Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Η επίσκεψη στο Αγκίστρι ανέδειξε τα μύρια προβλήματα του νησιού

Ο αντιπεριφερειάρχης Νήσων Παναγιώτης Χατζηπέρος επισκέφθηκε χθες το Αγκίστρι συνοδευόμενος από τον ειδικό του σύμβουλο Σταύρο Πλατή όπου  παρέδωσε φάρμακα και αναλώσιμα στο Κοινοτικό Ιατρείο του νησιού, τα οποία διέθεσε το Κοινωνικό Ιατρείο-Φαρμακείο Σαλαμίνας.

Συναντήθηκε με τον δήμαρχο, τον αντιδήμαρχο και τους δημοτικούς συμβούλους στο Δημαρχείο όπου και πραγματοποίησαν σύσκεψη και συζήτησαν τα σοβαρότερα προβλήματα του νησιού, με κυρίαρχο την παντελή έλλειψη γιατρού σε μια περίοδο που ο πληθυσμός του νησιού ξεπερνά τα 4.000 άτομα (κάτοικοι και επισκέπτες). Επιπλέον τα τρία κοινοτικά ιατρεία εξυπηρετούνται από ΜΟΝΟ μία νοσηλεύτρια, η οποία σημειωτέον κατοικεί στην Αίγινα. Επίσης συζητήθηκε το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων, των υγρών αποβλήτων καθώς και ο προγραμματισμός των νέων έργων, κυρίως η επισκευή-επέκταση του λιμανιού και η δημιουργία μαρίνας.

Τέλος, ο αντιπεριφερειάρχης επισκέφθηκε το πυροσβεστικό φυλάκιο Αγκιστρίου και συζήτησε με τους πυροσβέστες για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στο νησί, το οποίο δεν διαθέτει πυροσβεστικό σταθμό, με ιδιαίτερη έμφαση στο ελεύθερο κάμπινγκ που υπάρχει διάσπαρτο, παρά την απαγόρευση, και άκουσε με προσοχή τα αιτήματα τους.  Ήλεγξε όλα τα αντιπυρικά μέτρα (αντιπυρικές ζώνες, δασικούς δρόμους κλπ) και διαπίστωσε ότι τα καλώδια του ηλεκτρικού ρεύματος που διέρχονται μέσα από τις δασικές εκτάσεις, δεν είναι επενδυμένα και αποτελούν κίνδυνο πρόκλησης πυρκαγιάς.

Ο κ. Χατζηπέρος σε συνεργασία με τον δήμαρχο θα αποστείλουν αίτημα προς την ΔΕΔΔΗΕ για την αντικατάσταση των καλωδίων με αντίστοιχα επενδυμένα και προς το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το Πυροσβεστικό Σώμα για την δημιουργία μόνιμου πυροσβεστικού σταθμού στο νησί προκειμένου να προστατευτεί κατά τον καλύτερο τρόπο το πανέμορφο δάσος του μικρού νησιού.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: