Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Με δυναμική παρουσία η Αττική στην 8η έκθεση ΕΞΠΟΤΡΟΦ

ΑΤΤΙΚΗ στις 12/02/2022

Η Περιφέρεια συμμετέχει με δεκατρείς εκθέτες-επιχειρήσεις τροφίμων-ποτών – Το Σάββατο 19/2 γαστρονομική εκδήλωση με διάσημους σεφ

|> Με τη λειτουργία περιπτέρου και τη στήριξη επιχειρήσεων του αγροδιατροφικού τομέα η Περιφέρεια Αττικής συμβάλει στην προσπάθεια επανεκκίνησης εκθέσεων τροφίμων  με φυσική παρουσία. Συγκεκριμένα, η Περιφέρεια Αττικής,  στο πλαίσιο της συμμετοχής της, στην Έκθεση Τροφίμων – Ποτών “8η ΕΞΠΟΤΡΟΦ – Τhe Greek Fine Food Exhibition” που θα πραγματοποιηθεί με φυσική παρουσία από τις 18 έως και τις 20 Φεβρουαρίου, στο εκθεσιακό κέντρο MEC Παιανίας, θα φιλοξενήσει στο περίπτερό της (C57, C54, C58, B39 και B41) δεκατρείς εκθέτες-επιχειρήσεις.

Με αφορμή την προγραμματισμένη έκθεση ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης δήλωσε: «Η Αττική η οποία αποτελεί τη μεγαλύτερη Περιφέρεια της Ελλάδος, πέρα από τον σημαντικό, ιστορικό και πολιτιστικό πλούτο της διαθέτει αξιόλογα και εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα. Με στοχευμένες δράσεις συμβάλουμε στην προσπάθεια των παραγωγών προκειμένου να ενισχυθεί η προστιθέμενη αξία των αγροδιατροφικών προϊόντων. Καλούμε όλους τους επισκέπτες να επισκεφθούν το Περίπτερο της Περιφέρειας Αττικής και να γευτούν από κοντά τις γεύσεις των προϊόντων μας».

Γαστρονομική εκδήλωση

Εξ άλλου, η Περιφέρεια Αττικής προσκαλεί τους επισκέπτες στο Περίπτερό της το τριήμερο της έκθεσης, στο πλαίσιο της οποίας έχει προγραμματιστεί  και γαστρονομική εκδήλωση.  Σκοπός της μαγειρικής εκδήλωσης, η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 19/02 από τις 2 μμ έως τις 4 μμ, στο χώρο των γαστρονομικών εκδηλώσεων, είναι η προώθηση και η ενίσχυση της αναγνωρισιμότητας των τοπικών προϊόντων της αττικής γης καθώς και η προβολή των αττικών ποιοτικών προϊόντων στους επισκέπτες της έκθεσης και στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Η εκδήλωση θα παρουσιαστεί από την Λέσχη Αρχιμαγείρων Αττικής “Ακρόπολις”. Θα συμμετέχουν οι σεφ: Κων. Μουζάκης (πρόεδρος), Παναγιώτης Τζίμας (Master European Baker 2021), ο πολυβραβευμένος Ιωάννης Μπρατσόλιας και ο Νίκος Πολίτης (Sommelier). Η σχετική εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο του συμφώνου συνεργασίας της Περιφέρειας Αττικής και της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής “Ακρόπολις”.

Η έκθεση θα λειτουργεί από 10 π.μ. -8μ.μ.. Η είσοδος είναι δωρεάν με την προϋπόθεση ηλεκτρονικής προεγγραφής στην ιστοσελίδα https://expotrof.gr/ και επιτρέπεται μόνο σε εμβολιασμένους και νοσήσαντες από κορωνοϊό.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: