Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Επίσκεψη του Παν. Χατζηπέρου στη Σαλαμίνα για να επιθεωρήσει τα έργα

Την Σαλαμίνα επισκέφθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Νήσων Παναγιώτης Χατζηπέρος με υπηρεσιακούς παράγοντες της ΤΥΔΚ και συγκάλεσε σύσκεψη στο Δημαρχείο με την δήμαρχο, τους αντιδημάρχους και υπηρεσιακούς παράγοντες, όπου συζήτησαν διεξοδικά το πρόγραμμα των εκτελούμενων και εκτελεστέων έργων στο νησί.

Ο κ. Χατζηπέρος έκανε λόγο επίσης και για το απορριμματοφόρο που προτίθεται να παραχωρήσει ο δήμος Αθηναίων την ερχόμενη εβδομάδα, κατόπιν αιτήματος της Π.Ε. Νήσων, έτσι ώστε να ενισχυθεί ο στόλος των απορριμματοφόρων του δήμου Σαλαμίνας.

Στη συνέχεια ο αντιπεριφερειάρχης επισκέφθηκε τα έργα κατασκευής του αγωγού όμβριων στη λεωφόρο Φανερωμένης, όπου διαπίστωσε την απρόσκοπτη εκτέλεση και διαβεβαίωσε τους καταστηματάρχες ότι το έργο θα εκτελείται τμηματικά σε μήκος δύο οικοδομικών τετραγώνων κάθε φορά, με άμεση αποκατάσταση/ασφαλτόστρωση και για διάρκεια δεκαπέντε ημερών για κάθε τμήμα, έτσι ώστε να ελαχιστοποιηθεί η όχληση στη λειτουργία των καταστημάτων και των περιοίκων.

Κατόπιν ο κ. Χατζηπέρος επισκέφθηκε τα εκτελούμενα έργα του βιολογικού καθαρισμού στα Αμπελάκια και τα Σελήνια, όπου διαπίστωσε ότι το έργο εκτελείται με ικανοποιητικούς ρυθμούς παρά τις δυσχέρειες από την ύπαρξη αρχαιολογικών ευρημάτων ιδιαίτερα στην περιοχή των Αμπελακίων.

Τέλος, παρατήρησε ότι επιδέχονται βελτίωση των προδιαγραφών ως προς το βάθος τοποθέτησης του αγωγού και την κατασκευή των φρεατίων, παρατηρήσεις οι οποίες θα συζητηθούν με την ΕΥΔΑΠ που έχει συντάξει τις προδιαγραφές, για την επιτάχυνση του έργου και ελαχιστοποίηση -κατά το δυνατόν- των αρχαιολογικών ευρημάτων.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: