Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Επιπλέον σύγχρονες αίθουσες για 420 νέους μαθητές στο Γυμνάσιο και Λύκειο Κυθήρων

ΑΤΤΙΚΗ στις 22/01/2023

Χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττική, με 202.000 ευρώ από το ‘’Αττική 2014-2020’’

|> Το ‘’πράσινο φως’’ άναψε για την προσθήκη νέων σύγχρονων αιθουσών δυναμικότητας 420 μαθητών στο Γυμνάσιο – Λύκειο των Κυθήρων με χρηματοδότηση ύψους 202 χιλιάδων ευρώ, μετά από την ένταξη της σχετικής πράξης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ‘’Αττική 2014-2020’’με απόφαση του περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη.

Η υπογραφή της απόφασης ένταξης έγινε από τον περιφερειάρχη στα γραφεία της ‘’Κτηριακές Υποδομές ΑΕ’’ (ΚΤΥΠ ΑΕ), που είναι και ο δικαιούχος της πράξης, παρουσία του διευθύνοντα συμβούλου της ΚΤΥΠ Θ. Γιάνναρη, του προέδρου της Τ. Κατσίπου, του αντιπεριφερειάρχη Νήσων Στ. Βοϊδονικόλα, του προϊσταμένου της Διαχειριστικής Αρχής Αττικής Δ. Δρόση και του αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων Κυθήρων Χ. Σούγιαννη που εκπροσώπησε τον δήμαρχο Ε. Χαρχαλάκη.

Ο περιφερειάρχης Αττικής με αφορμή την επίτευξη ακόμη ενός ουσιαστικού βήματος για την υλοποίηση νέων σχολικών υποδομών αλλά και τον εκσυγχρονισμό πολλών από τις υφιστάμενες, υπογράμμισε τη σταθερή προσήλωση της Περιφέρειας στην χρηματοδότηση αναγκαίων έργων, τα οποία προάγουν το επίπεδο της εκπαίδευσης των παιδιών δημιουργώντας ένα φιλόξενο και ασφαλές σχολικό περιβάλλον.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο περιφερειάρχης Γ. Πατούλης:

«Η άριστη συνεργασία μας με την ΚΤΥΠ και τους Δήμους της Αττικής μας αποδίδει για ακόμη μια φορά καρπούς. Με τη σημερινή μας απόφαση καλύπτεται το έλλειμμα αιθουσών στο Γυμνάσιο-Λύκειο Κυθήρων και δίνεται λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα. Οι μαθητές των Κυθήρων, πολύ σύντομα, θα μπορούν να απολαμβάνουν την διαδικασία της μάθησης σε σύγχρονες και φιλόξενες αίθουσες με τις προδιαγραφές που αρμόζουν στις νέες βιοκλιματικές και ενεργειακές απαιτήσεις, όσο και στις ίδιες τις εκπαιδευτικές ανάγκες. Κάνουμε πράξη την μεγάλη αλλαγή στην εικόνα της Αττικής μας, αξιοποιώντας προς όφελος των πολιτών κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο. Αυτός είναι και ο στόχος μας και κατά την νέα προγραμματική περίοδο 2021-2027, με αυξημένες χρηματοδοτήσεις για την ενεργειακή αναβάθμιση δημοτικών σχολείων, την βελτίωση προσβασιμότητας σε υφιστάμενες σχολικές υποδομές και την παροχή  σύγχρονου εξοπλισμού εκπαίδευσης».

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΚΤΥΠ ΑΕ, Θ. Γιάνναρης:

«Με την άριστη συνεργασία και την αμέριστη στήριξη του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή και τη διαρκή και στενή συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής – τον Περιφερειάρχη κ. Πατούλη – τον οποίο ευχαριστώ θερμά, όπως και τα στελέχη της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας, συνεχίζουμε την υλοποίηση  του μεγαλόπνοου προγράμματος κατασκευής δεκάδων νέων σχολικών μονάδων σε όλη την Αττική, με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής. Η κατασκευή νέων σχολικών μονάδων σε όλη τη χώρα και η βελτίωση των υποδομών παιδείας, για εμάς, την Κτιριακές Υποδομές Α.Ε., αποτελεί μέγιστη στρατηγική επιλογή, γιατί τα παιδιά είναι πάντα έγνοια μας και προτεραιότητά μας».

Από την πλευρά του ο αντιπεριφερειάρχης Νήσων Σταύρος Βοϊδονικόλας, επισήμανε την ουσιαστική συμβολή του περιφερειάρχη Αττικής στην προώθηση των αιτημάτων των δήμων για την κάλυψη των αναγκών σε σχολικές υποδομές στην Αττική. Και σημείωσε:

«Το Γυμνάσιο-Λύκειο Κυθήρων εκσυγχρονίζεται και μετά από πολλά χρόνια αποκτά νέες αίθουσες για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών των παιδιών. Αποδεικνύουμε για άλλη μία φορά έμπρακτα το ενδιαφέρον μας για την ανάπτυξη των νησιών της Αττικής μας και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της».

Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Κυθήρων Χ. Σούγιαννης μετέφερε τις θερμές ευχαριστίες του δημάρχου Κυθήρων Ε. Χαρχαλάκη προς τον περιφερειάρχη Αττικής, την διοίκηση της ΚΤΥΠ και όλους τους συνεργάτες τους, για την υποστήριξή τους στο σημαντικό αυτό αίτημα του Δήμου, με το οποίο, όπως είπε, «επιλύεται οριστικά το ζήτημα της σχολικής στέγης δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στα Κύθηρα, με χρονικό ορίζοντα τουλάχιστον 20-30 ετών».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: