Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Την υποψηφιότητα δημάρχου Σαλαμίνας κατέθεσε η Μπόγρη

Η αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Νήσων ανακοίνωσε την απόφασή της σε μεγάλη συγκέντρωση, παρουσία βουλευτών πρώην δημάρχων κ.ά

|> Την υποψηφιότητά της για το αξίωμα τής δημάρχου Σαλαμίνας, ανακοίνωσε η αντιπεριφερειάρχης, Βάσω Θεοδωρακόπουλου-Μπόγρη, ενώπιον εκατοντάδων δημοτών και φίλων.

Αναφερόμενη στην απόφασή της, παρουσίασε τα πεπραγμένα της Περιφέρειας στην Περιφερική Ενότητα Νήσων, με έμφαση στα έργα αλλά και στις δράσεις που γίνονται στην Σαλαμίνα. Μίλησε για την ολοκλήρωση του πολύπαθου έργου για τη Σαλαμίνα, όπως το έργο Διαχείρισης Ομβρίων στον κεντρικό κόμβο του νησιού (αξίας 10.600.000 ευρώ), καθώς και για την ολοκλήρωση του έργου επισκευής δικτύου ακαθάρτων στα Παλούκια (αξίας 200.000 ευρώ). Ένα έργο που αποτελούσε, όπως σημείωσε, και όνειρο για τον αείμνηστο δήμαρχο της Σαλαμίνας, τον Θανάση Μακρή.

Ακόμη είπε ότι δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην ολοκλήρωση έργων, που το νησί τα είχε ανάγκη αλλά δυστυχώς δεν εκτελούνταν, όπως η χρηματοδότηση και η ολοκλήρωση της Βιβλιοθήκης των Αμπελακίων (αξίας 415.000 ευρώ), η έναρξη του έργου Βελτίωσης-Αναβάθμισης των Αθλητικών Εγκαταστάσεων (αξίας 1.200.000 ευρώ), η συνέχιση του έργου Αναβάθμισης του Κέντρου Νεότητας (αξίας 360.000 ευρώ), η ολοκλήρωση του Ηλεκτροφωτισμού της Λεωφ. Αιαντείου, η ολοκλήρωση της Αποκατάστασης του Μνημείου του Φάρου στην Κόγχη (αξίας 350.000 ευρώ) κ.ά.

Όπως τόνισε η αντιπεριφερειάρχης, από τη πρώτη στιγμή η Περιφέρεια πίστεψε στις δυνατότητες της Σαλαμίνας, γι’ αυτό και ενέταξε πολύ σημαντικά έργα, στοχεύοντας στην ομαλή τουριστική ανάπτυξη και προβολή αλλά κυρίως στη βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων του νησιού.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Έργα όπως, η μελέτη Δημιουργίας Λιμενίσκου Τουριστικών Σκαφών και Σκαφών Αναψυχής, ένα μεγάλο έργο που θα δώσει στη Σαλαμίνα την ευκαιρία να φιλοξενήσει σκάφη από όλο το κόσμο, η Μελέτη Ανάπλασης Παραλιακού Μετώπου Αγ. Νικολάου, με την οποία ουσιαστικά το πιο πολυσύχναστο μέρος του νησιού θα αποκτήσει νέα πνοή, το Ψηφιακό Μουσείο αξίας 900.000 ευρώ που στοχεύει στην ανάδειξη της ιστορίας του νησιού ,η Μελέτη Ανάπλασης των Μύλων, το οποίο και εντάχθηκε στον προϋπολογισμό του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων, η Ενοποίηση Αρχαιολογικών Χώρων Τύμβου και Αρχαίας Πόλης Καματερού αξίας 840.000 ευρώ, ο Φωτισμός και η Ανάδειξη του Προφήτη Ηλία (αξίας 100.000 ευρώ), η Δημιουργία Πρόσβασης στο Σπήλαιο του Ευριπίδη και στην Μυκηναϊκή Ακρόπολη των Κανακίων (αξίας 120.000 ευρώ), η μελέτη για δημιουργία Καταδυτικού Πάρκου (αξίας 100.000 ευρώ), η Ανάπλαση της Πλατείας Ηρώων στο κέντρο του νησιού (αξίας 200.000 ευρώ), ένα μεγάλο έργο οδοποιίας αξίας 2.000.000 ευρώ, το οποίο θα ξεκινήσει άμεσα, η βελτίωση- σηματοδότηση κόμβων του κύριου οδικού δικτύου (αξίας 40.000 ευρώ), η Κατασκευή Αποχετευτικού Συστήματος Ομβρίων στην Περιοχή του Δημαρχείου, (αξίας 150.000 ευρώ) το οποίο και θα ενισχύσει τη λειτουργία του κυρίως συστήματος, το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών (αξίας 250.000 ευρώ) το οποίο αυτή τη στιγμή λειτουργεί κανονικά στο Αμπελάκι και στην ουσία παρέχει καταφύγιο σε κάθε γυναίκα που χρειάζεται βοήθεια, και η Ίδρυση και η Λειτουργία του Κέντρου Κοινότητας Σαλαμίνας (αξίας 115.000 ευρώ).

Επίσης η Βάσω Μπόγρη, αναφέρθηκε σε έργα της Περιφέρειας Αττικής που έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα στο κομμάτι της Πολιτικής Προστασίας, όπως το έργο οριοθέτησης ρεμάτων, που θα βοηθήσει σημαντικά στη διαχείριση πλημμυρικών φαινομένων, η οργάνωση και πραγματοποίηση της μεγάλης Άσκησης Πεδίου Καταστολής Πυρκαγιάς στο δάσος των Κανακίων και η Μελέτη κατολισθήσεων στη περιοχή Πόρτο Φίνο, για την οποία υπογράφηκε η σύμβαση το 2020 αλλά η δημοτική αρχή ξεκίνησε τις διαδικασίες για ένα τόσο σοβαρό έργο για την ασφάλεια των κατοίκων, μόλις το 2022, δηλαδή δύο ολόκληρα χρόνια αργότερα!

Σημείωσε ότι «η προστασία του περιβάλλοντος και η ανάπτυξη οικολογικής συνείδησης μας αφορά όλους!» και πως η Περιφέρεια Αττικής στήριξε και σε αυτό το τομέα τη Σαλαμίνα, με την ένταξη στο ΠΕΠ Αττικής την Επικαιροποίηση του Σχεδίου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων αξίας 25.000 ευρώ, ο Δήμος ενισχύθηκε με καφέ απορριμματοφόρα και κάδους, και φυσικά μέσα από το πρόγραμμα ανακύκλωσης ‘’The Green City’’, με το οποίο φορτηγά της Περιφέρειας Αττικής πραγματοποιούν σχεδόν καθημερινά δρομολόγια στο νησί στα καθορισμένα κινητά σημεία αλλά και με τα σταθερά σημεία ανακύκλωσης.

Ολοκληρώνοντας την αναφορά της στα έργα της Περιφέρειας Αττικής στη Σαλαμίνα, η αντιπεριφερειάρχης δήλωσε: «Συνολικά επί δικής μας θητείας από το 2020 έως σήμερα τα νέα έργα που εντάχθηκαν μόνο για τη Σαλαμίνα σε ίδιους πόρους, ΕΣΠΑ και ΠΔΕ ξεπερνούν τα 8.000.000 ευρώ. Πόσα από αυτά όμως κατάφερε να απορροφήσει η σημερινή δημοτική αρχή;».

Ακολούθως, ανάλυσε τους λόγους που θέτει υποψηφιότητα στον Δήμο Σαλαμίνας .Έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην αδυναμία της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής να ανταποκριθεί στην υλοποίηση σημαντικών έργων, με αποτέλεσμα η Σαλαμίνα να μένει πίσω, στην αδυναμία σχεδιασμού και διεκδίκησης προγραμμάτων και δράσεων, καθώς και στο αλαζονικό ύφος διακυβέρνησης, που καθιστά την παρούσα δημοτική αρχή ακατάλληλη να ανταποκριθεί στις προκλήσεις που έρχονται.

«Κανένας δεν θα μείνει πίσω», τόνισε η αντιπεριφερειάρχης, δίνοντας έμφαση στον κοινωνικό ρόλο που θα πρέπει να αποκτήσει ο Δήμος, δείχνοντας καθημερινά αλληλεγγύη στους δημότες που το έχουν ανάγκη.

Τέλος, ξεκαθάρισε την διαφύλαξη της ακομμάτιστης αυτοδιοικητικής πορείας της παράταξης της λέγοντας: «Δεσμεύομαι ότι τα κόμματα θα μας στηρίζουν γιατί τα αιτήματα μας θα είναι δίκαια, γιατί θα ξέρουν ότι δεν παίζουμε κομματικά παιχνίδια, γιατί το κίνητρο μας θα είναι καθαρά αυτοδιοικητικό».

Ξεκαθάρισε σε σχέση με το σχέδιο της προγραμματικής σύμβασης του Δήμου Σαλαμίνας με την ΕΥΔΑΠ για το έργο της αποχέτευσης του Αιαντείου ότι: «Η νέα δημοτική αρχή θα τροποποιήσει την απαράδεκτη αυτή προγραμματική σύμβαση, θα εξασφαλίσει την χρηματοδότηση του έργου από μελλοντικές προσκλήσεις και θα απαλείψει παντελώς τον όρο της άδικης χρέωσης των κατοίκων του νησιού» και ζήτησε τώρα έστω και την τελευταία στιγμή το έργο να ενταχθεί στην τρέχουσα σχετική πρόσκληση .

Η Βάσω Μπόγρη τοποθετήθηκε και στην περιβαλλοντική ρύπανση από τα λύματα, τόσο στην θάλασσα στο Βουρκάρι όσο και στην πόλη, μετά την ζημιά στο αντλιοστάσιο, λέγοντας: «Μετά την ζημιά του αντλιοστασίου αποδείχτηκε ότι ο Δήμος δεν είχε ενεργή σύμβαση συντήρησης .Και βέβαια η διαχείριση που υπήρξε μετά έχει δημιουργήσει μια υγειονομική βόμβα και τεράστια προβλήματα στο κέντρο της πόλης».

Τέλος, είπε:

«Καταθέτω εδώ μπροστά σας συγκινημένη και με αίσθημα ευθύνης την υποψηφιότητα μου! Καταθέτω εδώ μπροστά σας την πίστη μου και το όραμα μου για μια Σαλαμίνα των μεγάλων αλλαγών!
Μια Σαλαμίνα που ενωμένοι θα ατενίζουμε το μέλλον που της αξίζει! Το μέλλον που μας αξίζει! Μια Σαλαμίνα που θα αξιοποιεί τα εξαιρετικά μυαλά που διαθέτει! Μια Σαλαμίνα αντάξια της ιστορίας της! Μια Σαλαμίνα που θα κυνηγά τους στόχους της με επιμονή, που δεν θα είναι ουραγός, ούτε θα ζητιανεύει! Την Σαλαμίνα των ονείρων μας!
Ζητώ την στήριξη σας! Ζητώ την ενεργό συμμετοχή σας στην μεγάλη αλλαγή!
Ζητώ να ζήσετε μαζί μας την μεγάλη ανατροπή που θα φέρουμε στο τόπο μας!
Από αύριο ξεκινάμε την επαφή με τους δημότες μας!
Θα νικήσουμε! Θα φέρουμε την αλλαγή στον Δήμο! Γνωρίζουμε, Θέλουμε, Μπορούμε, θα τα Καταφέρουμε! Σας Ευχαριστώ!».

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι βουλευτές  Γιάννης Βρούτσης, Δημήτρης Μαρκόπουλος, Γιάννης Τραγάκης, ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, η αντιπεριφερειάρχης Πειραιά , Σταυρούλα Αντωνάκου , ο δρ Ευάγγελος Κυριαζόπουλος, γ.γ. Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρώην δήμαρχος Σαλαμίνας, Ευάγγελος Αστράκος, η πρώην βουλευτής, Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Αττικής Νικόλαος Παπαδάκης, Φαίη Καλογήρου, Γιώργος Αγγελόπουλος , Ευγενία Μπαρμπαγιάννη, η πρώην δήμαρχος Σαλαμίνας και δημοτική σύμβουλος , Ισιδώρα Νάννου, δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι, πρόεδροι κοινοτήτων του Δήμου Σαλαμίνας κ.ά.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: