Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Η Αττική με μηχανισμό για τον αδιάβλητο των θεωρητικών εξετάσεων οδήγησης 

ΑΤΤΙΚΗ στις 08/09/2023

Γ. Πατούλης: «Με πράξεις αποδεικνύουμε την προτεραιότητα που δίνουμε σε ζητήματα διαφάνειας και νομιμότητας»

|> Πρώτη η Περιφέρεια Αττικής κατάφερε να θωρακίσει τις αίθουσες διεξαγωγής θεωρητικών εξετάσεων οδήγησης προκειμένου να εξασφαλιστεί με διαφάνεια και νομιμότητα το αδιάβλητο των διαδικασιών.

Η πρωτιά αυτή αναφέρεται και στη σχετική εγκύκλιο της υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χριστίνας Αλεξοπούλου η οποία ζητεί από τις Περιφέρειες της χώρας (πλην Αττικής που έχει εφαρμοστεί) και από τις αρμόδιες διευθύνσεις μεταφορών να προβούν στην προμήθεια και εγκατάσταση  των κατάλληλων τεχνικών μέσων που θα εξασφαλίζουν το αδιάβλητο των θεωρητικών εξετάσεων οδήγησης.

Τα τεχνικά μέσα που έχει ήδη εγκαταστήσει η Περιφέρεια Αττικής περιλαμβάνουν:

  • Φορητή συσκευή (Φασματογράφο) για τον εντοπισμό κινητών τηλεφώνων ή οποιασδήποτε άλλης συσκευής μετάδοσης συχνοτήτων που θα έχει στόχο την νόθευση της διαδικασίας.
  • Κεντρική οθόνη που προβάλει τις οδηγίες και τους κανονισμούς για την διεξαγωγή των θεωρητικών εξετάσεων σε 4 γλώσσες (Ελληνικά, Αγγλικά, Αλβανικά και Ρώσικα).
  • Φωτογραφική μηχανή που πραγματοποιεί λήψη φωτογραφίας του εξεταζόμενου η οποία διατηρείται κρυπτογραφημένη σε φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή. Το υλικό αυτό, μετά από εισαγγελική παραγγελία από τις ελεγκτικές αρχές, είναι διαθέσιμο σε περίπτωση τακτικού ή έκτακτου ελέγχου.

Σε κάθε περίπτωση έχουν ληφθεί όλα τα αναγκαία μέτρα προκειμένου να διασφαλίζονται τα προσωπικά δεδομένα των συμμετεχόντων και είναι πλήρως εναρμονισμένα με το GDPR βάσει μελέτης αντικτύπου.

Ο τεχνικός εξοπλισμός έχει τοποθετηθεί και στις έξι αίθουσες θεωρητικών εξετάσεων που λειτουργούν στην Αττική στις αντίστοιχες διευθύνσεις της Περιφέρειας.

Συγκεκριμένα τα τεχνικά μέσα έχουν τοποθετηθεί στις αίθουσες που λειτουργούν στον Κεντρικό Τομέα, τον Πειραιά, την Ανατολική Αττική, το Μαρούσι, τον Άλιμο και την Ελευσίνα.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Ο περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης αναφερόμενος στη σημαντική αυτή πρωτιά επισήμανε μεταξύ άλλων:

«Με πράξεις αποδεικνύουμε καθημερινά ότι δίνουμε προτεραιότητα σε ζητήματα διαφάνειας και νομιμότητας. Κεντρικός στόχος μας παραμένει η προαγωγή της οδικής ασφάλειας και η μείωση των τροχαίων ατυχημάτων. Στο πλαίσιο αυτό καταφέραμε πρώτοι να εξασφαλίζουμε σύγχρονα συστήματα που ενισχύουν τη διαφάνεια με βάση την οποία διεξάγονται οι θεωρητικές εξετάσεις οδήγησης στις αίθουσες αρμοδιότητας της Περιφέρειας Αττικής».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: