Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Έντυπο ενημερωτικό υλικό για την στοματική υγεία διανέμεται στα σχολεία του Πειραιά από τον δήμο

ΥΓΕΙΑ στις 04/02/2017

Για μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς

Έντυπο ενημερωτικό υλικό για τη στοματική υγεία, διανέμεται στα σχολεία του Πειραιά από τη  διεύθυνση Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών του δήμου,  στο πλαίσιο του προγράμματος για την πρόληψη και προαγωγή της στοματικής υγείας, προκειμένου οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί αλλά και οι γονείς να ενημερωθούν για το θέμα αυτό.

Τα έντυπα περιλαμβάνουν χρήσιμες πληροφορίες για τους βασικούς τρόπους προστασίας των δοντιών και τη διατήρηση της στοματικής υγείας, καθώς και για την αντιμετώπιση επειγόντων οδοντιατρικών περιστατικών, με οδηγίες πρώτων βοηθειών.

Σημειώνεται ότι μέσω του προγράμματος πρόληψης και προαγωγής της στοματικής υγείας, επωφελούνται κάθε χρόνο όλα τα παιδιά των δημοτικών βρεφονηπιακών σταθμών και των ειδικών σχολείων και σχεδόν το σύνολο των νηπιαγωγείων και των δημοτικών σχολείων του δήμου Πειραιά.

Σε ανακοίνωση του δήμου, αναφέρεται ότι οποιοσδήποτε φορέας επιθυμεί την ενημέρωση της περιοχής ευθύνης του και θέλει να προμηθευτεί έντυπο υλικό ή να κάνει ανάρτηση στον ιστότοπό του, μπορεί να απευθυνθεί με αίτησή του στην δημοτική διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών και να προμηθευτεί το αντίστοιχο υλικό.

Τα στοιχεία της υπηρεσίας είναι τα εξής: Δήμος Πειραιά, Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών, Τμήμα Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας, Ηρώων Πολυτεχνείου 19, Πειραιάς Τ.Κ. 18532, τηλεφωνικά στο 213.1601869 και prolipsi@pireasnet.gr.

Απάντηση