Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Διεθνής Διαδικτυακή Έκθεση Τουρισμού, με την Αττική!

Αττική στις 15/11/2020

Η Περιφέρεια συμμετείχε στη World Travel Market 2020 ως συνεκθέτης με τον ΕΟΤ

|> Η Περιφέρεια Αττικής, δηλώνοντας σταθερά το “παρών” σε κορυφαία διεθνή τουριστικά γεγονότα, συνεχίζει τις δράσεις για την τουριστική της προβολή και στο πλαίσιο αυτό συμμετείχε στη Διεθνή Διαδικτυακή Τουριστική Έκθεση WTM VIRTUAL, που πραγματοποιήθηκε 9 με 11 Νοεμβρίου.

Η Περιφέρεια Αττικής φιλοξενήθηκε  δωρεάν ως συνεκθέτης στο εικονικό περίπτερο του ΕΟΤ, πραγματοποιώντας μια σειρά από B2B συναντήσεις με διεθνείς buyers, προβάλλοντας ολόκληρη την Αττική ως ένα πολυδιάστατο σύνολο προορισμών για διακοπές όλο το χρόνο.

Διαφήμιση για την υποστήριξη της σελίδας

Με αφορμή τη σχετική συμμετοχή της Περιφέρειας Αττικής στην έκθεση WTM Virtual, ο περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης, επισήμανε: «Στην Περιφέρεια Αττικής εργαζόμαστε συστηματικά και συλλογικά με κεντρικό στόχο να βγούμε νικητές από την πανδημία. Η εμπειρία που αποκτήσαμε όλο αυτό το διάστημα απαιτείται να μετεξελιχθεί σε γνώση και πράξεις για να βάλουμε σε νέες βάσεις παραγωγικούς πυλώνες όπως είναι ο Τουρισμός.  Είναι σημαντικό που  ένα μεγάλο μέρος των χρημάτων που θα δοθούν στη χώρα από το Ταμείο Ανάκαμψης, θα διατεθεί για την ενίσχυση του Τουρισμού. Η Περιφέρεια Αττικής διαθέτει σημαντικά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα τα οποία χρειάζεται να αναδειχθούν. Στην Αττική, στο πλαίσιο του  στρατηγικού σχεδιασμού της Περιφέρειας για τη Βιώσιμη Πράσινη Ανάπτυξη, μπορούν να υλοποιηθούν προγράμματα που θα συμβάλλουν στην εδραίωση του θεματικού Τουρισμού (π.χ. Τουρισμός Υγείας), στην Ευεξία και την ψυχοσωματική Υγεία».

Στόχος της συμμετοχής της Περιφέρειας Αττικής στην WTM Virtual, ήταν να παρουσιάσει σε σημαντικούς τουριστικούς πράκτορες και επαγγελματίες του τουρισμού τις μοναδικές ταξιδιωτικές εμπειρίες που προσφέρουν οι επιμέρους προορισμοί της Αττικής και τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα ολόκληρης της Περιφέρειας.

Απάντηση