Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Η ΟΙΟΜΚΩ παρεμβαίνει στον Τ/Π για καταγγελίες του ΣΚ

ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ στις 13/01/2021

Θεωρεί ανυπόστατα τα όσα ανακοινώθηκαν από τον Σύλλογο Κωνσταντινουπολιτών

|> Παρέμβαση-απάντηση σε ανάρτηση του “Τύπου Πειραιώς.gr” με τίτλο “Ανοιχτή επιστολή από τον Σύλλογο Κωνσταντινουπολιτών με σοβαρές καταγγελίες” κάνει η Οικουμενική Ομοσπονδία Κωνσταντινουπολιτών (ΟΙΟΜΚΩ), επειδή, όπως ισχυρίζεται «το δημοσίευμα αυτό δεν ανταποκρίνεται στην αλήθεια και προβαίνει σε αόριστες καταγγελίες».

Αν και ο Τ/Π σε αυτή την ανάρτηση (κλικ ΕΔΩ), δεν έλαβε το μέρος καμμιάς πλευράς, παρ’ όλα αυτά δέχθηκε “πυρά” από την ΟΙΟΜΚΩ, επειδή, όπως αναφέρεται σε σχετική διαμαρτυρία “το δημοσίευμα αυτό δεν ανταποκρίνεται στην αλήθεια και προβαίνει σε αόριστες καταγγελίες“. Όμως πρέπει να διευκρινιστεί πως όσα θεωρούνται ως καταγγελίες αναφέρονται στο κείμενο του Συλλόγου Κωνσταντινουπολιτών.

Προ αυτού, η Οικουμενική Ομοσπονδία Κωνσταντινουπολιτών, δια του προέδρου της καθ. κ. Νικόλαου Ουζούνογλου, ενημερώνει τον Τ/Π για την επιστολή που έστειλε η ΟΙΟΜΚΩ προς τα 30 μέλη-σωματεία της και στην οποία επί λέξει αναφέρεται:

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ

9/1/2020 (σ.σ. Ίσως πρόκειται περί του έτους 2021)

Προς: τα μέλη της Γ.Σ. της Οι.Ομ.Κω.

Θέμα: «ανοικτή επιστολή» του Συλλόγου Κωνσταντινουπολιτών και του  Μορφωτικού Συνδέσμου ν. Χάλκης Κωνσταντινουπόλεως

Αγαπητά μέλη της Γ.Σ. της Οι.Ομ.Κω.

Ενημερωθήκαμε από δημοσίευμα εφημερίδας για την αποστολή «ανοικτής επιστολής» των ανωτέρω σωματείων.

Θεωρούμε αναγκαίο να σας ενημερώσουμε σχετικά με το αναφερόμενο τα εξής:

  1. Οι αντιπρόσωποι των δύο σωματείων από το έτος 2017 δεν συμμετείχαν σε καμμιά από τις τέσσερις Γενικές Συνελεύσεις της Οι.Ομ.Κω. αλλά και σε καμιά από τις οκτώ τριμηνιαίες ενημερωτικές συναντήσεις.
  2. Παρά τις συνεχείς έγγραφες προσκλήσεις της Οι.Ομ.Κω., κατά την διάρκεια του έτους 2019, για να διενεργήσουν εκλογές εκπροσώπων τους, δεν απάντησαν και δεν διενέργησαν εκλογές. Επίσης δεν στάλθηκε το Πρακτικό ορισμού του εξ-οφίτσιο μέλους τους.
  3. Ποτέ δεν απάντησαν στο έγγραφο ερώτημα της Οι.Ομ.Κω., ποια όργανα (Δ.Σ. ή Γ.Σ.) του Σωματείου τους αποφάσισαν την μη διενέργεια εκλογών.
  4. Η διοίκηση του Συλλόγου Κωνσταντινουπολιτών, στην πρόσκληση του προηγούμενου Δ.Σ. της Οι.Ομ.Κω., τον Οκτώβριο του 2019 για να συμμετάσχει στις θεσμικές διαδικασίες τροποποιήσεων του Καταστατικού, διενήργησε παρασκηνιακές προσπάθειες για την μη συζήτηση του θέματος στην Γ.Σ.
  5. Το Δ.Σ. έστειλε προς τα μέλη Σωματεία στις 1/6/2020, το παρακάτω μήνυμα :

«Προς: τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των μελών Σωματείων της Οι,Ομ.Κω, που συμμετέχουν ανελλιπώς στις προβλεπόμενες διαδικασίες από το ισχύων Καταστατικό.
Αγαπητές συμπολίτισσες και αγαπητοί συμπολίτες,
Συνημμένα αποστέλλεται επιστολή εκ μέρους του Δ.Σ. της Οι.Ομ.Κω. που αφορά την απόφαση της Γ.Σ. της 25/1/2020 για την έναρξη της διαδικασίας τροποποίησης του Καταστατικού της Οι.Ομ.Κω.
Παρακαλούμε την επιβεβαίωση, με απαντητικό μήνυμα, της λήψης της επιστολής αυτής.
Με εκτίμηση
Νικόλαος Ουζούνογλου (Πρόεδρος) Νικόλαος Αναγνωστόπουλος (Γενικός Γραμματέας)»

όπως είχε αποφασιστεί ακριβώς στην Καταστατική Γ.Σ. της 25/1/2020.

  1. Οι διαδικασίες τροποποίησης του Καταστατικού πραγματοποιήθηκαν από δεκαπενταμελή Επιτροπή αποτελούμενη από 11 μέλη εκπροσώπων σωματείων και 4 μελών του Δ.Σ. σε τέσσερις πολύωρες συνεδριάσεις που κατέληξαν στο σχέδιο που σας έχει σταλεί.
  2. Η πρωτοβουλία του Δ.Σ. να ενισχυθούν τα μέλη σωματεία βρίσκεται σε εξέλιξη και επειδή παρά τις πολλαπλές ενέργειες του Δ.Σ. προς το Υπ. Πολιτισμού δεν έχει υπάρξει κάποιο αποτέλεσμα, το Δ.Σ. θα προχωρήσει άμεσα στην έμπρακτη υποστήριξη των σωματείων.
  3. Το Δ.Σ. της Οι.Ομ.Κω. θεωρεί την παραπάνω «ανοικτή επιστολή» ως μια πράξη συνεχιζόμενης επί πολλά χρόνια αθέμιτης αντιπαράθεσης βλαπτικής της ενότητας των Κωνσταντινουπολιτών, που πηγάζει από την διχαστική συμπεριφορά μικρού αριθμού μελών της διοίκησης του Συλλόγου Κωνσταντινουπολιτών και ως τέτοια η Οι.Ομ.ΚΩ. δεν επιθυμεί να ακολουθήσει , ακόμη και απαντώντας δημόσια στην εν λόγω επιστολή.

Το Δ.Σ. της Οι.Ομ.Κω.

>>> Άγνωστο ποιά θα είναι η εξέλιξη των σχέσεων της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών με τον Σύλλογο Κωνσταντινουπολιτών και τον Μορφωτικό Σύνδεσμο Ν. Χάλκης Κωνσταντινουπόλεως “Άγ. Νικόλαος”. Πάντως οι ιστοσελίδες του Τ/Π είναι ανοιχτές για κάθε σχετική παρέμβαση και οπωσδήποτε χωρίς μεροληψία.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: