Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Δημοπρατήθηκε το έργο για επισκευή του λιμανιού της Ύδρας και ανάπλασης του οικισμού Μετόχι στο Αγκίστρι, αντί 727 χιλ. ευρώ

Τα έργα, χρηματοδοτούνται από πόρους της ΠΕ – Σειρά έχει η Σκάλα Αγκιστρίου

Έγινε σήμερα Πέμπτη 19/1, η δημοπράτηση του έργου της επισκευής του επιβατικού τμήματος του λιμανιού της Ύδρας καθώς και της ανάπλασης του οικισμού Μετόχι Αγκιστρίου, προϋπολογισμού 287.000 ευρώ και 440.000 ευρώ αντίστοιχα.

Όπως ανακοίνωσε η αντιπεριφέρεια “τα έργα είναι απαραίτητα για τα νησιά μας” και “ιδιαίτερα το έργο του επιβατικού μώλου του λιμανιού της Ύδρας είναι άμεσης προτεραιότητας καθότι έχει δημιουργηθεί υπόσκαφο και έχει καταστεί επικίνδυνο“.

Εξ άλλου, η σχετική ανακοίνωση αναφέρει ότι η προσπάθεια των υπηρεσιών της αντιπεριφέρειας και του δήμου είναι να ξεκινήσει άμεσα καθότι κατά τους θερινούς μήνες, που η επιβατική κίνηση στο νησί είναι αυξημένη, είναι δύσκολο να εκτελεστεί τέτοιου είδους έργο.

Τέλος, σημειώνεται ότι σύντομα θα δημοπρατηθεί και το άλλο σημαντικό έργο, που είναι η επισκευή και η επέκταση της προβλήτας της Σκάλας του Αγκιστρίου, ένα έργο το οποίο είναι κορυφαίας σημασίας για το νησί. Όσο για τα προαναφερόμενα έργα, χρηματοδοτούνται από τους ίδιους πόρους της Περιφέρειας.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: