Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Η Σημαία μας ‘’αγκάλιασε’’ και εφέτος την θάλασσα του Πειραιά

Απλώθηκε στον Όρμο της Αφροδίτης, τιμώντας τον αγώνα των Ελλήνων και στη θάλασσα

|> Αισθήματα εθνικής υπερηφάνειας προκάλεσε η θέα της Γαλανόλευκης στην επιφάνεια της θάλασσας, στον Όρμο της Αφροδίτης στην Πειραϊκή, την οποία τοποθέτησε σήμερα, για ακόμη μια χρονιά, ο Δήμος Πειραιά, τιμώντας με αυτό τον τρόπο τις ηρωικές μάχες των Ελλήνων στη θάλασσα.

Πλήθος Πειραιωτών βρέθηκε στην Πειραϊκή και παρακολούθησε την ξεχωριστή δράση υψηλού συμβολισμού την οποία πραγματοποίησε ο Δήμος, στο πλαίσιο του εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821.

Στη δράση συνέδραμαν ο Σύνδεσμος Ελλήνων Βατραχανθρώπων, το Λιμενικό Σώμα, η Ελληνική Αστυνομία, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός και ο Ναυτικός Όμιλος Ελλάδος.

Την εκδήλωση πλαισίωσε η Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών του Δήμου Πειραιά με μελωδίες στο πνεύμα της Εθνικής μας Επετείου.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Δηλώσεις έκαναν ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης και η αντιδήμαρχος Εξωστρέφειας, Τουρισμού και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Ανδριάνα Ζαρακέλη, ενώ από την πλευρά του ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Βατραχανθρώπων Αλέξανδρος Παλατιανός, είπε:

«Όπως κάθε χρόνο, τιμήσαμε τους ηρωικούς αγώνες που έδωσαν οι Έλληνες για την ελευθερία τους και σε συνεργασία με τον δήμο Πειραιά και τη συμβολή των τοπικών παραγόντων, πραγματοποιήσαμε την όμορφη αυτή εκδήλωση, προκειμένου να τονώσουμε το πατριωτικό αίσθημα των Ελλήνων. Στη δράση συμμετείχαν περισσότεροι από είκοσι βατραχάνθρωποι, τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: