Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Δυσκολεύεται η κοινωνικότητα των αρνητών του εμβολίου…

ΚΟΙΝΩΝΙΑ,ΥΓΕΙΑ στις 19/11/2021

Η είσοδος των ανεμβολίαστων επιτρέπεται -με το σχετικό αρνητικό τεστ- μόνον σε καταστήματα τροφίμων φαρμακεία και εκκλησίες

|> Τα μέτρα που ανακοίνωσε χθες ο πρωθυπουργός δεν έχουν τιμωρητικό αλλά προστατευτικό χαρακτήρα προς τους ανεμβολίαστους και έχουν ως κύριο στόχο να κρατήσουν την κοινωνία ανοιχτή, όπως ανέφερε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για την εξειδίκευση των μέτρων.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι ανεμβολίαστοι, εκτός από την εστίαση, δεν θα μπορούν να μπαίνουν σε γυμναστήρια, μουσεία, θέατρα, σινεμά κ.ά., ακόμα και με αρνητικό τεστ. Ωστόσο, θα έχουν πρόσβαση στα καταστήματα τροφίμων και στα φαρμακεία, καθώς και στις εκκλησίες με την επίδειξη αρνητικού τεστ.

Επίσης, επτά μήνες από την έκδοσή του θα παύει να ισχύει το πιστοποιητικό εισόδου σε κλειστούς χώρους για εμβολιασμένους άνω των 60 ετών. Ακόμη, με στόχο να αποφεύγεται ο συνωστισμός επεκτείνεται το κυλιόμενο ωράριο σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Όπως είπε, στους χώρους εργασίας το ωράριο θα είναι από τις 07:00 έως τις 09:30. Τέλος, προανήγγειλε αλλαγές στο ωράριο για το λιανεμπόριο.

Η κοινωνία δεν θα κλείσει, παίρνουμε όλα τα μέτρα ώστε να μπορέσει το ΕΣΥ να ανταποκριθεί στην πίεση, ανέφερε ο υπουργός για την εξειδίκευση των μέτρων κατά της πανδημίας. Και τόνισε: «Πάνω από το 85% όσων νοσηλεύονται στις ΜΕΘ ή χάνουν τη ζωή τους είναι ανεμβολίαστοι. Οι κλίνες ΜΕΘ έχουν υπερδιπλασιαστεί και διατίθενται 12.000 άτομα προσωπικό».

Σχετικά με την επίταξη είπε ότι ήταν αναγκαίο μέτρο και για τους εμβολιασμούς είπε ότι συνεχίζονται με ικανοποιητικό βαθμό και πως ήδη υπάρχουν 900.000 προγραμματισμένα ραντεβού, ενώ το 75% του ενηλίκου πληθυσμού έχει ήδη εμβολιαστεί.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: