Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Επιτυχία για το 2ο Παιδικό Φεστιβάλ του Δήμου Πειραιά, που έγινε στο ΣΕΦ

Τίτλος του ‘’Το μήλο κάτω απ’ τη μηλιά θα… παίξει’’ –  Πρωτοβουλία του Ανθρωπιστικού μη Κερδοσκοπικού Σωματείου ‘’Έχω τη Δύναμη’’

|> Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 2ο Παιδικό Φεστιβάλ με τίτλο: «Το μήλο κάτω από τη μηλιά θα… παίξει», που διοργάνωσαν ο Δήμος Πειραιά σε συνεργασία με το Ανθρωπιστικό μη Κερδοσκοπικό Σωματείο «Έχω τη Δύναμη» και τον Ολυμπιακό ΣΦΠ, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Η δράση ήταν αφιερωμένη στη Μητέρα, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας, καθώς επίσης και την Παγκόσμια Ημέρα της Οικογένειας, που εορτάστηκε χθες Δευτέρα 15/5 και η οποία αποτελεί το σημαντικότερο πυρήνα της κοινωνίας.

Κατά τη διάρκεια του παιδικού φεστιβάλ, οι πρωταγωνιστές της οικογένειας, τα παιδιά, συμμετείχαν και διακρίθηκαν σε αγώνες ευγενούς άμιλλας και δημιουργικής απασχόλησης, εξαίροντας παράλληλα τον ξεχωριστό ρόλο της μητέρας και της οικογένειας.

Συγκεκριμένα, την Κυριακή πραγματοποιήθηκε η Μεγάλη Γιορτή από το Ανθρωπιστικό μη Κερδοσκοπικό Σωματείο «Έχω τη Δύναμη».

Τα παιδιά συμμετείχαν σε μια πληθώρα δραστηριοτήτων, ενώ μετά το τέλος της Μεγάλης Γιορτής, στην αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη», απονεμήθηκαν από τον Ολυμπιακό ΣΦΠ τιμητικές διακρίσεις – μετάλλια στους νικητές, καθώς και έπαινοι σε όλα τα παιδιά για τη συμμετοχή τους. Επίσης, απονεμήθηκαν αναμνηστικές διακρίσεις στα σχολεία που πήραν μέρος.

Το Σάββατο διοργανώθηκε Αθλητικό Τουρνουά από τον Ολυμπιακό ΣΦΠ, το οποίο περιελάμβανε τα αθλήματα: Μπάσκετ, Βόλεϊ, Χάντμπολ, Τένις, Στίβο (70 μ. και 100 μ.) και Άλμα εις Μήκος.

Στο 2ο Παιδικό Φεστιβάλ συνέβαλαν επίσης, η Εταιρεία Γραμμάτων και Τεχνών Πειραιά, ο Πειραϊκός Σύνδεσμος, η Φιλολογική Στέγη Πειραιά, ενώ το ΣΕΦ παραχώρησε τις εγκαταστάσεις του για τη διοργάνωση του φεστιβάλ.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Στο Φεστιβάλ, μεταξύ άλλων, παρευρέθηκαν, ο βουλευτής και υποψήφιος της ΝΔ στην Α’ Πειραιώς και Νήσων Νίκος Μανωλάκος, o αντιδήμαρχος Δημήτρης Καρύδης, η πρόεδρος του ΣΕΦ Χριστίνα Τσιλιγκίρη κ.ά.

Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, επεσήμανε:

«Χαίρομαι ιδιαίτερα που επί δύο ημέρες το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας γέμισε από χαρούμενα παιδικά πρόσωπα, από χαμόγελα και αισιοδοξία στο 2ο Παιδικό Φεστιβάλ του Δήμου Πειραιά σε συνεργασία με το «Έχω τη Δύναμη» και με την πολύτιμη συμβολή του Ολυμπιακού Σ.Φ.Π., τον οποίο ευχαριστώ θερμά που είναι πάντα δίπλα μας. Δυστυχώς, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν μπόρεσα να παρευρεθώ στο φεστιβάλ, το οποίο ήταν μια όμορφη πρωτοβουλία που διοργανώνεται για 2η συνεχόμενη χρονιά, δίνοντας τη δυνατότητα στα παιδιά να απασχοληθούν δημιουργικά με ποιοτικές παιδαγωγικές δραστηριότητες. Στόχος μας είναι να προσφέρουμε στιγμές χαράς και ψυχαγωγίας στα παιδιά, οι οποίες θα ωφελήσουν τον τρόπο σκέψης τους και θα συμβάλουν στην κοινωνικοποίησή τους. Συγχαρητήρια στη διεύθυνση Παιδείας, στον Ολυμπιακό Σ.Φ.Π., στο Ανθρωπιστικό μη Κερδοσκοπικό Σωματείο «Έχω τη Δύναμη» και στους πολιτιστικούς συλλόγους που συνέβαλαν στο φεστιβάλ».

Η πρόεδρος του Μη Κερδοσκοπικού Σωματείου «Έχω τη Δύναμη» Κυριακή Γρηγοριάδου, δήλωσε:

«Είμαστε χαρούμενοι γιατί μία ολόκληρη χρονιά καταφέρνουμε και σηκώνουμε τα παιδιά από τους καναπέδες και τα κινητά και δραστηριοποιούνται, κοινωνικοποιούνται και περνάνε πάρα πολύ όμορφα με αποκορύφωμα τη σημερινή ημέρα. Αυτό που μου έχει μείνει και εισπράττω είναι η ευγνωμοσύνη των γονέων. Αυτή είναι η ‘’πληρωμή’’ μας».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: