Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Με… χαμόγελο οι δωρεάν Δράσεις Ολιστικής Πρόληψης στον Πειραιά 

Ιατρικό check-up διαφορετικό από τα άλλα για τα παιδιά που συμμετέχουν στο πρόγραμμα του Δήμου μαζί με “Το Χαμόγελο του Παιδιού” 

|> Άρχισαν χθες οι δωρεάν Δράσεις Ολιστικής Πρόληψης που συνδιοργανώνουν ο Δήμος Πειραιά και Το Χαμόγελο του Παιδιού στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά και θα διαρκέσουν έως τις 26 Ιουνίου (10 πμ – 7μμ).

Οι δράσεις ξεκίνησαν παρουσία του προέδρου του δ.σ. του Οργανισμού “Το Χαμόγελο του Παιδιού” Κώστα Γιαννόπουλου, που έδωσε το «στίγμα» σε μια ακόμη συνεργασία, υπογραμμίζοντας τη σημασία της πρόληψης και της αναβάθμισης της ποιότητας ζωής των παιδιών, μέσα από το έργο του Οργανισμού.

Στην παρουσίαση παρευρέθηκαν επίσης από τον Δήμο Πειραιά ο  αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Βιώσιµης Ανάπτυξης Δημήτρης Καρύδης και η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού και Κατάρτισης και Βρεφονηπιακών Σταθμών Χαραλαμπία Ζηλάκου.

Σε ρυθμούς πλέον καλοκαιρινών διακοπών, τα παιδιά που βρέθηκαν στον Πειραιά με τους γονείς τους, συνδύασαν το τερπνόν μετά του ωφελίμου πραγματοποιώντας ένα ιατρικό check-up διαφορετικό από τα άλλα, αφού είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε πλήθος καλοκαιρινών δραστηριοτήτων.

Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, δήλωσε:

«Το 2021 υπογράψαμε με “Το Χαμόγελο του Παιδιού”, έναν σημαντικό φορέα, μνημόνιο Συνεργασίας. Στην κατεύθυνση αυτή προχωράμε στην υλοποίηση μιας πρώτης κοινής δράσης από σήμερα 21 έως τις 26 Ιουνίου στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Θεάτρου, η οποία περιλαμβάνει δράσεις ολιστικής πρόληψης, δράσεις για παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς, παιδιατρικές εξετάσεις, αιμοδοσία, ενημερωτικές ενέργειες κοινωνικού χαρακτήρα, συναυλία στο Δημοτικό Θέατρο με τη χορωδία του Σπύρου Λάμπρου κ.α. Ο στόχος μας όταν ξεκινήσαμε τη συνεργασία με “Το Χαμόγελο του Παιδιού” και τον κ. Γιαννόπουλο, τον οποίο και ευχαριστώ θερμά για την αγαστή συνεργασία, ήταν να στηρίξουμε έμπρακτα τα παιδιά με ένα ευρύ φάσμα κοινωνικών πρωτοβουλιών. Θα είμαστε λοιπόν παρόντες για να προχωρήσουμε και σε άλλες κοινές δράσεις, να τις πολλαπλασιάσουμε τα επόμενα χρόνια, ώστε από κοινού – και επειδή η εποχή επιτάσσει ένωση δυνάμεων – να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τους γονείς και τα παιδιά του Πειραιά».

Ο πρόεδρος του δ.σ. του “Χαμόγελου του Παιδιού” Κώστας Γιαννόπουλος, σε δήλωσή του, σημείωσε:

«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που ενώνουμε για μία ακόμα φορά τις δυνάμεις μας με τον Δήμο και με σύνθημα: “Στηρίζουμε ‘Το Χαμόγελο του Παιδιού, στηρίζουμε τα παιδιά’”, είμαστε εδώ, στην καρδιά του Πειραιά, για να παρέχουμε ολοκληρωμένες υπηρεσίες πρόληψης σε βασικούς τομείς όπως αυτοί της υγείας, της ασφάλειας, της εκπαίδευσης. Φυσικά δεν παραβλέπουμε την ψυχαγωγία των παιδιών, αφού έχουμε προγραμματίσει πολλές δράσεις δημιουργικής απασχόλησης με αποκορύφωμα τη δωρεάν συναυλία εντός του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά με τη συμμετοχή της παιδικής χορωδίας “Σπύρου Λάμπρου” και άλλων χορωδιών από όλη την Ελλάδα. Καλούμε όλους τους δημότες, μικρούς και μεγάλους, να μας επισκεφθούν, να συμμετέχουν δωρεάν σε όλες τις δράσεις και να γνωρίσουν καλύτερα “Το Χαμόγελο του Παιδιού”, τους ανθρώπους του, να ενταχθούν στο εθελοντικό δυναμικό μας και φυσικά να στηρίξουν το έργο μας. Ευχαριστούμε θερμά τον Δήμαρχο Πειραιά και τη Δημοτική Αρχή για τη φιλοξενία και ευχόμαστε ότι σε συνδυασμό με το Κέντρο Άμεσης Κοινωνικής και Ιατρικής Επέμβασης που λειτουργούμε στον Πειραιά, θα ακολουθήσουν πολλές ακόμα δράσεις και πρωτοβουλίες για τα παιδιά και τις οικογένειες του Δήμου».

Η αντιδήμαρχος Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών Κυριακή Μπουρδάκου, επεσήμανε:

«Με πολύ χαρά εγκαινιάζουμε σήμερα το πενθήμερο δράσεων ολιστικής πρόληψης, που συνδιοργανώνει ο Δήμος Πειραιά με “Το Χαμόγελο του Παιδιού”, στο πλαίσιο και του συμφώνου του μνημονίου συνεργασίας που έχουν υπογράψει τα δύο μέρη. Είμαστε πολύ χαρούμενοι, καθώς πρόκειται για μία σπουδαία ενέργεια. Περιλαμβάνει πάρα πολλές δράσεις προληπτικής ιατρικής, ενημερωτικών και εκπαιδευτικών εκδηλώσεων. Ξεκινάνε σήμερα 21 Ιουνίου και ολοκληρώνονται 26 Ιουνίου. Στηρίζουμε όλες τις δράσεις του Χαμόγελου του Παιδιού, γιατί είναι ένας πυλώνας πολύ σημαντικός για την κοινωνία, βρίσκεται δίπλα στο παιδί και έχει μία ευρύτερη προσφορά στο κοινωνικό σύνολο».

Η δέσμη των δράσεων, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει δωρεάν ιατρικές εξετάσεις, δράσεις εθελοντικής αιμοδοσίαςεκπαιδευτικά εργαστήριαbazaar με πολύχρωμες καλοκαιρινές δημιουργίες, γνωριμία με τους τετράποδους “ντετέκτιβ” του “Χαμόγελου” και πολλά ακόμη!

Την αυλαία θα ρίξει η συναυλία “Μικρά Όνειρα – Μεγάλα Παιδιά” της Παιδικής Χορωδίας Σπύρου Λάμπρου & Φίλων (Παιδικές Χορωδίες Con anima – 3ου Δημοτικού Σχολείου Βούλας -Γιώργου Σκλήκα), την Παρασκευή 24 Ιουνίου. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, στις 19:00 με δωρεάν είσοδο.

Για την παρακολούθηση της δωρεάν συναυλίας είναι απαραίτητη η κράτηση θέσης στη γραμμή του “Χαμόγελου” 11040 (αστική χρέωση) και η παραλαβή πρόσκλησης από το κινητό τρέιλερ του bazaar στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Θεάτρου, καθ’ όλη τη διάρκεια των Δράσεων.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: