Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Επιτυχία σημείωσε η 5η Σκυταλοδρομία Αγάπης “Βασίλης Τοκάκης” στα Βοτσαλάκια

Με συμμετοχή εθελοντών κατά του καρκίνου “ΑγκαλιάΖΩ”: «Κολυμπάμε για τη ζωή!» 

|> Με επιτυχία και με εκατοντάδες συμμετοχές, πραγματοποιήθηκε η 5η  Σκυταλοδρομία αγάπης “Βασίλης Τοκάκης”, από τον Δήμο Πειραιά, τη δημοτική ραδιοφωνία “Κανάλι Ένα, 90,4 FM” και τον Όμιλο Εθελοντών κατά του Καρκίνου “ΑγκαλιάΖΩ”, στο κολυμβητήριο “Ανδρέας Γαρύφαλλος”, στην πλαζ Βοτσαλάκια, στο πλαίσιο των “Ημερών Θάλασσας 2024”.

Είναι μια αληθινή δράση ανθρωπιάς που λειτουργεί σαν κρίκος αγάπης στην αλυσίδα της ζωής, η οποία εκτός από αθλητικό χαρακτήρα έχει και φιλανθρωπικό σκοπό, καθώς οι συμμετέχοντες συνεισφέρουν με όποιο ποσό επιθυμούν, στο έργο του Ομίλου Εθελοντών κατά του Καρκίνου – “ΑγκαλιάΖΩ”.

Ο αξέχαστος Βασίλης Τοκάκης

Η σκυταλοδρομία αποτελεί πλέον θεσμό και φέρει τιμητικά το όνομα του αείμνηστου συμβούλου επικοινωνίας του δημάρχου Γιάννη Μώραλη, Βασίλη Τοκάκη, ο οποίος έφυγε στα 44 χρόνια του, χτυπημένος από τον καρκίνο και ήταν ο άνθρωπος που την οραματίστηκε και την έκανε πράξη.

Πρεσβευτής της σκυταλοδρομίας αγάπης ήταν ο Χάλκινος Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης Απόστολος Χρήστου.

Στη σκυταλοδρομία αγάπης συμμετείχαν, κολυμβητές από τα αθλητικά σωματεία των: Ολυμπιακού, Εθνικού, Ιωνικού Νικαίας, Άρη Νικαίας, “Άρτεμις”, “WeSwim”. Επίσης, αθλητές από σωματεία όμορων δήμων, ομάδες εθελοντών, καθώς και πολλοί πολίτες.

Στους συμμετέχοντες προσφέρθηκαν αναμνηστικά μετάλλια.

Στη σκυταλοδρομία κολύμβησης παρευρέθηκαν οι γονείς του Βασίλη Τοκάκη, Γιάννης και Δήμητρα Τοκάκη, η σύζυγός του Μαργαρίτα με τα παιδιά τους Δήμητρα και Γιώργο και ο αδελφός του Θάνος Τοκάκης.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Δ Η Λ Ω Σ Ε Ι Σ

  • Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης:

«Για ακόμα μια χρονιά φτιάξαμε μια μεγάλη αλυσίδα αγάπης στην ξεχωριστή σκυταλοδρομία κολύμβησης που φέρει το όνομα του αείμνηστου φίλου και Συμβούλου μου Βασίλη Τοκάκη, ο οποίος την οραματίστηκε και την έκανε πράξη.

Στόχος είναι η ευαισθητοποίηση και η ενημέρωση της κοινής γνώμης πάνω σε μια σειρά ζητημάτων που σχετίζονται με τον καρκίνο, μια ασθένεια που μάς αφορά όλους, στηρίζοντας το κοινωνικό έργο του “ΑγκαλιάΖΩ”. Πρόκειται για ένα ιστορικό σωματείο της πόλης με σπουδαία προσφορά στους ασθενείς με καρκίνο, αλλά και στους οικείους τους.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον χάλκινο παγκόσμιο πρωταθλητή Κολύμβησης Απόστολο Χρήστου, ο οποίος ήταν ο Πρεσβευτής της σκυταλοδρομίας και όλους τους αθλητές και τα αθλητικά σωματεία που κολύμπησαν σήμερα μαζί μας, συμβάλλοντας με τη συμμετοχή τους σε έναν τόσο σημαντικό σκοπό».

  • Ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Αθλητισμού Νίκος Γέμελος:

«Η δράση πραγματοποιείται στη μνήμη του φίλου Βασίλη Τοκάκη, ο οποίος άφησε αυτήν την παρακαταθήκη, δηλαδή να γίνεται κάθε χρόνο, προκειμένου να ενισχυθεί το έργο του Ομίλου Εθελοντών κατά του Καρκίνου – “ΑγκαλιάΖΩ”. Είναι μια σκυτάλη ζωής, υπερηφάνειας και αντιμετώπισης αυτής της ασθένειας. Αυτήν την σκυταλοδρομία αγάπης θα την συνεχίσουμε και τα επόμενα χρόνια».

  • Ο πρόεδρος της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Πειραιά Ιωσήφ Βουράκης:

«Η Σκυταλοδρομία αγάπης ήταν μια ιδέα που είχε ο φίλος μας ο Βασίλης, να γίνει δηλαδή, ένα αθλητικό event, μαζί με τον Όμιλο Εθελοντών κατά του Καρκίνου – “ΑγκαλιάΖΩ”, προκειμένου να στηρίξει τους συγγενείς των καρκινοπαθών. Για εμένα αποτελεί ιδιαίτερη χαρά που συνδιοργανώσαμε την 5η Σκυταλοδρομία αγάπης και ελπίζω να συνεχιστεί για πολλά χρόνια ακόμη. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσοι συμμετείχαν».

  • Η πρόεδρος του Ομίλου Εθελοντών κατά του Καρκίνου – ‘’ΑγκαλιάΖΩ’’ Αναστασία Πασακοπούλου:

«Με μεγάλη μας χαρά, βρισκόμαστε για 5η χρονιά στο κολυμβητήριο “Ανδρέας Γαρύφαλλος”, προκειμένου να τιμήσουμε τη μνήμη του Βασίλη Τοκάκη. Ο Όμιλος μας βρίσκεται στον Πειραιά 48 χρόνια και με πολλές δράσεις, στέκεται δίπλα στον άνθρωπο που αντιμετωπίζει τον καρκίνο. Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον Δήμο Πειραιά που είναι δίπλα μας και μάς βοηθάει να επιτελούμε το έργο μας. Το μήνυμα και ο σκοπός του Ομίλου μας είναι: κανένας ποτέ μόνος του μπροστά στον καρκίνο».

  • Ο πρεσβευτής της σκυταλοδρομίας αγάπης, χάλκινος παγκόσμιος πρωταθλητής Κολύμβησης Απόστολος Χρήστου:

«Είναι πολύ σημαντικό να στηρίζουμε φιλανθρωπικές δράσεις, που είναι και συμβολικές. Η σκυταλοδρομία αγάπης που πραγματοποιείται κάθε χρόνο, είναι πηγή έμπνευσης. Θεωρώ ότι πρέπει να στηρίζουμε γενικά δράσεις που γίνονται για καλό σκοπό και να ‘’περνάμε’’ όμορφα και συμβολικά μηνύματα».

  • Ο αδελφός του Βασίλη, Θάνος Τοκάκης:

«Υπάρχει ένα βίντεο, εδώ που βρισκόμαστε, όπου ο Βασίλης μιλούσε για τον καρκίνο και έλεγε ότι σε οποιονδήποτε άνθρωπο μπορεί να εμφανιστεί ανά πάση στιγμή. Είμαστε πολύ χαρούμενοι και ταυτόχρονα πολύ συγκινημένοι για την 5η Σκυταλοδρομία αγάπης «Βασίλης Τοκάκης». Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Δήμο Πειραιά και τον Όμιλο Εθελοντών κατά του Καρκίνου – “ΑγκαλιάΖΩ” γι’ αυτή τη δράση και εύχομαι να συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: