Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Δεκτά τα e-πιστοποιητικά Covid από Τουρκία, Σκόπια, Ουκρανία

ΕU,ΥΓΕΙΑ στις 20/08/2021

Η Κομισιόν εξέδωσε χθες αποφάσεις ισοδυναμίας ψηφιακών πιστοποιητικών με τις τρεις χώρες, τα οποία ισχύουν από σήμερα

|> Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξέδωσε χθες τρεις αποφάσεις ισοδυναμίας για τη Βόρεια Μακεδονία, την Τουρκία και την Ουκρανία. Αυτό σημαίνει ότι αυτά τα τρία κράτη θα συνδεθούν με το σύστημα της ΕΕ και ότι τα πιστοποιητικά COVID που εκδίδονται από τις χώρες αυτές θα γίνονται δεκτά στην ΕΕ, από σήμερα, υπό τους ίδιους όρους με το ψηφιακό πιστοποιητικό COVID της ΕΕ.

Ταυτόχρονα, η Βόρεια Μακεδονία, η Τουρκία και η Ουκρανία συμφώνησαν να δέχονται το ψηφιακό πιστοποιητικό COVID της ΕΕ για ταξίδια από την ΕΕ προς τις χώρες τους. Με τον τρόπο αυτό, η συμμετοχή τους στο ψηφιακό πιστοποιητικό COVID της ΕΕ θα διευκολύνει τις ασφαλείς μετακινήσεις από και προς την ΕΕ.

Ο επίτροπος Δικαιοσύνης, Ντιντιέ Ρεντέρς, δήλωσε: «Με χαρά διαπιστώνω ότι ο κατάλογος των χωρών που εφαρμόζουν ένα σύστημα με βάση το ψηφιακό πιστοποιητικό COVID της ΕΕ αυξάνεται σταθερά και ότι θέτουμε πρότυπα σε παγκόσμιο επίπεδο. Έτσι, θα διευκολυνθούν οι ασφαλείς μετακινήσεις, και πέρα από τα σύνορα της Ένωσής μας».

Ο επίτροπος Γειτονίας και Διεύρυνσης, Όλιβερ Βάρχεϊ, τόνισε: «Όπως καταπολεμούμε την πανδημία μαζί με τους εταίρους μας, έτσι και οι εταίροι μας αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του ασφαλούς ανοίγματος που επιχειρούμε. Καλωσορίζω την Ουκρανία, τη Βόρεια Μακεδονία και την Τουρκία στο σύστημά μας ψηφιακού πιστοποιητικού COVID και προσβλέπω στη σύνδεση ακόμη περισσότερων γειτόνων μας».

Οι τρεις αποφάσεις που εκδόθηκαν χθες τέθηκαν σε ισχύ σήμερα 20/8, και είναι διαθέσιμες διαδικτυακά. Η Επιτροπή συνεχίζει τη συνεργασία της με άλλες τρίτες χώρες προκειμένου να συνδεθούν με το σύστημα της ΕΕ.

> Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το ψηφιακό πιστοποιητικό COVID της ΕΕ διατίθενται στον ειδικό ιστότοπο και στις σχετικές ερωτήσεις και απαντήσεις.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: