Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στην Παγκόσμια Συνέλευση του ΠΟΥ

ΕU,ΥΓΕΙΑ στις 30/11/2021

“Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει στόχο να μοιραστεί τουλάχιστον 700 εκατ. δόσεις εμβολίων με χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος”

|>Oμιλία στην Παγκόσμια Συνέλευση Υγείας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) εκφώνησε χθες η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία πραγματοποιεί τη δεύτερη ειδική σύνοδό της έως αύριο 1η Δεκεμβρίου.

Η Πρόεδρος της ΕΕ χαιρέτισε την απόφαση της Συνέλευσης να αρχίσουν διαπραγματεύσεις για ένα διεθνές μέσο για την ενίσχυση της πρόληψης, της ετοιμότητας και της αντίδρασης σε πανδημίες. Μετά την εμφάνιση της παραλλαγής “Όμικρον”, η Πρόεδρος επαίνεσε την ηγεσία του Προέδρου της Νότιας Αφρικής Cyril Ramaphosa, υπογραμμίζοντας ότι οι αναλύσεις που διεξήγαγε και η διαφάνεια την οποία επέδειξε η Νότια Αφρική ως προς τη νέα παραλλαγή επέτρεψαν την ταχεία παγκόσμια αντίδραση, ώστε να σωθούν ανθρώπινες ζωές. Επαίνεσε επίσης τη Νότια Αφρική ως παράδειγμα διεθνούς συνεργασίας σε περιόδους διασυνοριακών απειλών κατά της υγείας.

Σε συνέχεια της παγκόσμιας συνόδου κορυφής του Μαΐου για την Υγεία και της συνόδου κορυφής της G20 του Οκτωβρίου, η Πρόεδρος της Κομισιόν επιβεβαίωσε τη δέσμευση της ΕΕ να διαφυλάξει την ισότητα, τη χρηστή διακυβέρνηση, την πολυμερή συνεργασία και την αλληλεγγύη, καθώς αποτελούν τον μόνο τρόπο εξόδου από την τρέχουσα κρίση στον τομέα της υγείας.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση και τα κράτη μέλη της θα συνεχίσουν να εργάζονται για να συμβάλουν στην επίτευξη του παγκόσμιου στόχου εμβολιασμού του 70% το 2022 και θα στηρίξουν την ανάπτυξη ικανοτήτων για την αλληλούχηση DNA, τη διενέργεια διαγνωστικών εξετάσεων, τις θεραπείες και τον εμβολιασμό. Στο πλαίσιο αυτό, η Πρόεδρος επιβεβαίωσε ότι η ΕΕ έχει στόχο να μοιραστεί τουλάχιστον 700 εκατ. δόσεις εμβολίων έως τα μέσα του 2022 με χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος.

Αυτός ο στόχος έρχεται να προστεθεί στη χρηματοδότηση ύψους 3 δισ. ευρώ που χορήγησε η ΕΕ για τη δημιουργία του ACT-Accelerator για τον παγκόσμιο εμβολιασμό μέσω του μηχανισμού COVAX, καθώς και στις συνεχιζόμενες προσπάθειες για την ανάπτυξη της παρασκευής εμβολίων στην Αφρική και στη Νότια Αμερική.

> Η πλήρης ομιλία ΕΔΩ και ΕΔΩ.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: