Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Η Περιφέρεια στηρίζει το Διαδημοτικό Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων (Μαρκόπουλο)

ΑΤΤΙΚΗ στις 03/07/2023

Δήλωση Πατούλη στη γιορτή υιοθεσίας αδέσποτων που διοργανώθηκε από τον Φιλοζωικό Σύλλογο Αιγιάλειας ‘’Τα Φιλαράκια’’

|> Τη βούληση της Περιφέρειας Αττικής να συνεχίσει να συμβάλλει έμπρακτα με συγκεκριμένες δράσεις στην προστασία της ζωής των αδέσποτων ζώων και να είναι ενεργός συμπαραστάτης στο σημαντικό έργο των φιλοζωικών συλλόγων, διαμήνυσε ο περιφερειάρχης Γ. Πατούλης χαιρετίζοντας τη γιορτή υιοθεσίας αδέσποτων που διοργανώθηκε σήμερα στο Ψυχικό από τον Φιλοζωικό Σύλλογο Αιγιάλειας ‘’Τα Φιλαράκια’’.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής και με την υποστήριξη του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων και του Δήμου Αιγιαλείας.

Τον κ. Πατούλη και την αντιπεριφερειάρχη Βορείου Τομέα Λ. Κεφαλογιάννη που τον συνόδευε, υποδέχθηκαν στη γιορτή η πρόεδρος Σ. Σοφιανοπούλου και τα μέλη του εθελοντικού συλλόγου, οι οποίοι και τον ευχαρίστησαν για τη διαχρονική στήριξη. Ο περιφερειάρχης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με φιλόζωους πολίτες που συμμετείχαν στη γιορτή, προτρέποντας τους να υιοθετήσουν ένα αδέσποτο ζώο, επισημαίνοντας πως με αυτή την πράξη σώζουν μία ζωή.

Στη γιορτή παρευρέθηκαν και εθελοντές που βοηθούσαν τους φιλόζωους να βρουν το κατάλληλο ζωάκι για εκείνους και ενημέρωναν σχετικά με την υιοθεσία, την αναδοχή και άλλους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να στηριχθούν τα αδέσποτα ζωάκια.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Στο πλαίσιο της προτεραιότητας που δίνει η Περιφέρεια σε δράσεις και υποδομές που συμβάλλουν στην προστασία των αδέσποτων ζώων ο κ. Πατούλης εξέφρασε τη στήριξη του στο υπό εξέλιξη έργο της κατασκευής Διαδημοτικού Καταφυγίου Αδέσποτων Ζώων του συνδέσμου για την Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων (ΣΒΑΠ), στο Μαρκόπουλο. Κατά την παρουσία τους στην τελετή του Αγιασμού συνεχάρη τόσο τον πρόεδρο του ΣΒΑΠ Γ. Κουράση όσο και τον υπεύθυνο των έργων και προγραμμάτων του Συνδέσμου και πρόεδρου της Ένωσης Δημάρχων Αττικής Π. Καμάρα για την πρωτοβουλία, επισημαίνοντας πως η Περιφέρεια θα είναι δίπλα τους σε αυτή την προσπάθεια.

«Παραμένουμε ενεργά κοντά στους αδέσποτους φίλους μας. Με συγκεκριμένες δράσεις συμβάλλουμε ώστε να σταματήσουν επιτέλους τα φαινόμενα εγκατάλειψης και κακοποίησης», ανέφερε μεταξύ άλλων επικαλούμενος όλες τις πρωτοβουλίες που έχει λάβει η Περιφέρεια προς αυτή την κατεύθυνση, όπως ήταν η προμήθεια ενός σύγχρονου ασθενοφόρου για τη μεταφορά των τραυματισμένων ζώων και ενός ηλεκτροπαραγωγού ζεύγους (γεννήτρια) για την εξασφάλιση ηλεκτροδότησης σε έκτακτες συνθήκες διακοπής ρεύματος, στο Διαδημοτικό Κέντρο Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων (ΔΙΚΕΠΑΖ).

Στον Αγιασμό παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων οι δήμαρχοι Μαρκόπουλου Κώστας Αλλαγιάννης, Λυκόβρυσης – Πεύκης Τάσος Μαυρίδης, Ηρακλείου Νίκος Μπάμπαλος, Μεταμόρφωσης Στράτος Σαραούδας, Βριλησσίων Κώστας Βαφειάδης, Παιανίας Ισίδωρος Μάζης, ο πρώην δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Γιάννης Σταθόπουλος, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι και πολίτες.

Σημειώνεται ότι το υπό κατασκευή καταφύγιο αδέσποτων ζώων θα είναι μία ευρωπαϊκών προδιαγραφών εγκατάσταση που θα φιλοξενήσει το Κέντρο Υιοθεσίας και Περίθαλψης Αδέσποτων, κατ’ αρχάς σκύλων. Σε πρώτη φάση θα φιλοξενήσει μέχρι 80 ζώα, το καθένα σε δικό του σπιτάκι, με δική του αυλή, θα εξεταστούν, θα στειρωθούν και θα τσιπαριστούν από κτηνίατρο, περιμένοντας τον φιλόζωο που θα τα υιοθετήσει.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: