Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ εντυπώσεων…

Εντύπωση προκάλεσε η χθεσινή παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στον Πειραιά, όχι τόσο για την παρουσία του στην θρησκευτική τελετή του Καθαγιασμού των Υδάτων, όσο για την ενεργό συμμετοχή του! Βέβαια, εντύπωση προκάλεσε και η γενική μεγαλοθυμία που υπέδειξαν αρχιερείς και ιερείς, με το διπλό «ξάφνιασμα» Τσίπρα. Δηλαδή, εκτός από το λευκό περιστέρι -που συμβολίζει το Άγιο Πνεύμα- και πέταξε μέσα από τα χέρια τού προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη ρίψη του Τίμιου Σταυρού στη θάλασσα, ο Αλέξης Τσίπρας ξάφνιασε και με την δήλωση που έκανε μετά την τελετή. Είπε:

«Σημαντική μέρα για την Ορθοδοξία, λαμπρή γιορτή για τον ελληνικό λαό. Να ευχηθούμε το φως της δικαιοσύνης και της αλήθειας να ζεσταίνει από εδώ και μπρος την πατρίδα μας».

IMG_0033Από το Καθαγιασμό των Υδάτων, όπου την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Ανδρέας Λοβέρδος, είχε προηγηθεί Θεία Λειτουργία, στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας όπου προεξήρχε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, συλλειτουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Πειραιώς και Φαλήρου Σεραφείμ και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κορωνείας Παντελεήμονος.

Στον χαιρετισμό του, ο δήμαρχος Πειραιά δήλωσε:

«Γιορτάζουμε σήμερα στον Πειραιά, στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας, την εορτή των Θεοφανείων. Υποδέχθηκα και καλωσόρισα τους εκπροσώπους της πολιτικής ηγεσίας, της Εκκλησίας, των Σωμάτων Ασφαλείας, Προέδρους φορέων σε μια πολύ ωραία και σεμνή τελετή. Εύχομαι καλή χρονιά και χρόνια πολλά σε όλους τους Πειραιώτες και σε όλους τους Έλληνες. Από την πλευρά μου να πω, ότι είναι μια χρονιά δύσκολη και θα καταβάλλουμε προσπάθεια όλο το νέο Δημοτικό Συμβούλιο και εγώ προσωπικά, ώστε να βελτιώσουμε τον Πειραιά, να προοδεύσει η πόλη, επ’ ωφελεία των πολιτών και των δημοτών του Πειραιά. Να είστε καλά, καλή χρονιά σε όλους».

Ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος:

IMG_0012«Καλημέρα σε όλους και σε όλες. Θέλω να ευχηθώ Καλή Χρονιά, Χρόνια Πολλά και σε όλες και σε όλους μας το Φως της λογική».

Ο Α΄ αντιπρόεδρος της Βουλής Γιάννης Τραγάκης:

«Χρόνια Πολλά και καλά με υγεία σε όλον τον ελληνικό λαό. Εύχομαι το Φως των Θεοφανείων να φωτίσει όλους μας για το καλό του τόπου. Ενωμένοι, να πάμε όλοι μαζί».

Μετά την τελετή καθαγιασμού των Υδάτων ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης παρέθεσε δεξίωση στους επίσημους προσκεκλημένους στο Δημοτικό Θέατρο.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: