Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Έργα υποδομών της Περιφέρειας στα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα

Επίσκεψη του περιφερειάρχη με την αντιπεριφερειάρχη και συνάντηση με τον δήμαρχο – Δαπάνη 6,3 εκ. ευρώ για Χώρο Υγειονομικής Ταφής

|> Η πορεία υλοποίησης έργων που χρηματοδοτούνται από την Περιφέρεια Αττικής με ίδιους πόρους ή μέσω συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική 2014-2020», καθώς και ο σχεδιασμός νέων έργων και υποδομών, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη και του δημάρχου Κυθήρων – Αντικυθήρων Στρ. Χαρχαλάκη. Στη συνάντηση μετείχαν επίσης η αντιπεριφερειάρχης Νήσων Βασιλική Θεοδωρακοπούλου-Μπόγρη και ο προϊστάμενος Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Αλ. Καλογερόπουλος.

Κατά τη συνάντηση, έγινε ιδιαίτερη αναφορά στην ολοκλήρωση και λειτουργία ενός εμβληματικού έργου, του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων, προϋπολογισμού 6.300.000,00 ευρώ, με χρηματοδότηση από το ΠΕΠ Αττικής αλλά και στην αποκατάσταση των 2 πρώην ανεξέλεγκτων ΧΑΔΑ σε Κύθηρα και Αντικύθηρα, με τον περιφερειάρχη Αττικής να εκφράζει την διαρκή και αμέριστη στήριξη του στα ευαίσθητα ζητήματα της προστασίας του περιβάλλοντος, καθώς και τον στρατηγικό προσανατολισμό της Περιφέρειας στην προώθηση δράσεων και έργων που αφορούν στην σύγχρονη διαχείριση των απορριμμάτων και την ανακύκλωση.

 Παράλληλα, ο κ. Πατούλης ενημερώθηκε από τον κ. Χαρχαλάκη για την πρόοδο του έργου οδοποιίας στην περιοχή Ποταμός το οποίο υλοποιείται με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής, για την υλοποίηση αθλητικών υποδομών με χρηματοδότηση της Περιφέρειας καθώς και τις εργασίες ανάπλασης της εκκλησίας του Αγ. Ανδρέα στο Μανιτοχώρι.

Αναφερόμενος στην συνεργασία της Περιφέρειας με τον Δήμο Κυθήρων, ο περιφερειάρχης επισήμανε:

«Με συστηματική δουλειά, στενή συνεργασία και αξιοποίηση κάθε διαθέσιμου χρηματοδοτικού εργαλείου, επιταχύνουμε την επίλυση χρόνιων προβλημάτων, που αφορούν τον ευαίσθητο τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων, αλλά και των αναγκαίων υποδομών. Με μία σειρά σημαντικών έργων στόχος μας είναι να αναδείξουμε το νησί σε αυτό που πραγματικά είναι: Ένας όμορφος, λειτουργικός τόπος που σέβεται το περιβάλλον και αξιοποιεί τις δυνατότητές του σε όλα τα επίπεδα».

Στο πλαίσιο της συνάντησης, συζητήθηκαν επιπλέον οι δυνατότητες για την ένταξη νέων έργων στα χρηματοδοτικά εργαλεία της Περιφέρειας.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Κυθήρων – Αντικυθήρων κ. Χαρχαλάκης εξήρε την αγαστή συνεργασία του με τον περιφερειάρχη αλλά και την προσδοκία του για την περαιτέρω στήριξη σε ζητήματα που αφορούν την υλοποίηση αντιπλημμυρικών έργων, αναπλάσεων και έργων πολιτισμού, όπως, μεταξύ άλλων, την δημιουργία μνημείου των σφουγγαράδων στα Αντικύθηρα.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: