Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

“Παιχνίδι μαγικό σε κήπο Ναυτικό” για τα παιδάκια του Πειραιά!

Η Σχολή Ναυτικών Δοκίμων γέμισε σήμερα από… πιτσιρικαρία που πήγαν να παίξουν στους χώρους της, στο πλαίσιο των “Ημερών Θάλασσας 2022”

|> Με εκατοντάδες παιδικά χαμόγελα, πλημμύρισαν σήμερα τα γηπεδάκια της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων, στην εκδήλωση των Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου Πειραιά, στο πλαίσιο του εορτασμού “Ημέρες Θάλασσας 2022”. Oι μικροί Πειραιώτες διασκέδασαν με μουσική και θεατρικό παιχνίδι, που συνδυάστηκαν με αθλητικές δραστηριότητες και άλλα παιχνίδια, με την καθοδήγηση γυμναστών του ΟΠΑΝ και παιδαγωγών θεάτρου.

Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, είπε:

«Όταν χαμογελούν τα παιδιά, χαμογελάμε και εμείς. Βρεθήκαμε σήμερα σε ένα πολύ όμορφο περιβάλλον με τα παιδάκια των Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου μας και τους γονείς τους. Ευχαριστώ τον διοικητή της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων και τον αρχηγό του Πολεμικού Ναυτικού για την παραχώρηση του χώρου στη Σχολή. Είναι ένα από τα ωραιότερα μέρη στην πόλη μας, ένα ιστορικό κτίριο και είναι πολύ ευχάριστο που μπόρεσαν τόσο παιδάκια σήμερα να το δουν από κοντά. Ευχαριστώ επίσης την εντεταλμένη δημοτική σύμβουλο Χάρη Ζηλάκου, τη διευθύντρια των Βρεφονηπιακών Σταθμών Ειρήνη Βασίλαινα, όλες τις προϊσταμένες, αλλά και τους γονείς. Και αυτή η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο των Ημερών Θάλασσας, οι οποίες ολοκληρώνονται αύριο. Εφέτος, είμαστε πάρα πολύ ικανοποιημένοι ως Δημοτική Αρχή και εγώ ως Δήμαρχος. Η συμμετοχή του κόσμου ήταν πραγματικά μαζική και συγκλονιστική. Ίσως επειδή ήμασταν περιορισμένοι τα δύο χρόνια της πανδημίας, ωστόσο έπαιξαν ρόλο και οι δικές μας εκδηλώσεις. Σίγουρα πάντως ήταν οι πιο επιτυχημένες «Ημέρες Θάλασσας» που έχουμε κάνει ως τώρα».

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος Διοίκησης, Ανθρώπινου Δυναμικού, Κατάρτισης και Βρεφονηπιακών Σταθμών Χαραλαμπία Ζηλάκου, επεσήμανε:

«Μετά από αποχή δύο χρόνων, λόγω της πανδημίας, οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί του Δήμου μας επανέρχονται και σε συνεργασία με το Εργαστήρι Πολιτιστικής Εκπαίδευσης “ΘεάΔραση” και την Παιδαγωγό Θεάτρου κα Μαρία Ρεντίφη και τους γυμναστές του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού Νεολαίας του Δήμου Πειραιά, διοργανώνουν τη σημερινή ξεχωριστή εκδήλωση, στο πλαίσιο των “Ημερών Θάλασσας 2022”, με θέμα “Παιχνίδι μαγικό σε κήπο Ναυτικό” για τα παιδιά των Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου Πειραιά συνδυάζοντας άθληση και θεατρικό παιχνίδι. Στα γηπεδάκια της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων, έμπειροι και καταρτισμένοι γυμναστές και θεατρολόγοι με αγάπη για το παιδί ετοίμασαν ένα πρόγραμμα με αθλητικές δραστηριότητες και θεατρικό παιχνίδι. Στόχος της εκδήλωσης είναι τα παιδιά να παίξουν, να χαρούν και να διασκεδάσουν. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον διοικητή της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων, κ. Ιωάννη Πάττα για την παραχώρηση των γηπέδων, τους γυμναστές του ΟΠΑΝ για τη σημερινή εκδήλωση, αλλά και για τις υπηρεσίες τους όλη τη σχολική χρονιά, την Παιδαγωγό Θεάτρου το προσωπικό των Βρεφονηπιακών Σταθμών και όλους όσους συμμετείχαν ενεργά σε αυτή την εκδήλωση».

Απάντηση