Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Ζητείται κεντρικό κτίριο για όλες τις υπηρεσίες των Π.Ε. Πειραιά και Νήσων

Σε προκήρυξη μειοδοτικού διαγωνισμού για τη μίσθωση κτιρίου, ώστε να στεγαστούν οι υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά και οι κοινές υπηρεσίες με την Π.Ε. Νήσων προχώρησε η Περιφέρεια Αττικής. Η προθεσμία για την κατάθεση προσφορών εκπνέει στις 16 Απριλίου 2015.

Μέχρι τώρα οι υπηρεσίες της Π.Ε. Πειραιά και Νήσων είναι διάσπαρτες σε επτά μισθωμένα κτίρια σε διάφορα σημεία του Πειραιά.

Με την συγκέντρωση των υπηρεσιών σε ένα κτήριο, που θα έχει εύκολη προσβασιμότητα σε άτομα με μειωμένη κινητικότητα, όπως έχει επισημάνει ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης επιδιώκονται τα εξής:

  1. Οργανωτική και λειτουργική αναβάθμιση του συνόλου των υπηρεσιών.
  2. Καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών με την παροχή υπηρεσιών μιας στάσης (one stop shop), χωρίς ταλαιπωρία και άσκοπες μετακινήσεις.
  3. Εξοικονόμηση χρημάτων από τα καταβαλλόμενα ενοίκια καθώς υπολογίζεται, με βάση τις τιμές της αγοράς, ότι θα έχει μείωση της τάξης του 50% το ποσό, που πληρώνει, μέχρι τώρα, η Περιφέρεια για την ενοικίαση κτηρίων για τη στέγαση των υπηρεσιών της ΠΕ Πειραιά.
  4. Βελτίωση των συνθηκών εργασίας των υπαλλήλων.

Σύμφωνα με την διακήρυξη, που έχει αναρτηθεί και στην ηλεκτρονική σελίδα της Περιφέρειας Αττικής (http://www.patt.gov.gr) το κτίριο θα πρέπει να βρίσκεται εντός των διοικητικών ορίων του δήμου Πειραιά, σε περιοχή κοντά στο κεντρικό λιμάνι, για την καλύτερη εξυπηρέτηση και των νησιωτών.

Επίσης, αποτελεί προϋπόθεση να διαθέτει αποθηκευτικούς χώρους για τα αρχεία των υπηρεσιών και χώρους στάθμευσης.

Η μίσθωση θα είναι διάρκειας 9 ετών και το μίσθωμα θα είναι σταθερό για τα πρώτα δύο χρόνια ενώ στη συνέχεια θα αναπροσαρμόζεται, κάθε χρόνο, με βάση την ετήσια μεταβολή του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή.

 

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: