Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Η Π.Ε. Νήσων στοχεύει στην αξιοποίηση των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων

Δηλώσεις Χατζηπέρου

Πραγματοποιήθηκε χθες στην αίθουσα συνεδριάσεων των Π.Ε. Πειραιά και Νήσων, η παρουσίαση του μέχρι σήμερα απολογισμού δράσεων της Π.Ε. Νήσων καθώς και τον προγραμματισμό των έργων και στόχων της νέας χρονιάς, από τον αντιπεριφερειάρχη Παναγιώτης Χατζηπέρος.

Ο κ. Χατζηπέρος αναφέρθηκε αναλυτικά στα έργα που πραγματοποιούνται αυτή την στιγμή σε κάθε νησί ξεχωριστά και στο σημαντικό ρόλο της Περιφέρειας ως ατμομηχανής ανάπτυξης και χρηματοδότησης των έργων αυτών. Τόνισε τις μεγάλες δυνατότητες των νησιών της Αττικής από τον Τουρισμό και την αξιοποίηση του φυσικού κάλλους και της πολιτιστικής κληρονομιάς τους και αναφέρθηκε στην άψογη συνεργασία του με τους Δήμους καθώς και την ανάγκη χάραξης ενός ευρύτερου σχεδίου ανάπτυξης για την περιοχή με στοχευμένες δράσεις.

Έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στη νησιωτικότητα με συγκεκριμένες προτάσεις, σε συνδυασμό με τις δυνατότητες που δίνονται μετά την ανάληψη (από 1 Ιανουαρίου 2017) της Προεδρίας της Ε.Ε. από την νησιωτική χώρα της Μάλτας.

Καταλήγοντας ο αντιπεριφερειάρχης τόνισε ότι στο επίκεντρο της Περιφέρειας είναι πάντα ο άνθρωπος και το περιβάλλον. Κεντρικό όραμα της Π.Ε. Νήσων είναι η ποσοτική και ποιοτική επάρκεια νερού με συγκεκριμένο προγραμματισμό, η δημιουργία των κατάλληλων υποδομών και η ανάσχεση του φαινομένου της ερημοποίησης των νησιών που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια, σε συνδυασμό με το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής. Για την υλοποίηση όλων αυτών, ο αντιπεριφερειάρχης σκοπεύει να προωθήσει την αξιοποίηση των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων (Leader, Life – Green Kythera κλπ) επικουρικά με τους ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: