Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Γ. Πατούλης: “Η Σαλαμίνα ισχυρός κρίκος στην ανάπτυξη”

Επίσκεψη περιφερειάρχη και  αντιπεριφερειάρχη –  Παραδόθηκε εξοπλισμός συλλογής βιοαποβλήτων και κάδων ειδικής ανακύκλωσης

|> Για την πορεία υλοποίησης σημαντικών έργων χρηματοδοτούμενων από την Περιφέρεια Αττικής στη Σαλαμίνα ενημερώθηκε ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης κατά τη διάρκεια της επίσκεψης που πραγματοποίησε χθες στο νησί.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του ο περιφερειάρχης παρέδωσε στον δήμαρχο Γιώργο Παναγόπουλο ένα απορριμματοφόρο, 115 καφέ κάδους για τη συλλογή βιοαποβλήτων, καθώς και κάδους εσωτερικού χώρου ανακύκλωσης και χωριστής συλλογής πλαστικών, μεταλλικών και χάρτινων συσκευασιών.

Διαφήμιση για την υποστήριξη της σελίδας

Ο Γ. Πατούλης συνοδευόμενος από την αντιπεριφερειάρχη Νήσων Βάσω Θεοδωρακοπούλου – Μπόγρη, τον αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας, Περιβάλλοντος και πρόεδρο του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) Β. Κόκκαλη και τον δήμαρχο  Γ. Παναγόπουλο επισκέφθηκε κομβικά έργα τα οποία υλοποιούνται από την Περιφέρεια Αττικής ενώ έγινε συζήτηση και για υπό ένταξη έργα.

Μεταξύ άλλων ο περιφερειάρχης και η αντιπεριφερειάρχης επισκέφθηκαν το Ναυτικό και το Λαογραφικό Μουσείο. Ο κ. Πατούλης ενημερώθηκε για την ανάπλαση και αξιοποίηση σημαντικών αρχαιολογικών και ιστορικών σημείων, ενώ εξέφρασε την πρόθεσή του να προβεί στην χρηματοδότηση ειδικής δράσης μέσω της οποίας θα δημιουργηθεί ψηφιακό μουσείο για τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε για τα έργα οδοποιίας που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια και είναι ύψους 2 εκατ. ευρώ καθώς και για το σημαντικό έργο ομβρίων το οποίο ξεμπλόκαρε με ενέργειες της Περιφέρειας. Ο περιφερειάρχης επισκέφθηκε το λιμάνι καθώς και το σημείο από το οποίο ξεκινάει ο αγωγός ύδρευσης της Αίγινας.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Με αφορμή την επίσκεψή του στη Σαλαμίνα ο περιφερειάρχης Γ. Πατούλης, δήλωσε: «Χαίρομαι που σήμερα βρίσκομαι στην ιστορική και όμορφη Σαλαμίνα. Ενημερώθηκα για την πορεία επίλυσης προβλημάτων που απασχολούσαν χρόνια το νησί. Η συνεργασία της αρμόδιας αντιπεριφερειάρχη κυρίας Θεοδωρακοπούλου – Μπόγρη με τον δήμαρχο κ. Παναγόπουλο αποδίδει καρπούς και συμβάλει στην υλοποίηση αναπτυξιακών έργων και δικτύων. Όπως έχουμε πράξει μέχρι τώρα, έτσι και στο μέλλον θα είμαστε στο πλευρό των τοπικών αρχών για να υλοποιηθούν τα αναγκαία έργα. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η παράδοση εξοπλισμού ανακύκλωσης, (απορριμματοφόρο, καφέ κάδοι και εσωτερικοί κάδοι).  Οι νησιωτικοί Δήμοι αποτελούν ένα ισχυρό κρίκο στην ανάπτυξη της Αττικής και στην επίτευξη του στόχου μας για την αύξηση των ποσοστών ανακύκλωσης και τη μετατροπή της Αττικής σε πράσινη Περιφέρεια».

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Σαλαμίνας Γ. Παναγόπουλος είπε: «Είναι μεγάλη χαρά για μας που ο περιφερειάρχης κ. Πατούλης είναι σήμερα εδώ στο νησί μας. Τον υποδεχόμαστε και τον ευχαριστούμε που είναι ουσιαστικά δίπλα μας από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε καθήκοντα. Από τις πρώτες ημέρες θητείας μας, τις δύσκολες ημέρες,  όταν έπρεπε να καθαρίσουμε το νησί μας. Ο κ. Πατούλης και η Περιφέρεια ήταν στο πλευρό μας για να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε. Σήμερα είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε θέματα που αφορούν στην καθημερινότητα του νησιού, αλλά και για σημαντικά έργα υποδομής που αποτελούν όραμα για εμάς και για τα οποία συμβάλλει οικονομικά η Περιφέρεια. Ευχαριστούμε θερμά και για τον εξοπλισμό ανακύκλωσης ο οποίος μας παραδόθηκε. Στόχος μας είναι να συμβάλλουμε ουσιαστικά στην προσπάθεια της Περιφέρειας για την ανακύκλωση και τη μείωση του όγκου των απορριμμάτων που φτάνουν τελικά στο ΧΥΤΑ».

Η αντιπεριφερειάρχης   Βάσω Θεοδωρακοπούλου – Μπόγρη τόνισε ότι το 2020 είναι έτος ανακύκλωσης για όλη την Αττική και αυτό η Περιφέρεια Αττικής και ο περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης το αποδεικνύουν με πράξεις και στους νησιωτικούς δήμους. «Θέλω να ευχαριστήσω τον περιφερειάρχη κ. Πατούλη που δείχνει το έμπρακτο ενδιαφέρον του για τα νησιά μας και δεν βλέπει τους ανθρώπους σαν αριθμούς αλλά ως ισάξιους πολίτες  και μάλιστα οφείλω να πω ότι δείχνει ιδιαίτερη εκτίμηση και αγάπη στους νησιώτες μας».

Κατά την παράδοση του υλικού παρόντες ήταν οι αντιδήμαρχοι Α. Βακάλης, Ν. Κόγιας, Σ. Γαλέος, Κ. Λένης, Α. Δουμένης, Π. Διολέτης και  Θ. Αλαΐσκας προέδρος ΝΠΔΔ ΑΚΟΙΠΟΠ, Σ. Νάννος αντιπρόεδρος ΝΠΔΔ ΑΚΟΙΠΟΠ, Ε. Μπίλλια πρόεδρος ΝΠΔΔ, Δ. Ελευσινιώτης πρόεδρος Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, Σ. Ευσταθίου αντιπρόεδρος Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, Λ. Καπαραλιώτης προέδρος Δημοτικού Συμβουλίου, δημοτικοί σύμβουλοι καθώς και εκπρόσωποι φορέων.

Απάντηση