Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Ολοκληρωμένο master plan κατά των φυσικών καταστροφών

ΑΤΤΙΚΗ στις 09/12/2021

Η Περιφέρεια Αττικής ανέθεσε την καταγραφή της κατάστασης και την εκπόνηση των αναγκαίων μελετών στο ΕΚΠΑ και το Αστεροσκοπείο Αθηνών

|> Για πρώτη φορά η Περιφέρεια Αττικής αντιμετωπίζει με ολιστικό τρόπο το ζήτημα της αποτελεσματικής διαχείρισης των καταστροφών που προκαλούν φυσικά φαινόμενα και των συνεπειών της κλιματικής κρίσης, με στόχο να διασφαλιστεί η ασφάλεια της ζωής και των περιουσιών των πολιτών του Λεκανοπεδίου. Αυτά αναφέρονται σε ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής και ακολούθως.

Σε συνεργασία με την επιστημονική κοινότητα, ανατέθηκε η καταγραφή της κατάστασης, η εκπόνηση των αναγκαίων μελετών και ενός ολοκληρωμένου σχεδίου διαχείρισης σε μια ικανή ομάδα επιστημονικών συνεργατών από το ΕΚΠΑ και το Αστεροσκοπείο Αθηνών.

Το master plan περιλαμβάνει: Tην καταγραφή της υφιστάμενης κατάστασης. Τους κινδύνους ανά περιοχή . Το σύνολο των έργων και παρεμβάσεων που απαιτούνται , τόσο σε βραχυπρόθεσμο όσο και σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα. Την κοστολόγηση των παρεμβάσεων. Τους τρόπους συμμετοχής των πολιτών και την εκπαίδευσή τους στο πλαίσιο των σχεδίων πολιτικής προστασίας που θα υλοποιηθούν με τη συνεργασία της Περιφέρειας και των Δήμων της Αττικής.

Οι βασικοί άξονες του σχεδίου παρουσιάστηκαν στη χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής , προκειμένου να ενημερωθούν όλες οι παρατάξεις πάνω στους άξονες αυτούς . Επισημάνθηκε επίσης από τη Διοίκηση της Περιφέρειας πως το master plan είναι ένα δυναμικό σχέδιο, το οποίο συμπληρώνεται διαρκώς με τις επισημάνσεις και υποδείξεις των επιστημόνων και είναι σημαντικό πως η Περιφέρεια Αττικής, είναι η πρώτη Περιφέρεια της χώρας που έχει προχωρήσει στην εκπόνηση ενός τέτοιου σχεδίου.

Παρά το γεγονός ότι στη συνεδρίαση του ΠΕΣΥ συζητιόταν ένα τόσο σημαντικό θέμα, που αφορά τις ζωές και την ασφάλεια των πολιτών, η παράταξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης Δύναμη Ζωής επέλεξε να αποχωρήσει , βρίσκοντας αστήρικτες δικαιολογίες κι επικαλούμενη δήθεν ελλιπή ενημέρωσή της πάνω στο master plan.

Η αποχώρηση της παράταξης της κας Δούρου από το Περιφερειακό Συμβούλιο , τους αφήνει έκθετους στην κοινή γνώμη, αφού είναι νωπές οι μνήμες όλων μας για την ανεπάρκεια που επέδειξαν ως Διοίκηση στη διαχείριση δύσκολων καταστάσεων.

Δυστυχώς φαίνεται ότι δεν διδάχθηκαν τίποτε από τα λάθη που έκαναν στο παρελθόν κι εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν με μικροπολιτική λογική όλα τα μεγάλα ζητήματα που αφορούν την Αττική.

Αποδείχθηκαν κατώτεροι των περιστάσεων ως Διοίκηση κι αποδεικνύονται και αμετανόητοι ως αντιπολίτευση.

Η Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής δεν παίζει μικροπολιτικά παιχνίδια με τις ζωές των πολιτών.

Με σχέδιο, πρόγραμμα, με τη στήριξη της επιστημονικής κοινότητας και με την ενεργό συμμετοχή των πολιτών δημιουργούμε ένα αποτελεσματικό σχέδιο για την αντιμετώπιση των μελλοντικών κινδύνων.

Και διεκδικούμε από την Πολιτεία τη χρηματοδότηση συγκεκριμένων και κοστολογημένων έργων , που θα μας επιτρέψουν να καταστήσουμε την Αττική, Πρώτη σε Ασφάλεια Περιφέρεια της χώρας.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: