Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Ζητείται η επέκταση του Μετρό και σε άλλες περιοχές του Πειραιά

Επιστολή του Εμπορικού Συλλόγου Κερατσινίου – Δραπετσώνας – Το αίτημα έφεραν στη Βουλή δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

|> Την επέκταση της γραμμής 3 του Μετρό ζητείται με ανοιχτή επιστολή από τον Εμπορικό Σύλλογο Κερατσινίου – Δραπετσώνας (ΕΣΚΔ). Η επιστολή που υπογράφεται από τον  πρόεδρος Νίκο Πέτσα και τον γενικό γραμματέα Γιώργο Σταματάκη, απευθύνεται προς τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Αχ. Καραμανλή και την ‘’Αττικό Μετρό ΑΕ’’, ενώ κοινοποιείται στους βουλευτές Β’ Πειραιά, στον δήμαρχο Κερατσινίου-Δραπετσώνας Χρήστο Βρεττάκο, το δημοτικό συμβούλιο Κερατσινίου-Δραπετσώνας και την Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Αττικής Ομόρων Νομών και Νήσων Αιγαίου (ΟΕΣΟΝΝΑ), αναφέρει:

«Η επέκταση της γραμμής 3 του μετρό που ενώνει την Νίκαια, τον Κορυδαλλό και τον Πειραιά, με όλο το λεκανοπέδιο ολοκληρώθηκε και είναι πλέον γεγονός. Αδιαμφισβήτητα αποτελεί ένα πολύ σημαντικό έργο για όλους τους κατοίκους και ιδιαίτερα για τους κατοίκους και τους δημότες αυτών των πόλεων, όμως, καταλαβαίνουμε και διαπιστώνουμε καθημερινά ότι, οι συνθήκες για τις δικές μας περιοχές δεν έχουν αλλάξει ιδιαίτερα.

Για το Κερατσίνι, την Δραπετσώνα, το Πέραμα και την Σαλαμίνα, περιοχές της Περιφέρειας της Αττικής με εκατοντάδες χιλιάδες κατοίκους, με πάρα πολλές επιχειρήσεις και επαγγελματίες και με χιλιάδες εργαζόμενους που απασχολούνται σε όλη την Αττική, το πρόβλημα της μετακίνησης, της εξυπηρέτησης και της ανάπτυξης, παραμένει το ίδιο στάσιμο. Στο ΜΕΤΡΟ της νέας εποχής που έρχεται, πρέπει όλοι οι πολίτες, να έχουν τις ίδιες ευκαιρίες μετακίνησης και να απολαμβάνουν τα προνόμια που της αξίζουν.

ΕΥΕΛΠΙΣΤΟΥΜΕ και ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ στο νέο σχεδιασμό της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ για την επέκταση του μετρό, να συμπεριληφθούν και οι δικές μας περιοχές».

 Εν τω μεταξύ, δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ της Β’ Πειραιώς -η Νίνα Κασιμάτη  και ο Τρύφων Αλεξιάδης– ανταποκρίθηκαν στο αίτημα του ΕΣΚΔ και έφεραν το θέμα στη Βουλή.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: