεύεται υποχρεωτικά από ταμπέλα στη οποία αναγράφεται η χώρα γέννησης, η χώρα εκτροφής και η χώρα σφαγής.

Κλείνοντας ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά διαβεβαίωσε ότι οι υπηρεσίες της Περιφέρειας θα εξαντλήσουν κάθε δυνατότητα, που παρέχει το θεσμικό πλαίσιο, με στόχο την προστασία του καταναλωτή και την ενίσχυση της υγιούς επιχειρηματικότητας. Διαβεβαίωσε, επίσης, το Σύνδεσμο ότι εν όψει του Πάσχα και της αναμενόμενης αύξησης της κατανάλωσης κρέατος θα πραγματοποιηθούν από τα στελέχη των διευθύνσεων Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής και Ανάπτυξης – Τμήμα Εμπορίου στοχευμένοι έλεγχοι για την σήμανση της χώρας προέλευσης σε όλα τα σημεία πώλησης κρέατος.

 

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: