Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Βραβείο ΠΟΥ στον Γιάννη Μώραλη για την ίδρυση ΚΕΠ Υγείας

Η βράβευση έγινε στο πλαίσιο τού 18ου Ετήσιου Πανελλήνιου Συνεδρίου του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων 

|> Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης βραβεύτηκε, στο 18ο Ετήσιο Πανελλήνιο Συνέδριο του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την απόφασή του να ιδρυθεί ΚΕΠ Υγείας στον Δήμο. Θέμα του συνεδρίου που διεξήχθη στο  ‘’Riviera Coast’’, στη Βούλα ήταν: «Η Αυτοδιοίκηση κοντά στον άνθρωπο για ενιαία υγεία και έναν καλύτερο πλανήτη».

Σε δήλωσή του ο δήμαρχος Πειραιά, ανέφερε:

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω το Ελληνικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων του ΠΟΥ και την Περιφέρεια Αττικής για την τιμητική αυτή βράβευση. Το Δίκτυο παράγει σημαντικό έργο στους τομείς προαγωγής της Υγείας, καθώς και στην προώθηση ολοκληρωμένων Πολιτικών και Δράσεων στο πεδίο της Δημόσιας Υγείας. Τα ΚΕΠ Υγείας αποτελούν ένα πολύτιμο εργαλείο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση καθώς παρέχουν ζωτικής σημασίας υπηρεσίες πρωτοβάθμιας υγείας στους πολίτες, όπως δημιουργία φακέλου υγείας για κάθε πολίτη, προληπτικές εξετάσεις και ενημερωτικές δράσεις για την πρόληψη και τη διαφύλαξη της υγείας. Δεν θα μπορούσε λοιπόν ο Δήμος Πειραιά να μην λάβει την απόφαση να ιδρύσει ΚΕΠ Υγείας στην πόλη μας. Συνεχίζουμε να είμαστε έμπρακτα κοντά στους πολίτες με πρωτοβουλίες που έχουν ως σκοπό την προστασία του πολυτιμότερου αγαθού του ανθρώπου που δεν είναι άλλο από την υγεία μας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο και εμπνευστή του Δικτύου Γιώργο Πατούλη για τη βράβευση και τη γενικότερη συνεργασία μας».

Η αντιδήμαρχος Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών Κυριακή Μπουρδάκου, είπε:

«Είναι πολύ σημαντικό η Τοπική Αυτοδιοίκηση να μπορεί να στέκεται δίπλα στους πολίτες και να δίνει λύσεις σε προβλήματα που αντιμετωπίζουν, σε θέματα δημόσιας υγείας. Στόχος μας είναι με την απόφαση της Δημοτικής Αρχής να ιδρυθεί ΚΕΠ Υγείας στον δήμο μας να καταφέρουμε να συνδράμουμε στην αναβάθμιση της Πρωτοβάθμιας Υγείας μέσα από γόνιμη και συνεχή συνεργασία με την πολιτεία και τους επιστημονικούς φορείς. Κάνουμε πράξη τη θεμελιώδη ιατρική αρχή του Ιπποκράτη “κάλλιον του θεραπεύειν, το προλαμβάνειν” με την ίδρυση και λειτουργία του ΚΕΠ Υγείας Πειραιά. Με τη σύσταση του ΚΕΠ Υγείας οι δημότες μέσω ηλεκτρονικού ατομικού φακέλου θα έχουν εξατομικευμένη προληπτική φροντίδα σύμφωνα με τα ιατρικά διαγνωστικά πρωτόκολλα. Η προσπάθειά μας να είμαστε χρήσιμοι στους δημότες και τις δημότισσες είναι διαρκής».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: