Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Προς υλοποίηση τα λιμενικά έργα σε Αγ. Μαρίνα – Πέρδικα

Η αποσφράγιση προσφορών του διαγωνισμού θα γίνει στις 26/3 – Προϋπολογισμός € 7.060.000

|> Ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων, των επαγγελματιών, των αλιέων και των επισκεπτών της Αγίας Μαρίνας και της Πέρδικας, έχει πάρει τον δρόμο προς την υλοποίησή του με την αποσφράγιση των προσφορών τού ηλεκτρονικού ανοικτού διαγωνισμού για την δημοπράτηση του έργου «ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΕΡΓΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΓ. ΜΑΡΙΝΑΣ ΚΑΙ ΛΙΜΕΝΑ ΠΕΡΔΙΚΑΣ Ν. ΑΙΓΙΝΑΣ» συνολικού προϋπολογισμού 7.060.000,00 συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ, να έχει οριστεί στις 26/03/2019.

Οι υφιστάμενες λιμενικές εγκαταστάσεις είναι παλαιές, αρκετά περιορισμένων δυνατοτήτων και δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τις αυξημένες ανάγκες –ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες– των περιοχών αυτών από άποψη ασφάλειας αλλά και θέσεων ελλιμενισμού των σκαφών.

Με το έργο που έχει προγραμματίσει η Π.Ε. Νήσων με το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Αίγινας, τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Γιώργο Σκαλτσιώτη, τον δήμο και τον δήμαρχο Αίγινας Δημήτριο Μούρτζη θα αυξηθεί η χωρητικότητα των υφιστάμενων λιμανιών αλλά και θα βελτιωθεί η δυνατότητα υποδοχής και φιλοξενίας μικρών κρουαζιερόπλοιων και ιπτάμενων δελφινιών!

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι η Περιφέρεια Αττικής και ιδιαίτερα η Π.Ε. Νήσων δίνει μεγάλη έμφαση στον θαλάσσιο τουρισμό αλλά και την γενικότερη τουριστική ανάπτυξη των νησιών μας. Έχει προγραμματίσει σειρά στοχευμένων δράσεων και παρεμβάσεων για την δημιουργία των κατάλληλων υποδομών και για την αναβάθμιση των υφισταμένων. Και πως το έργο, αυτών των δύο λιμανιών βρίσκεται προς αυτή την κατεύθυνση.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: