Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Τα 13 φέρετρα της Κυριακής αδειάζουν φαρέτρες μέτρων

Κοινωνια,Υγεια στις 12/10/2020

Η Αττική βρίσκεται σε αυξημένη επιδημιολογική επιτήρηση – Σε ισχύ ο επιδημιολογικός χάρτης

|> Στα όρια του συναγερμού βρίσκεται η “ανυπάκουη” Αττική, μετά το χθεσινό θλιβερό ρεκόρ με τους 13 νεκρούς. Από σήμερα τίθεται σε ισχύ ο επιδημιολογικός χάρτης, όπου η Αττική βρίσκεται στο “πορτοκαλί” (επίπεδο 3). Παράλληλα συνεχίζει να αδειάζει η φαρέτρα των μέτρων και από σήμερα, έχουμε νέους περιορισμούς.

Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε εσωτερικούς χώρους εργασίας και εξωτερικούς χώρους με συγχρωτισμό, σε όλα τα επίπεδα συναγερμού για όλη την χώρα.

Διαφήμιση για την υποστήριξη της σελίδας

Περιορίζεται το ωράριο λειτουργίας της εστίασης και των κέντρων ψυχαγωγίας σε όλα τα επίπεδα συναγερμού, δηλαδή σε όλη την χώρα, σε όλη την επικράτεια. Πιο συγκεκριμένα, οι παραπάνω επιχειρήσεις δεν θα λειτουργούν από τη 1 μετά τα μεσάνυχτα ως τις 5 το πρωί, στις περιοχές που βρίσκονται στο επίπεδο 1. Από τις 12:30 το βράδυ ως τις 5 το πρωί, στις περιοχές που βρίσκονται στο επίπεδο 2. Και από τα μεσάνυχτα έως τις 5 το πρωί στις περιοχές που βρίσκονται στο επίπεδο 3.

Στις συναθροίσεις σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους, ορίζεται ανώτατο όριο χωρίς εξαιρέσεις τα 100 άτομα για τις περιοχές στο επίπεδο 1, τα 50 άτομα για τις περιοχές στο επίπεδο 2 και τα 9 άτομα στις περιοχές που βρίσκονται στο επίπεδο 3.

Τίθενται αναλογικοί κανόνες τετραγωνικών και πληρότητας σε συνέδρια, χώρους λατρείας και μουσεία.

Τίθενται αυστηρά όρια πληρότητας σε θέατρα, σινεμά και συναυλίες, που είναι τα εξής: 65% στο επίπεδο 1, 50% στο επίπεδο 2, 30% στο επίπεδο 3.

Τα όρια πληρότητας στην εστίαση καθορίζονται σε 80% για το επίπεδο 1, 65% για το επίπεδο 2 και 50% για το επίπεδο 3.

Προβλέπεται χρήση μάσκας στα γυμναστήρια για το προσωπικό, αλλά και τους αθλούμενους, αναλόγως του επιπέδου συναγερμού.

Για να μην ξεχνάμε, όσον αφορά την εστίαση θα λειτουργεί στο 50% της πληρότητας για όσες περιοχές έχουν χαρακτηριστεί υψηλού κινδύνου. Οι καθήμενοι περιορίζονται στους 4, προβλέπονται αποστάσεις στα τραπεζοκαθίσματα.

Εν κατακλείδι, η Αττική βρίσκεται σε αυξημένη επιδημιολογική επιτήρηση κι εγρήγορση και ο Νοέμβριος θα κρίνει το μέλλον. Μέχρι τότε το “πορτοκαλί” δημιουργεί ανησυχίες μην τυχόν… κοκκινίσει και δημοτικά διαμερίσματα στο κέντρο της Αθήνας και του Πειραιά, καθώς και δήμοι της Δυτικής Αττικής βρίσκονται κοντά στο όριο του αυξημένου κινδύνου. Το σίγουρο είναι πως το Λεκανοπέδιο θα διανύσει την τέταρτη εβδομάδα με καθεστώς περιοριστικών μέτρων.

Τα τέσσερα επίπεδα του διαδραστικού Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Πολιτικής Προστασίας (ΕΔΩ) από τον Covid-19, είναι:

  • Επίπεδο 1: ετοιμότητας
  • Επίπεδο 2: επιτήρησης
  • Επίπεδο 3: αυξημένης επιτήρησης
  • Επίπεδο 4: αυξημένου κινδύνου
Ο χάρτης θα επικαιροποιείται ανά 14 ημέρες με βάση τις εισηγήσεις ειδικής επιτροπής λοιμωξιολόγων 

Απάντηση