Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Δυναμική η παρουσία της Περιφέρειας Αττικής στη “FOOD EXPO”

ΑΤΤΙΚΗ στις 13/03/2022

Η Διεθνής Έκθεση Τροφίμων-Ποτών εγκαινιάστηκε στο Athens Metropolitan Expo – Σήμερα από της 14:00 έως τις 17:00 γαστρονομική εκδήλωση από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Αττικής – “Ακρόπολις” ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΤΙΣΜΙΟΤΥΠΑ

|> Τη βούληση της διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής να συνεχίσει να στηρίζει έμπρακτα τους τοπικούς παραγωγούς της Αττικής, επενδύοντας στον πλούσιο αγροδιατροφικό πλούτο της μεγαλύτερης περιφέρειας της χώρας, εξέφρασε ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, χαιρετίζοντας τα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης Τροφίμων – Ποτών “FOOD EXPO” που πραγματοποιείται στο Athens Metropolitan Expo. Μία αξιόλογη έκθεση της οποίας την ευθύνη οργάνωσης της παρουσίας της Περιφέρειας Αττικής, είχε ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Αλιείας και Αγροτικής & Κτηνιατρικής Πολιτικής, Σταύρος Βοϊδονικόλας.

Τα εγκαίνια τέλεσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γ. Γεωργαντάς και πραγματοποιήθηκαν παρουσία εκπροσώπων κομμάτων, περιφερειαρχών, δημάρχων, πρέσβεων και προσωπικοτήτων του επιχειρηματικού κόσμου.

Δυναμική είναι και φέτος για 6η συνεχή χρονιά η παρουσία της Περιφέρειας Αττικής, στη σημαντική αυτή διεθνή έκθεση. Ειδικότερα στο περίπτερο της Περιφέρειας Αττικής φιλοξενούνται 30 εκθέτες – επιχειρήσεις του κλάδου Τροφίμων και Ποτών, ο οποίος είναι και ο μεγαλύτερος αριθμός εκθετών από κάθε άλλη φορά.

Επισημαίνεται ότι σήμερα Κυριακή 13 Μαρτίου, η Περιφέρεια Αττικής έχει προγραμματίσει, στο πλαίσιο της έκθεσης, ειδική γαστρονομική εκδήλωση από τις 14:00 έως και τις 17:00 , με σκοπό την προώθηση και την ενίσχυση της τοπικής γαστρονομίας, καθώς και την προβολή των Αττικών ποιοτικών προϊόντων.

Ο κ. Πατούλης είχε την ευκαιρία μαζί με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να επισκεφθεί το περίπτερο της Περιφέρειας και να συγχαρεί από κοντά τους εκθέτες, διαμηνύοντάς τους τη στήριξή του στην προσπάθεια προβολής και ενίσχυσης της εξωστρέφειας των προϊόντων τους. To Περίπτερο της Περιφέρειας Αττικής επισκέφθηκε και ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Ν. Ανδρουλάκης, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην έκθεση, με τον οποίο ο περιφερειάρχης είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις και προτάσεις σχετικά με τις προοπτικές ανάπτυξης του αγροδιατροφικού τομέα της Αττικής.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Τον κ. Πατούλη υποδέχθηκαν στην έκθεση ο πρόεδρος της FoodExpo Ronald Fleck και ο αντιπρόεδρος της FORUM ΑΕ Θανάσης Γιαλούρης.

Στον χαιρετισμό του ο κ. Πατούλης, αφού υπογράμμισε πως η Περιφέρεια Αττικής έχει να επιδείξει άριστα σε ποιότητα αγροτικά προϊόντα πρωτογενούς και δευτερογενούς παραγωγής, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Σκοπεύουμε να επενδύσουμε κι άλλο σ’ αυτήν την τάση. Στην αναζήτηση από το διεθνές κοινό, των αυθεντικών και υγιεινών προϊόντων της Αττικής γης. Επιπλέον ο τομέας της μεταποίησης των γεωργικών προϊόντων είναι ιδιαίτερα σημαντικός για την Περιφέρεια».

Στη συνέχεια ο περιφερειάρχης τόνισε πως «ο τουρισμός, αναμφισβήτητα, ενδείκνυται ως το όχημα μέσω του οποίου τα προϊόντα των ελληνικών προορισμών γίνονται περισσότερο γνωστά στις διεθνείς αγορές» και πρόσθεσε πως «σημαντική προϋπόθεση είναι τα προϊόντα να διατηρήσουν την ταυτότητα και την ποιότητά τους, διευρύνοντας την τυποποίηση και τον ποιοτικό έλεγχο». Και επεσήμανε:

«Στο πλαίσιο της εξωστρέφειας της Περιφέρειας Αττικής λοιπόν, επιδιώκουμε την προβολή του αγροδιατροφικού μας τομέα και την ανάδειξη των εξαιρετικών του προϊόντων. Πιστή στο όραμά της για την ανάπτυξη του brand name της στον αγροδιατροφικό τομέα, η Περιφέρεια Αττικής δεν έμεινε καθόλου ανενεργή καθ’ όλο το διάστημα της πανδημίας. Συμμετείχε σε επτά διαδικτυακές δράσεις και τρεις διεθνείς εκθέσεις με φυσική παρουσία, οι οποίες έφεραν σε επαφή τους παραγωγούς και τις επιχειρήσεις της Αττικής με τους εν δυνάμει αγοραστές της διεθνούς και της εγχώριας αγοράς. Για το 2022 συνεχίζουμε να χρηματοδοτούμε με ποσοστό 80% τη συμμετοχή των παραγωγών της Αττικής σε εκθέσεις Τροφίμων και Ποτών. Επιπλέον, ένα σημαντικό κομμάτι του προϋπολογισμού της Περιφέρειας διατίθεται για τη δυναμική παρουσία των τροφίμων της Αττικής σε εκθεσιακά γεγονότα. Η στήριξη των παραγωγών του αγροδιατροφικού τομέα αποτελεί προτεραιότητα της διοίκησής μας στην Περιφέρεια Αττικής, αφού αντιλαμβανόμαστε τον αγροδιατροφικό τομέα ως κομβικό πυλώνα της περιφερειακής οικονομίας. Σ΄ αυτό το πλαίσιο θα συμβάλουμε με όλες μας τις δυνάμεις, με στοχευμένες δράσεις στην προσπάθεια των παραγωγών να προωθήσουν τα προϊόντα τους».

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Σταύρος Αραχωβίτης, ο βουλευτής Αργολίδας και τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΙΝΑΛ Ανδρέας Πουλάς, η γενική γραμματέας υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Χριστιάνα Καλογήρου, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φ. Σπανός, ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γ. Κασαπίδης, ο αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Θ. Αυγερινός, ο εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Αλιείας και Αγροτικής & Κτηνιατρικής Πολιτικής Σταύρος Bοϊδονικόλας, ο δήμαρχος Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου, ο Δήμαρχος Κρωπίας Δημήτρης Κιούσης, ο δήμαρχος Σπάτων – Αρτέμιδος Δημήτρης Mάρκου, ο προϊστάμενος γενικής δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας, Κτηνιατρικής και Αλιείας Περιφέρειας Αττικής Παύλος Χριστακόπουλος, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων Ιωάννης Γιώτης, ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος ΣΕΒΕ-Σύνδεσμος Εξαγωγέων Παναγιώτης Χασάπης κ.ά.

 Γαστρονομική εκδήλωση της Περιφέρειας Αττικής

Στο πλαίσιο του συμφώνου συνεργασίας της Περιφέρειας Αττικής και της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής – “Ακρόπολις”, τη ζωντανή αυτή μαγειρική επίδειξη με προϊόντα της Αττικής θα παρουσιάσουν από την συγκεκριμένη Λέσχη οι διακεκριμένοι:

  1. Κωνσταντίνος Κωβαίος, Αντιπρόεδρος Δ.Σ. Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής Ακρόπολις Guest
  2. Βασίλης Μπέκας, Μέλος του Δ.Σ. της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής Ακρόπολις – Αρχιμάγειρας στην Προεδρία της Δημοκρατίας Guest
  3. Νίκος Μπακόλας, Ιδρυτικό Μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής Ακρόπολις
  4. Στέλιος Μαστοράκος, Μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής Ακρόπολις
  5. Παναγιώτης Τζίμας, Μέλος του Δ.Σ. της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής Ακρόπολις
  6. Γιάννης Μπρατζόλιας, Μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής Ακρόπολις
  7. Σπύρος Κωσταρέλλος, Μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής Ακρόπολις
  8. Χρήστος Χατζηαναγνώστου, Μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής Ακρόπολις
  9. Έφη Γρηγοριάδου, Λαογράφος – Συγγραφέας – Επίτιμο Μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής Ακρόπολις
  10. Κωνσταντίνος Μουζάκης – Πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής Ακρόπολις – Αντιπρόεδρος στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Γαστρονομίας & Οινολογίας της CEUCO.

Επισημαίνεται ότι, σε όλες τις επιχειρήσεις που συμμετέχουν μέσω της Περιφέρειας στην έκθεση, παρέχεται η δυνατότητα να πραγματοποιήσουν προσωπικές συναντήσεις με τους ξένους αγοραστές που θα φιλοξενήσει η διοργανώτρια εταιρεία (hostedbuyers), οι οποίοι προέρχονται από σημαντικές αγορές στόχους του εξωτερικού. Παράλληλα, όλες οι επιχειρήσεις θα μπορούν να πραγματοποιήσουν και digital συναντήσεις με αγοραστές από την Ελλάδα και το εξωτερικό που δεν θα έχουν φυσική παρουσία στην έκθεση.

Η FOOD EXPO εφέτος φιλοξενεί 1.200 Έλληνες και ξένους εκθέτες, 2.500 χιλιάδες διεθνείς αγοραστές και 700 στοχευμένους hostedbuyers, με τον συνδυασμό φυσικής παρουσίας και ψηφιακών υπηρεσιών.

> Υπενθυμίζεται ότι, η είσοδος επιτρέπεται μόνο σε εμβολιασμένους και νοσήσαντες από Covid, ενώ οι επισκέπτες προσέρχονται κατόπιν επικοινωνίας με την αρμόδια Υπηρεσία στην ηλεκτρονική δ/νση mkonstantopoulou@patt.gov.gr για την χορήγηση δωρεάν πρόσκλησης ή κατόπιν ηλεκτρονικής τους προεγγραφής στο site της έκθεσης https://foodexpo.gr/online-prosklisi.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: